What is CMS

سیستم مدیریت محتوا چیست؟ (انواع، مزایا و دلایل استفاده از CMS)

زمان مطالعه 11 دقیقه
سیستم مدیریت محتوا چیست: و چرا از CMS استفاده کنیم؟

CMS چیست و چطور کار ما را ساده می کند؟ این مقاله به شما آنرا معرفی می‌کند تا به جای ساختن سیستم خود برای ایجاد صفحات وب، با استفاده از سیستم مدیریت محتوا آماده، مدیریت زیرساخت های مهم را انجام می‌دهید و تمرکز اصلی شما بر روی موضوعات دیگر خواهد بود.

2
(2)

در این مقاله سیستم مدیریت محتوا را بررسی کردیم به مزایای آن پرداختیم و انواع آنرا شرح دادیم. وردپرس و دیگر سیستم های مدیریت محتوا را بهمراه ویژگی آنها بررسی کردیم. اگر نمیدانید از کدام CMS برای کار خود استفاده کنید احتمالاً خواندن این مقاله به شما کمک می کند.

سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست؟

سیستم مدیریت محتوا مخفف عبارت Content Managment System یک سیستم نرم افزاری برای مدیریت محتوا است که برای سهولت استفاده کاربران بدون داشتن مهارت و دانش لازم برای ساخت صفحات و توسعه وب و توسعه وب، بروزرسانی و انجام تغییرات لازم طراحی شده است. چه زمانهایی می توانید از سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید:

  • وب سایت شما از صفحات زیادی ساخته شده است؟
  • وب سایت سازمان و یا شرکت تغییرات مداوم دارد و اغلب چند نفر مشغول کار بر روی آن می باشند؟
  • همکاران شما فاقد اطلاعات کافی در مورد HTML و ساخت صفحات می باشند؟
  • و یا هر یک از صفحات وب سایت شما قبل از انتشار بر روی وب سایت مورد نقد و بازرسی قرار می گیرد؟

اگر هر یک از حالتهای زیر در مورد شرکت و یا سازمان شما صدق می کند، استفاده از سیستم مدیریت محتوا در طول زمان صرفه جویی در هزینه و زمان را برای شما بهمراه خواهد داشت.


انواع سیستم مدیریت محتوا

تقریباً هر CMS از دو بخش تشکیل شده است:

  • فرانت اند سیستم
  • بکند سیستم

فرانتند قسمتی است که کاربر با آن تعامل دارد. این است که چگونه وب سایت ها به وضوح ساختار و سبک طراحی شده اند. بخش فرانتند یک سیستم مدیریت محتوا HTML، CSS و جاوا اسکریپت را با هم ترکیب می‌کند تا محتوای تعاملی و غنی را ارائه دهد که با برند شرکت شما مطابقت داشته باشد.

قسمت بکند یک CMS برنامه ای است که برای ارسال محتوای جدید به یک وب سایت استفاده می شود. این فرآیند با دسترسی به یک رابط وب برای افزودن، ایجاد و انتشار آسان محتوا به قسمت جلویی CMS شما آغاز می شود. به جای دانستن HTML، CSS و جاوا اسکریپت، شما محتوا را در رابطی شبیه به Microsoft Word ایجاد می کنید. سپس بکند این محتوا را در پایگاه داده ذخیره می‌کند و آن را در قسمت جلویی وب سایت منتشر می کند.

این دو سیستم با هم یک CMS را تشکیل می دهند. آنها به شما امکان می‌دهند بدون درک فناوری های وب یا ساختن برنامه وب خود از ابتدا محتوا را منتشر کنید. در زیر برخی از انواع سیستم مدیریت محتوا که امروزه در دسترس هستند آورده شده است.

مطالعه بیشتر : طراحی سایت آژانس هواپیمایی


۱. سیستم مدیریت محتوا سنتی (Coupled CMS)

یک Coupled CMS اغلب به عنوان یک سیستم مدیریت محتوای سنتی شناخته می شود و یک صفحه بک اند کاملاً در دسترس ارائه می دهد که به پایگاه داده یک وب سایت متصل می‌شود. آن را تغییر می دهد و محتوا را در صفحه فرانتند منتشر می کند.

سیستم مدیریت محتوا سنتی (Coupled CMS)
سیستم مدیریت محتوا سنتی (Coupled CMS)

در حالی که یک سیستم مدیریت محتوا نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS CMS) یک راه حل همه کاره است، تمایز اصلی بین آن و SaaS CMS این است که یک CMS سنتی برای اجرا به میزبانی وب اختصاصی نیاز دارد. اگرچه میزبانی وب نسبتاً ارزان است، مهم است که به خاطر داشته باشید که یک CMS به نصب و نگهداری فناوری‌های خاصی برای کاربردی کردن نرم‌افزار نیاز دارد.

علاوه بر این، یک CMS سنتی احتمالاً نیاز دارد که یک سرپرست فنی آن را تنظیم کرده و نصب سیستم را برای استفاده مداوم پیکربندی کند. وردپرس نمونه‌ای از یک CMS تلفیقی است، زیرا بسته کاملی را برای نصب، راه‌اندازی وب‌سایت و انتشار محتوا به کاربران ارائه می‌دهد.


۲. سیستم مدیریت محتوا نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS CMS)

SaaS CMS نیز یک راه حل کامل و سرتاسری است که برخلاف سیستم مدیریت محتوا سنتی، در فضای ابری میزبانی می شود. این بدان معناست که نیازی به راه اندازی، نصب یا میزبانی وب از پیش تنظیم شده ندارد.

یک سیستم مدیریت محتوا مبتنی بر SaaS یک راه حل عالی برای شرکت هایی است که نیاز به حضور مستقیم در وب دارند، زیرا تمام قابلیت ها را بدون هیچ گونه هزینه سرور یا میزبانی وب ارائه می دهد. همه انواع کاربران را قادر می سازد تا به سرعت وب سایت ایجاد کنند، محتوا را مدیریت کنند و آن را از طریق کانال های دیجیتال توزیع کنند.

مطالعه بیشتر : طراحی سایت مدرسه


۳. Decoupled CMS

در یک Decoupled CMS، بخش ارائه وب سایت از قسمت بکند جدا شده است. و یک API بین بخش بکند و فرانتند قرار می گیرد و از طریق یک رابط برنامه نویسی برنامه (API) به قسمت بکند دسترسی ایجاد می‌شود.

Decoupled CMS راه حل پیشرفته ای است که انعطاف پذیری بیشتری برای تعامل با محتوای ایجاد شده در قسمت پشتی ارائه می دهد. به عنوان مثال، فرض کنید یک سازمان می خواهد از کتابخانه محتوای خود برای هدف جدیدی مانند برنامه های کاربردی موبایل استفاده کند.

در این مورد، یک CMS جدا شده راه حلی جذاب است زیرا از برنامه های متعدد و سازگار در قسمت فرانتند پشتیبانی می کند و در عین حال محتوا و اطلاعات شما را در قسمت بکند ثابت نگه می دارد.


۴. سیستم مدیریت محتوا هدلس (Headless CMS)

یک CMS بدون سر فقط یک سیستم پشتیبان دارد که به یک پایگاه داده دسترسی دارد و محتوا را با یک برنامه وب سفارشی ساخته شده در فرانتند ذخیره می کند. انعطاف پذیری بیشتری نسبت به یک Decoupled CMS دارد، اما همچنین به کار بیشتری نسبت به هر گزینه دیگری نیاز دارد. یک CMS بدون سر معمولاً نیاز به یک توسعه دهنده برای طراحی، ایجاد و اتصال یک برنامه front-end دارد.

نحوه عملکرد سیستم مدیریت محتوا Headless و Decoupled
نحوه عملکرد سیستم مدیریت محتوا Headless و Decoupled

یک Headless CMS راه حل خوبی برای سازمان هایی است که به کنترل کامل و انعطاف پذیری در مورد نحوه دسترسی به محتوای خود نیاز دارند که ذخیره‌سازی محتوا و قابلیت‌های سازمانی را فراهم می‌کند و در عین حال امکان یک برنامه سفارشی را در قسمت فرانت را فراهم می‌کند. چه یک وب‌سایت باشد یا یک اپ موبایل یا سایر قسمت‌های فرانت.


مزایای سیستم مدیریت محتوا

یکی از مزایای مهم سیستم مدیریت محتوا ماهیت مشارکتی آن است. ویراستارها همزمان می توانند محتوایی را که باید منتشر شود، برنامه ریزی یا مدیریت کنند. از آنجایی که رابط کاربری معمولاً مبتنی بر مرورگر است، یک CMS را می‌توان از هر نقطه‌ای برای هر تعداد کاربر در دسترس قرار داد.

مزایای استفاده از سیستم های مدیریت محتوا
مزایای استفاده از سیستم های مدیریت محتوا

دومین مزیت مهم سیستم های مدیریت محتوا این است که به افراد غیر تکنیکال که چیزی از زبانهای برنامه نویسی نمی‌دانند اجازه ایجاد و مدیریت محتوا می‌دهد. درگ و دراپ سریع و آسان در مدیریت محتواها به کاربران بدون نیاز به هیچ دانشی در مورد HTML یا CSS اجازه می‌دهد محتوا بنویسند و تصویر آپلود کنند.

کسب و کاری که از یک سیستم مدیریت محتوا استفاده کند، دیگر کمتر متکی به توسعه دهندگان فرانت‌اند برای ایجاد و تغییر صفحات وب خود است. انتشار صفحات وب جدید را سریعتر و آسانتر می‌کند و تجربه دیجیتالی را برای کاربران و بازدیدکنندگان بهبود می‌بخشد.

هنگامی که یک شرکت از CMS برای انتشار محتوا در کانال های دیگر استفاده می کند: مانند شبکه‌های اجتماعی، اپ های تلفن همراه و فروشگاه آنلاین، می تواند توزیع همزمان محتوا در کانال های مختلف را آسان تر کند.

برای مطالعه بیشتر : طراحی سایت موسیقی


ویژگی های اصلی سیستم مدیریت محتوا

برای اینکه بدانید چه سیستم مدیریت محتوایی برای کسب‌وکار شما مناسب است، باید با ویژگی‌های اصلی یک سیستم مدیریت محتوا آشنا باشید. مقایسه‌های جانبی راه حل ها و محصولات مدیریت محتوا می تواند به فرآیند تصمیم گیری شما کمک کند. با این حال، سوال اصلی این است که چه ویژگی هایی برای هر راه حلی ویژگی اصلی محسوب می شوند؟


نقش های کاربر و مدیریت محتوای مبتنی بر نقش کاربر

انواع مختلفی از نقش ها در هر سیستم مدیریت محتوا وجود دارد. درک اینکه چگونه آنها با هم کار می کنند برای دسترسی کاربران به انجام وظایف خود و دسترسی به محتوای دیجیتال مناسب ضروری است. اینها از نقش های سازمانی معمولی گرفته تا نقش های مدیریت برنامه، مقایسه وظایف و ویژگی ها بر اساس نقش های برنامه، تا نقش های نوع منبع (مجوزها)، تصمیم گیری در مورد اینکه کاربران می توانند چه چیزی را ببینند و چه کاری با انواع محتوا انجام دهند، را شامل می شود.


مدیریت Asset ها بصورت آنلاین

سیستم‌های مدیریت محتوا مانند Oracle قابلیت‌های قدرتمندی را برای مدیریت تمام Asset‌های دیجیتال برای استفاده در کانال‌های بازاریابی مختلف، از جمله وب‌سایت‌ها، انواع بازاریابی، کمپین‌های ایمیل، فروشگاه‌های آنلاین و وبلاگ‌ها ارائه می‌کنند. ارواکل یک مرکز محتوای متمرکز برای همه Asset‌های شما فراهم می‌کند که می‌توانید آنها را در مخازن و مجموعه‌ها سازماندهی کنید و قوانین و گردش کار ایجاد کنید تا مشخص کنید محتوا چگونه و کجا می‌تواند استفاده شود.

ایجاد انواع Asset‌ برای تعریف اینکه چه اطلاعاتی باید هنگام ایجاد Asset‌ توسط کاربران جمع آوری شود برای هر سیستم مدیریت محتوایی حیاتی است. انواع دارایی های دیجیتال ویژگی های سفارشی مورد نیاز برای دارایی های دیجیتال شما (فایل ها، تصاویر و ویدیوها) را مشخص می کند.


مدیریت محتوا در فضای ابری

انتقال مدیریت محتوا به فضای ابری، در دسترس قرار دادن پوشه ها و Asset‌ ها بصورت دیجیتال. در این روش می‌توانید فایل‌های خود را در پوشه‌ها گروه‌بندی کنید تا عملیات مدیریت فایل‌های روزمره از جمله کپی، انتقال، حذف را به همان روشی که در سیستم محلی خود انجام می‌دهید، در فضای ابری انجام دهید. از آنجایی که همه فایل‌های محتوا در فضای ابری قرار دارند، کاربران هر کجا که بروند، از جمله روی تلفن های همراه خود، به آن‌ها دسترسی خواهند داشت.


همکاری محتوا (Content collaboration)

با ساماندهی سیستم مدیریت محتوا در فضای ابری، اشتراک گذاری دارایی ها یا پوشه‌ها برای همکاری محتوایی با دیگران در داخل و خارج از سازمان شما آسان خواهد شد. همه افرادی که محتوا را با آنها به اشتراک می گذارید به آخرین اطلاعات دسترسی خواهند داشت: هر کجا که باشند، هر زمان که به آن نیاز داشته باشند. اشتراک‌گذاری و ضبط رنگ‌بندی محتوا، کاربر را قادر می‌سازد تا نحوه و زمان دسترسی به هر آیتم اشتراک‌گذاری شده را نظارت کند.


ساخت وب سایت

با راه‌حل‌های مدیریت محتوا، می‌توانید به سرعت وب‌سایت‌های مختلف را از ایده تا راه‌اندازی با تجربیات آنلاین جذاب بسازید و منتشر کنید. فرآیند ساخت وب سایت به طور کامل در محتوا، همکاری و طراحی از طریق یک محیط تالیف و انتشار یکپارچه می‌شود.

راه‌حل‌های مبتنی بر فضای ابری با استفاده از قالب‌های خارج از جعبه، مؤلفه‌های کشیدن و رها کردن (WYSIWYG)، طرح‌بندی صفحه نمونه و تم‌های سایت برای جمع‌آوری یک وب‌سایت از بلوک‌های از پیش تعریف‌شده، شروع سریع را آسان می‌کنند. توسعه‌دهندگان شما می‌توانند طرح‌های سفارشی را قالب‌ها مختلف برای ایجاد تجربیات آنلاین منحصربه‌فرد بسازند.


سیستم مدیریت محتوا به طراحی سایت چه کمکی می کند؟

اساساً یک پلتفرم سیستم مدیریت محتوا از تمام جزئیات فنی در مورد ساخت و مدیریت یک وب سایت مراقبت می کند. به عنوان مثال، برای ارسال محتوا در وب، مانند یک پست وبلاگ، باید با یک فایل HTML شروع کنید. HTML به شما امکان می دهد محتوای نوشته شده خود را طوری ساختار دهید که یک مرورگر وب بتواند آن را بخواند. همچنین به شما امکان می دهد تصاویر و ویدیوها را در محتوای خود جاسازی کنید و به سایر اسناد HTML پیوند دهید.

پس از ایجاد و ساختار محتوا، می توانید ظاهر آن را با استفاده از CSS تغییر دهید. با CSS، می توانید فونت، رنگ و اندازه هر عنصر را در صفحه خود تغییر دهید تا به استایل دلخواه برسید. پس از تکمیل، فایل‌های HTML و CSS را به همراه هر فایل تصویری و ویدئویی در یک سرور وب آپلود می‌کنید که در آن وب‌سایت جدید شما برای همه قابل دسترسی است.

اگرچه ممکن است این فرآیند خیلی سخت به نظر نرسد، اما راه بسیار کارآمدی برای ایجاد اسناد و به اشتراک گذاری آنلاین آنها نیست و بیشتر سازمان ها منابع لازم IT برای اختصاص دادن به این کار ندارند.


فناوری های پیشرفته سیستم مدیریت محتوا

HTML و CSS برای ایجاد اسناد ساده و خوانا مناسب هستند، اما در هنگام ساخت وب‌سایت‌هایی که قابلیت‌ها و عملکردهای گسترده‌ای را ارائه می‌دهند، یعنی نوعی وب‌سایت مدرن که اکثر شرکت‌ها برای موفقیت به آن نیاز دارند، محدود هستند.

به عنوان مثال، برای افزودن ویژگی های تعاملی و عملکردهای ظریف تر به وب سایت خود، باید از جاوا اسکریپت استفاده کنید. HTML و CSS پایگاه های کد نسبتاً ساده ای هستند که برای ایجاد اسناد ساده استفاده می شوند. جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی اختصاصی است که بی شباهت به زبان های مورد استفاده برای توسعه برنامه های کاربردی گوشی های هوشمند یا دسکتاپ نیست.

فرض کنید قصد دارید سایت وبلاگ خود را به یک وب سایت رسانه ای منتقل کنید که به هزاران بازدید کننده در ماه خدمات می‌دهد و چندین محتوا در روز منتشر می‌کند. در این صورت، باید شروع به ترکیب فناوری های پایگاه داده برای نگهداری و دسترسی به تمام محتوای خود کنید.

شما به یک پایگاه داده با زبان برنامه نویسی خاص خود و همچنین یک زبان برنامه نویسی دیگر نیاز دارید تا اطلاعات را بین پایگاه داده و بخشی از وب سایت که کاربران به آن دسترسی دارند و به آن پیمایش می کنند منتقل کند. درست مثل آن، همه چیز به سرعت پیچیده شد و اینجاست که یک CMS وارد می شود.


معرفی سیستم مدیریت محتوا منبع باز رایگان

این سیستم ها براحتی نصب می شوند و از همه مهمتر رایگان هستند. از بهترین سیستم های مدیریت محتوای منبع باز (Open Source) می توان به وردپرس، جوملا و دروپال اشاره کرد. اصلاً فکر نکنید که چون این سیستم های منبع باز و رایگان ارائه می شوند دارای پشتیبانی فنی ضعیفی هستند:

خیر این سیستم ها از معروفترین سیستم های مدیریت محتوای جهانی اند و فروم ها و وب سایتهای زیادی برای پشتیبانی و توسعه آنها در سرتاسر وب وجود دارد. برای انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا نیاز به تحقیق بر روی آن است تا امکانات آن سیستم مدیریت محتوا را با نیازهای خود تطبیق بدهید و سپس اقدام به انتخاب کنید.

سیستم های مدیریت محتوای رایگان زیادی در حال حاضر موجود است، اما تمرکز ما در این مقاله بر روی سیستم های بر پایه زبان برنامه نویسی php است. سیستم های مدیریت محتوایی که معرفی می کنیم همگی بر پایه زبان برنامه نویسی php هستند و از پایگاه داده MySQL برای نگهداری داده ها استفاده می کنند.مزایای استفاده از این سیستم های مدیریت محتوا قابلیت حمل، پشتیبانی و قابلیت بروزرسانی تعداد زیادی توسعه دهنده در یک زمان است.

  • وردپرس. یک سیستم مدیریت محتوای کدباز است، که اغلب برای درج محتوای وبلاگ از آن استفاده می شود و یکی از نرم افزارهای بسیار مشهور در زمینه وبلاگ می باشد.
  • دروپال. سیستم مدیریت محتوای کدبازی که بر اساس زبان PHP نوشته شده است و تحت لیسانس GNU فعالیت می کند.
  • جوملا. یک سیستم مدیریت محتوا و نرم افزار تحت وب کدباز است که بر اساس فرم ورک MVC برای درج محتوا کار می کند.

ویژگی های سیستم مدیریت محتوا وردپرس

وردپرس یکی از معروفترین های سیستم مدیریت محتوای امروز است. بیش از هزاران وب سایت امروز از وردپرس استفاده می کنند. نرم افزار وردپرس توسط توسعه دهندگان بسیاری در حال توسعه است و سخت ترین پرسش ها در مورد وردپرس را پاسخگویی می کنند. بعضی از ویژگیهایی که توسعه دهندگان وردپرس مشغول توسعه آن هستند:

ویژگی های سیستم مدیریت محتوا وردپرس
ویژگی های سیستم مدیریت محتوا وردپرس
  • رعایت کامل همه استانداردها
  • صفحات وردپرسی
  • لینک های وردپرس
  • قالب های وردپرس
  • ابزارهای ارتباطی وبلاگی
  • کامنت و نظرگذاری
  • محافظت در برابر اسپم ها
  • سیستم ثبت نام کامل
  • رمزگذاری بر روی پست ها
  • نصب آسان و بروزرسانی آسان وردپرس
  • ایمپورت ساده و آسان
  • رابط XML-RPC
  • گردش کار و Workflow
  • Typographical niceties در وردپرس
  • قالب بندی از پیش تعیین شده برای مطالب
  • نویسندگی چند کاربره
  • شیوه بوکمارک سازی

ویژگی های سیستم مدیریت محتوای دروپال

دروپال شبیه جوملا بر اساس قابلیت های بیش از هزار ماژول قابل اضافه سازی ساخته شده است که توسعه دهندگان دروپال آنها را بر اساس اولویت درخواست ها توسعه می دهند. مانند :

  • طراحی سایت فروشگاهی
  • وبلاگ سازی
  • ساخت محیط های نویسندگی بصورت اشتراکی
  • فروم ها و انجمن ها
  • شبکه های Peer To Peer
  • خبرنامه ها
  • پادکست ها
  • گالری تصاویر
  • آپلود و دانلود فایل ها

اما روش نصب دروپال بسیار آسان است : یک پایگاه داده در MySQL بسازید، پکیج دروپال را بر روی فلدر لوکال خود آپلود کنید، آدرس فلدر را از طریق مرورگر خود بازکنید و مراحل نصب آن را طی کنید.


ویژگی های سیستم مدیریت محتوای جوملا

جوملا به توسعه دهندگان و طراحان وب اجازه می دهد تا وب سایت و یا اپلیکیشن های آنلاین بسازند. جوملا براساس زبان برنامه نویسی php و پایگاه داده MySQL می باشد و کاملاً رایگان است. می توانید از جوملا برای :

  • سیستم های کنترل موجودی و انبار
  • ابزارهای گزارش داده
  • پایه برای ایجاد برنامه های پل
  • کاتالوگ محصولات
  • سیستم های هماهنگ فروشگاهی
  • دایرکتوریهای کسب و کار
  • سیستم های رزویشن هتل ها و اماکن
  • نرم افزارهای ارتباطی

سیستم مدیریت محتوا جوملا توسعه دهندگان و برنامه نویسان زیادی دارد که بر روی نیاز های اصلی زیر کار می کنند.

  • مدیریت کاربری
  • مدیریت تصویری
  • مدیریت زبان ها
  • مدیریت بنر ها
  • مدیریت تماس ها
  • نظرسنجی ها
  • جستجو
  • مدیریت وب لینک ها
  • مدیریت محتوا
  • مدیریت فید ها
  • مدیریت منوها
  • مدیریت قالب ها
  • سیستم کمک رسانی و Help
  • سرویس های وب
  • قابلیت توسعه

سیستم مدیریت محتوا چه کمکی به طراحان وب می کند؟

توسعه دهندگان وب معمولاً وب سایت های خود را بروی سیستم محلی خود می سازند و از یک برنامه FTP برای انتقال آن به هاستینگ استفاده می کنند و به این ترتیب این صفحات بروی اینترنت قرار می گیرد. اگر تغییر نیاز باشد، برنامه نویسان وب دوباره این مراحل را طی می کنند و تا اینجا همه چی به خوبی و خوشی به انجام می رسد.

مشکل از زمانی شروع می شود که یک وب سایت نیاز به بروزرسانی بروشور محصولات و نوشتن توضیحات برای هر محصول و ایجاد ارتباطات در هر صفحه پیدا می کند. وب سایت ها نیاز به بروزرسانی روزانه دارند، بعضی مواقع افراد زیادی بر روی یک وب سایت محتوا درج می‌کنند، بعضی از محتواهای وب سایت بصورت اتوماتیک باید به فید RSS اضافه شوند. اینجاست که سیستم های مدیریت محتوا به یک ابزار عالی و مفید برای طراحان و برنامه نویسان وب تبدیل می‌شود.


کلام آخر

در این مقاله سعی بر آن شد به سوال اصلی که سیستم مدیریت محتوا چیست پاسخ داده شود. CMSها برنامه‌هایی هستند که به شما کمک می‌کنند تا براحتی وب سایت خود ایجاد کنید و به مدیریت محتوای آن بپردازید. انواع مختلفی از CMS‌ها وجود دارند که معرفی شدند. بسیاری از وب سایتهای دنیا در حال حاضر با وردپرس طراحی شده اند.

نظر شما در مورد سیستم های مدیریت محتوا چیست؟ نظرات ارزشمندتان را با ما و خوانندگان ما در میان بگذارید.

میانگین امتیاز : 2 / 5. تعدا آرا : 2

ثبت امتیاز شما به این مطلب

سوالات متداول سیستم مدیریت محتوا

CMS چیست؟

CMS برنامه‌ای است که برای مدیریت محتوا استفاده می‌شود و به چندین مشارکت‌کننده اجازه می‌دهد تا محتوا را ایجاد، ویرایش و منتشر کنند. محتوای یک CMS معمولاً در یک پایگاه داده ذخیره می‌‌شود و در یک لایه ارائه بر اساس مجموعه ای از قالب ها مانند یک وب سایت نمایش داده می‌شود.

چند مثال از CMS بزنید؟

بله، نمونه هایی از سیستم های مدیریت محتوا: وردپرس، جوملا، دروپال، مجنتو، Squarespace، Wix، Ghost.

CMS از چه اجزایی تشکیل شده است؟

یک CMS دارای دو جزء اصلی است

  • برنامه مدیریت محتوا (CMA)
  • یک برنامه کاربردی تحویل محتوا (CDA)

برنامه مدیریت محتوا CMA یک رابط کاربری گرافیکی است که کاربران را قادر می سازد بدون دانش HTML محتوا را از یک وب سایت طراحی، ایجاد، اصلاح و حذف کنند.
برنامه کاربردی تحویل محتوا خدمات پشتیبانی را ارائه می‌دهد که از مدیریت و تحویل محتوا پس از ایجاد محتوا در CMA پشتیبانی می کند.

آیا وردپرس هم CMS است؟

بله، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای منبع باز محبوب (CMS) است. اگرچه در ابتدا برای وبلاگ‌های شخصی بود، اما از آن زمان برای طیف گسترده‌ای از وب‌سایت‌ها، از جمله نشریات حرفه‌ای و فروشگاه‌های آنلاین استفاده می‌شود.

نظر خود را ثبت کنید