ویدیو مارکتینگ چیست؟ بهترین راهکارهای بازاریابی ویدیویی
متخصصان تبلیغات و بازاریابی ویدیویی که پیشگامان فتح مخاطبان انبوه بودند در رادیو و تلویزیون شروع به کار کردند، تقریباً 30 سال پیش وارد اینترنت شدند و اکنون آنها کانالهای تقریباً نامحدودی برای دستیابی به مخاطبان خود دارند.
امروزه، استراتژی ویدیو مارکتینگ یا بازاریابی ویدیویی ابزاری ضروری در بازاریابی است. برای رسیدن به مخاطبان و حفظ توجه آنها، ویدیو مارکتینگ باید در استراتژیهای بازاریابی اینترنتی کسبوکارها گنجانده شود. اما قبل از هرچیز بهتر است بدانیم ویدیو مارکتینگ چیست و چرا اهمیت دارد، با استراتژیهای مختلف آن آشنا شویم و مزایای بازاریابی ویدئویی و نحوه انجام موفقیت آمیز بازاریابی محتوای ویدئویی را بررسی کنیم.
ویدیو مارکتینگ (بازاریابی ویدیویی) چیست ؟
بازاریابی ویدیویی به معنای استفاده از فرمت ویدیویی در استراتژی بازاریابی باهدف تبلیغ یک برند، محصول، خدمات یا بیان یک پیام است. ویدیو مارکتینگ می تواند بهطور موثر به مخاطبان آموزش دهد و به افزایش تعامل در فضای دیجیتال و شبکههای اجتماعی کمک میکند.
در اینجا با انواع کمپین های دیجیتال مارکتینگ آشنا شوید.
تاریخچه ویدئو مارکتینگ
ویدئو مارکتینگ در سال 2005 به لطف ظهور یوتیوب شروع شد. پس از خرید یوتیوب توسط گوگل در سال 2006 این پلتفرم تا پایان سال 2009 دارای هفت فرمت تبلیغاتی مختلف بود. ظهور فنآوری تلفنهای هوشمند هیزم بیشتری بر آتش بازاریابی ویدیویی ریخت و تماشای فیلمها را در تلفنهای همراه آسان تر کرد. این همهگیری، مصرف رسانهها را تنها در ایالات متحده 215 درصد افزایش داد!
بازاریابی ویدیویی چگونه کار می کند؟
نحوه استفاده از ویدیو در بازاریابی ویدیویی ساده است. بازاریابان، ویدیوهایی می سازند که بهطور مستقیم یا غیرمستقیم شرکت و برند شما را تبلیغ میکنند که این نتایج را در پی دارد:
- افزایش فروش
- افزایش آگاهی از محصولات و خدمات کسبوکار
- جذب مشتریان فعلی و بالقوه
بازاریابی ویدیوئی یک روش مبتنی برداده است، بنابراین بخش بازاریابی باید تعامل مشتری را دنبال کند و شاخصها و معیارهای مرتبط را نظارت کند. به طور کلی، ویدئو مارکتینگ تنها یکی از اجزای کمپین بازاریابی اینترنتی است. با این حال، امروزه به لطف اینترنت و شبکههای اجتماعی، نقش ویدئو مارکتینگ به طور قابل توجهی مهم شده است.
اهمیت ویدیو مارکتینگ
مهمترین عامل پیشرفت استفاده از ویدیوها در بازاریابی، ابزارهای ساخت ویدیوهای باکیفیت است. این ابزارها، استفاده و گنجاندن ویدئوها را برای بازاریابان در استراتژیهای بازاریابی آسانتر کرده است. اگر کسبوکار شما همگام با روند جدید استراتژیهای ویدئو مارکتینگ نباشد، خطر محو شدن آن وجود دارد.
بازاریابی ویدئویی یک اکولایزر عالی است که به کسبوکارهای کوچک تا متوسط امکان می دهد تا به طور موثر با سازمان های بزرگتر رقابت کنند. کمپین بازاریابی ویدیوئی مناسب می تواند زمین بازی را هموار کند. یک ویدیوی خوب، چشمنواز و بهیادماندنی بدون توجه به اندازه کسبوکاری که آن را منتشر کرده است، جذاب است. اگر نمی دانید مهارت های دیجیتال مارکتینگ کدامند ما در این مقاله ۱۵ مورد از این مهارت ها را لیست کردیم.
استراتژی های بازاریابی ویدdویی
آوادیس برای ایجاد یک کمپین بازاریابی ویدیویی باکیفیت بالا و اثرگذار حداقل این شش مرحله را طی می کند:
1/ تعیین منابع بودجه
تعیین منابع بودجه برای گردآوری منابعی مانند تجهیزات ویدئویی، نرمافزار ویرایش، زمان اختصاص داده شده به کار و تیم خدمات ویدئو مارکتینگ
2/ تعیین داستان (ویدیونامه)
هر ویدیو داستانی را بیان می کند. داستان ویدیو شما چیست؟ چه پیامی را منتقل می کند و چگونه به اشتراک گذاشته می شود.
3/ برنامه ریزی برای تعامل با مخاطبان
حتی با یک پیام عالی در یک ویدیو، هنوز باید از جذب مخاطب اطمینان حاصل کرد. ویدیو باید با هوک داستان خود، مخاطب را به خودش مبتلا کند. برای تحقق این موضوع باید برنامه ریزی داشت.
4/ ویدیو کوتاه و مینیمال
هر چه کوتاهتر بهتر، مخاطب نباید بگوید ” این ویدئو چقدر طولانی است؟” البته، ویدئوی استاندارد طول زمانی مشخصی ندارد، اما هرچه کوتاهتر باشد، بهتر است. دامنه توجه مخاطبان آنلاین کوتاه است، بنابراین باید مطابق با این دامنه برای ویدیو خود برنامه ریزی کنید.
5/ اشتراکگذاری و تبلیغ ویدیو
همهجا را میتوان از ویدیو ساخته شده با اشتراکگذاری اشباع کرد. ویدیو باید در شبکه های یوتیوب، آپارات، دیگر شبکه های ویدیویی، اینستاگرام و حتی پروفایلها آپلود شود و سپس تبلیغات آن آغاز شود.
6/ ردیابی آمارها و نتایج
شاخص های کلیدی نتایج و آمار ویدیو باید بررسی شوند. توجه شود که چه ویدیوهایی بهترین عملکرد را دارند و مشخص شود چه عناصری در موفق ترین ویدیوها هستند و عوامل مشترک تاثیرگذار واکاوی و استخراج شود.
انواع ویدئوهای مورد استفاده در ویدیو مارکتینگ
ده ها نوع مختلف از بازاریابی ویدئویی در اینجا معرفی میشود. البته، یک کمپین ویدئو مارکتینگ موثر معمولاً بیشاز یکی از آنها را استفاده می کند.
1/ ویدیو انیمیشن
کیست که کارتون دوست نداشته باشد؟ انیمیشن از تصاویر جذاب برای انتقال مفاهیم پیچیده استفاده می کند.
2/ ویدیوهای واقعیت افزوده
واقعیت افزوده (AR) یک لایه دیجیتال را بر آنچه کاربر مشاهده میکند قرار میدهد. در این روش محصول را می توان در لایه دیجیتالی به تصویر کشید.
3/ برندینگ ویدیو
این ویدیوها آگاهی از برند (مأموریت ها ، محصولات و خدمات برند) را به تصویر می کشد.
تماس آنی کارشناسان با شما
4/ ویدیوهای دمو (آزمایشی)
این دسته از ویدیوها نحوه عملکرد محصول را نشان میدهند، آنباکسینگ یا مرور یک نرمافزار جز دسته ویدیوهای دمو قرار دارد.
5/ ویدیوهای معرفی رویداد
رویدادهایی جمعآوری کمک مالی، کنفرانس یا دورهمی های علمی در دسته این ویدیوها قرار میگیرند و برجستهسازی میشوند.
6/ ویدیوهای توضیحی
ساده و سرراست، این ویدیوها به مخاطب کمک میکند تا بفهمد چرا به خدمات و محصولات شما نیاز دارد. اغلب، این ویدئوها از فرمول استاندارد ارائه یک داستان پیروی می کند که در آن خریدار مشکلی دارد و راه حل در محصولات یا خدمات شرکت است.
7/ ویدیوهای راهنما
این ویدیوها نه تنها به مخاطبان شما میآموزند که چگونه کار جدیدی انجام دهند، بلکه به بینندگان کمک میکند تا درک و شناختی از کسبوکار شما بدست آورند.
8/ مصاحبه با کارشناسان
ویدیو مصاحبه با یک متخصص یا رهبر فکری در حوزه صنعت فعالیت کسبوکار شما از این دسته از ویدیوهاست.
۹/ پخش زنده
ویدیوهای زنده روشی عالی و دراماتیک برای جلب توجه بیننده است که اغلب از فرمت پشت صحنه، مصاحبه و نمایش استفاده میکند.
10/ ویدیوهای بیان پیام شخصی
هیچ چیز بیشتر از ایجاد حس خاص بودن در مشتری باعث ایجاد تعامل نمیشود و ویدیوهای شخصی سازیشده ابزاری برای کسبوکار فراهم میکند تا برای پاسخ به یک سؤال یا ارائه یک توصیه با مشتری تماس بگیرد.
۱۱/ ویدیوهای توصیفات و مطالعات موردی
این ویدیوها مشتریان شما را در کمپین مشارکت میدهد. تبلیغات دهان به دهان یکی از مؤثرترین ابزارهای تبلیغاتی است، مشتریان راضی داستانهای خود را در این ویدیوها بازگو میکنند.
۱۲/ واقعیت مجازی و ویدیوهای 360 درجه
واقعیت مجازی (VR) کاربر را در محیط ویدیو غوطهور می کند و به او اجازه می دهد تجربه تماشای خود را کنترل و هدایت کند. یک ویدیوی 360 درجه بیننده را قادر می٬سازد تا در یک نمای پانوراما به اطراف بچرخد.
بازاریابی ویدیویی و سئو
بازاریابی ویدئویی منبع بسیار ارزشمندی برای سئو (بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو) است. ویدیوها به ایجاد بک لینک برای وب سایت شما کمک می کنند و به اشتراک گذاری و تعامل کاربران را افزایش میدهند، این فرآیندها می تواند بر رتبهبندی برند شما در نتایج جستجو تأثیر مثبت بگذارد. این عوامل ترافیک بیشتری را به سایت شما هدایت میکند.
به یاد داشته باشید که گوگل مالک یوتیوب است. به همین دلیل است که استراتژی های ویدئو مارکتینگ را باید با استراتژی سئو (برای دریافت ترافیک ارگانیک) بهطور همزمان پیش برد. آوادیس به شما در پیشبرد اهداف استراتژی ویدئو مارکتینگ و سئو کمک می کند.
چالش های بازاریابی ویدیویی
امروزه با توجه به حجم زیاد ویدیوهای تولید شده، چالش های بازاریابی ویدئویی ماهیت استراتژیکتری دارند. اگر قصد دارید بازاریابی ویدیوی را در دستورکار خود قرار دهید این سه چالش را در پیش دارید:
- چگونه محتوای ویدیویی ایجاد شود که مردم بخواهند آن را ببینند؟
- چگونه یک استراتژی بازاریابی ویدئویی قوی و موثر ایجاد شود تا نتیجه دهد؟
- چگونه ویدیوهایی ساخته شود که مردم نهتنها در تمام طول مسیر تماشا کنند بلکه با دیگران به اشتراک بگذارند؟
سوالات متداول ویدیو مارکتینگ
هزینه بازاریابی ویدیویی چقدر است؟
هزینهها می تواند از کم تا زیاد متغیر باشد. با حداقل بودجه، می توان ویدیوهای مرتبط را در یک کمپین بازاریابی کار کرد. درسطوح پیشرفتهتر، با استخدام تیم/شرکت می توانید این وظیفه را به دوش آنها بسپارید. هزینه بازاریابی ویدئویی بسته به عوامل بسیاری از شرکتی به شرکت دیگر متفاوت است. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در آوادیس تماس بگیرید.
مراحل اجرای کمپین ویدیو مارکتینگ چگونه است؟
شناخت بازار هدف با جمعیت شناسی مخاطبان و علایق آنها شروع میشود. ترجیحات و علایق آنها باید در محتوای ویدیو سناریو شود. سپس شروع به آزمایش چند نوع مختلف ویدیو، با زمانها و پیام های مختلف می شود تا با بررسی شاخص ها و عملکرد، بهترین فرمت اطلاع حاصل شود.
ویدئو مارکتینگ چطور به برند ما کمک میکند؟
مطابق آمار (شرکت نظرسنجی Wyzowl) بازاریابی ویدیویی به افزایش درک کاربر از محصول یا خدمات کمک میکند، 84 درصد ترافیک وب سایت خود را افزایش دادند، 81 درصد به برندها کمک می کند تا سرنخ ایجاد کنند، 80 درصد زمان ماندن در وب سایت را افزایش میدهد، 41 درصد به برندها کمک میکند تا تماسهای پشتیبانی را کاهش دهند.
آیا ویدیو رتبه بندی موتور جستجو را افزایش میدهد؟
بله، الگوریتمهای گوگل به طور فزاینده ای وب سایت های دارای محتوای ویدیویی را در اولویت قرار میدهند. هنگامی که رباتهای گوگل در سایت حاوی ویدیو میخزند، به دنبال چندین شاخص از جمله کیفیت صفحه، ارتباط و کلمههای کلیدی هستند. ویدیوها به این معیارها ارزش میافزایند. ویدیوها به طور خاص به افزایش رتبه بندی وب سایت در نتایج موتور جستجو (SERP) از چند راه کلیدی کمک میکند: افزایش نرخ کلیک، کاهش نرخ پرش شما، ایجاد بک لینک با کیفیت
آیا باید ویدیو را در شبکههای اجتماعی خود هم منتشر کنم؟
بله با انتشار ویدیوها در فیسبوک، توییتر، لینکدین، اینستاگرام، واتساپ و دیگر شبکههای اجتماعی شانس دیده شدن و وایرال شدن آن ویدیو افزایش می یابد.