Ecommerce Design Step by step

مراحل طراحی سایت فروشگاه اینترنتی

زمان مطالعه 7 دقیقه
مراحل طراحی سایت فروشگاهی

دانستن مراحل طراحی سایت فروشگاه اینترنتی برای به ثمر رساندن اهداف تجارت الکترونیک شما مهم است. طراحی سایت فروشگاهی به سادگی راه اندازی یک وب سایت شخصی نیست. علاوه بر نیاز به ثبت نام دامنه و میزبان هاست، ایجاد یک فروشگاه اینترنتی نیاز به پروسه مناسب برای پرداخت و حمل و نقل کالا دارد.

هیچ زمانی بهتر از الان برای آشنایی با مراحل طراحی سایت فروشگاهی نیست. آشنایی با این مراحل و دسترسی شما به پلتفرم های فروشگاه ساز آنلاین رایگان یا فروشگاه سازهای اختصاصی می تواند یک گام شما را به راه اندازی فروشگاه خود نزدیکتر کند. در این مقاله به شرح این مراحل پرداختیم و چالش هایی که از شروع این مراحل مهم هستند را زیر ذره بین قرار دادیم.

چرا باید یک سایت فروشگاه اینترنتی داشته باشید؟

یک فروشگاه اینترنتی معادل دیجیتالی یک فروشگاه فیزیکی است که به مشتریان اجازه می دهد محصولات یا خدمات فیزیکی یا دیجیتالی را بخرند و یا بفروشند. اگر تا به حال به مراحل طراحی سایت فروشگاهی فکر نکرده اید بد نیست به این دلایل فکر کنید :

  1. آینده ازآن خرید و فروش آنلاین است.
  2. یک فروشگاه اینترنتی دروازه ای به بازار داخلی و بین المللی است.
  3. هزینه راه اندازی فروشگاه اینترنتی از معادل فیزیکی آن کمتر است.

مراحل طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی
مراحل طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی

1. چه چیزی قرار است در سایت فروشگاه اینترنتی بفروشید؟

عدم درک صحیح از استراتژی محصول ( استراتژی محصول برنامه ای سطح بالا است که اهداف محصول شما در طول چرخه عمر آن را مشخص می کند و به چگونگی پشتیبانی آن از اهداف شرکت/سازمان شما می پردازد. استراتژی محصول توضیح می دهد که این محصول مناسب چه کسانی است و چگونه به آنها منفعت می رساند ) مشکلات زیادی را می تواند برای شما که به فروش اینترنتی در سایت فروشگاه اینترنتی خود فکر می کنید، ایجاد نماید.

خرده فروشی بدون تعیین مشتریان هدف یک فضای فروشگاهی آنلاین غیرپویا را می سازد که در آن از شیر مرغ تا جان آدمیزاد پیدا می شود. در حالی که صاحب فروشگاه فکر کرده است خواهد فروخت اما در نتیجه می بیند که خلاف آن واقع شده است و به هیچکس نمی فروشد. سایت فروشگاه اینترنتی در نیچ مارکت با استراتژی محصول صحیح مزایای زیر را ایجاد خواهد کرد:

  • کسب و کار متمرکز
  • اعتبار کسب و کار
  • مشتریان معمولی
  • رقابت کمتر

ایده مناسب انتخاب محصول در طراحی فروشگاه اینترنتی

اگر نمی دانید چه محصولی بفروشید یا وارد کدام نیچ مارکت شوید در نظر گرفتن این موارد می تواند به شما کمک کند.

  • محصول : چه محصولی را می خواهید بفروشید؟ آیا محصول دیجیتال است یا فیزیکی؟ آیا محصول جدید ایجاد می کنید یا از محصولات موجود در بازار در فروشگاه خود استفاده می کنید.
  • مخاطب هدف : به چه کسانی محصولات خود را می فروشید؟ به سایر کسب و کارها (B2B) و یا مستقیماً به مصرف کننده (B2C) محصول را خواهید فروخت؟
  • مدل کسب و کار : مدل کسب و کارتان چگونه خواهد بود؟ آیا محصولات را در انبار خود نگهداری می کنید و یا اینکه آنها را مستقیماً با دراپ شیپینگ ( دراپ شیپینگ نوعی خرده‌فروشی است که کالا از انبار تأمین‌کننده یا سازنده مستقیماً به خریدار ارسال می‌شود ) به مشتریان تحویل می دهید؟

برخی از راه حل های انتخاب محصول برای فروش در فروشگاه اینترنتی :

  • فروش آن دسته از محصولاتی که می دانید یا دوست دارید که بفروشید.
  • تعیین نقطه درد مشتری یا یک نیاز برطرف نشده از مشتریان
  • انجام تحقیقات بازار
تحقیقات بازار و راه اندازی فروشگاه اینترنتی
تحقیقات بازار برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی

انجام تحقیقات بازار در مراحل طراحی فروشگاه اینترنتی

اگر ایده های محصولات شما مورد تقاضای مشتریان نباشند دانستن و ادامه پروسه مراحل طراحی سایت فروشگاه اینترنتی بی فایده است. چند روش برای به ثمر رساندن تحقیقات بازار وجود دارد:

  • به دنبال محصولات ترند و پرطرفدار باشید : از ابزارهای ترندسنجی در تجارت الکترونیک مثل گوگل ترندز بهره بگیرید و کلمه کلیدی مورد نظر خود را در بازه زمانی خاص مورد سنجش قرار دهید.
  • تحقیق کلمات کلیدی : می توانید با جستجو در بازارهای بزرگ مثل eBay و Amazon شروع کنید و به مارکت پلیس های داخلی نگاه کنید. بخش پرفروش ترین محصولات به سان یک معدن طلا برای تحقیقات شما خواهد بود.
  • بررسی رقبا و نحوه فعالیت آنها در نیچ مارکت انتخابی : ابزارهای سئو مانند Semrush و Ahrefs به شما در بررسی و فهم کلمات رتبه بندی رقبا در حوزه انتخابی بازار اینترنتی و همچنین منابع ایجاد ترافیک فروشگاه آنها کمک می کند.

زمانی که محصولات مورد نظر خود را بر اساس تایید تحقیقات بازار انتخاب کردید، اگر محصولات دیجیتالی هستند آنها را بسازید و اگر فیزیکی هستند یک تامین کننده منصف، قابل اعتماد و همیشه در دسترس پیدا کنید!

2. انتخاب سیستم فروشگاه ساز اینترنتی

اکنون که می‌دانید چه محصولی را می‌فروشید و از کجا می‌توانید آن را تهیه و تامین کنید، می‌توانید مراحل عملی راهنمای ما در مورد مراحل ساخت سایت فروشگاه اینترنتی را ادامه دهید.

خوب اولین قدم انتخاب یک پلتفرم و سیستم فروشگاه ساز آنلاین است. انواع مختلفی از پلتفرم‌های فروشگاه آنلاین در دسترس هستند که هر کدام بسته به ویژگی‌های پلتفرم تجارت الکترونیکی که اولویت شماست ( مانند امنیت، مقیاس‌پذیری و سهولت استفاده ) متفاوت است. شما می توانید یکی از این پلتفرم های تجارت الکترونیک را انتخاب کنید:

  • مارکت پلیس ها یا بازارهای تجارت الکترونیک : آمازون، eBay یا Etsy نمونه بین المللی و نمونه ایرانی این مارکت پلیس ها مانند ترب، زنبیل، ژاکت، ایسام و باسلام هستند. برای کسانی که تازه فروش اینترنتی را آغاز می کنند این بازارهای اینترنتی عالی هستند چون ترافیک بازدید کننده بالایی دارند و فروشگاه و محصولات شما در معرض دید مشتریان قرار می گیرد، اما معایبی همچون کارمزد بالا، رقابت شدید فروشندگان را باید حتماً در نظر بگیرید.
  • راه حلهای تجارت الکترونیک : راه حل های فروشگاه ساز آنلاین مثل شاپیفای یا BigCommerce و برخی از فروشگاه سازهای آنلاین ایرانی برای صاحبان کسب و کارها که کمی با تکنولوژی دست و پنجه نرم کرده اند، پیشنهاد خوبی است. رابط کاربری خوب، آسان و راه اندازی سریع از خصیصه های این سیستم هاست و از معایب آنها عدم امکان سفارشی سازی است.
  • فروشگاه ساز اینترنتی سفارشی : سیستم های فروشگاه ساز سفارشی مثل فروشگاه ساز ووکامرس یا مجنتو رایگان هستند اما به سطحی از دانش فنی نیاز دارند که امکان بالای سفارشی سازی فروشگاه را در اختیار شما قرار می دهند و خوب شما صاحب فروشگاه خود هستید و فایلها در اختیار شما در هاست یا سرور شما قرار دارند.
  • طراحی وب سایت فروشگاهی اختصاصی : برنامه نویسی و طراحی اختصاصی سایت فروشگاهی بسته به ویژگی های آن قیمت بیشتری نسبت به راه اندازی فروشگاه اینترنتی با استفاده از سیستم های رایگان دارد. اگر نیازهای فروشگاه آنلاین شما خارج از نیازهای استاندارد نیستند می توانید با یک شرکت توسعه تجارت الکترونیک قرارداد داشته باشید که لیست کارهای زیر را برای شما انجام دهند. شرکت آوادیس می تواند به شما در این مسیر کمک کند.
سیستم فروشگاه ساز ووکامرس
سیستم فروشگاه ساز ووکامرس

3. راه اندازی سایت فروشگاهی

مرحله بعد از انتخاب پلتفرم فروشگاه ساز اینترنتی نوبت به راه اندازی سایت فروشگاهی می رسد. انتخاب نام دامنه مناسب و ثبت آن، اشتراک یک میزبان هاست خوب و استفاده از گواهینامه امنیتی SSL ، انتخاب نحوه پرداخت اینترنتی، نحوه ارسال سفارشات و انتخاب سرویس دهنده های پستی از کارهای مهم این مرحله از ساخت سایت فروشگاه اینترنتی شما هستند.

4. طراحی و شخصی سازی سایت فروشگاهی

نحوه ساخت یک وب سایت را می توان با نحوه ساخت یک ساختمان مقایسه کرد. پس از اینکه بنا و پایه وب سایت فروشگاهی شما آماده شد، نوبت به طراحی و تزیین نمای وب سایت می رسد. اگر از سیستم فروشگاه ساز ووکامرس استفاده کرده اید، قدم بعدی انتخاب قالب و تم وب سایت و همینطور انتخاب افزونه های مورد نیاز شماست. قالب های وردپرس از پیش طراحی شده اند و به این ترتیب شما با نصب قالب های از پیش طراحی شده از مرحله طراحی گرافیکی و کدنویسی قالب فروشگاه اینترنتی گذر می کنید. در این مرحله باید به نکات مهمی توجه کنید:

نکات مهم در طراحی سایت

یکی از سوالات مطرح در مراحل یادگیری طراحی سایت این است که چه چیزی طراحی ما را به یک طراحی خوب تبدیل می کند؟ یک وب سایت با طراحی خوب تجربه کاربری را در نظر گرفته است، استفاده از آن آسان است، چشمان کاربران را می نوازد و سریع بارگذاری می شود. پس نکات مهمی که باید در مراحل ساخت و طراحی سایت فروشگاه اینترنتی خود در نظر بگیریم :

مطمئن شوید که وب سایت با سرعت بالا بارگذاری می شود : این کار معجزه ای در سئوسایت شما ایجاد می کند. مشتریان هیچ رقبتی به خرید از سایت های فروشگاهی با سرعت بارگذاری پایین از خود نشان نمی دهند و شانس زیادی را از دست می دهید.

ناوبری سریع و آسان در فروشگاه اینترنتی : نحوه حرکت کاربران در صفحات و بخش های فروشگاه اینترنتی شما ناوبری وب سایت است که یکی از فاکتورهای مهم در سئوسایت شما نیز می باشد. برخی از راهکاری طراحی یک ناوبری خوب در وب سایت :

  • پیروی از قانون سه کلیک : کاربران نباید برای رسیدن به یک صفحه بیشتر از سه کلیک کنند.
  • در دسترس قراردادن مهمترین اطلاعات و داده ها برای کاربر
  • طراحی سایت رسپانسیو و واکنشگرا
  • نقشه سایت برای موتورهای جستجو و کاربران با هدف کمک به جهت یابی آنها در وب سایت

مطمئن شوید که صفحه اصلی فروشگاه اینترنتی شما ارائه خوبی از فروشگاه و محصولات شما داشته باشد. صفحه اصلی وب سایت ویترین فروشگاه اینترنتی شما است که اولین برداشت مشتریان از شماست.

حمل و نقل کالا در فروشگاه اینترنتی
حمل و نقل کالا در فروشگاه اینترنتی

5. ساخت صفحات محصولات، از مراحل ساخت فروشگاه اینترنتی

آخرین مرحله از طراحی سایت فروشگاهی یادگیری و ساخت صفحات محصولات هست که بخش بسیار ضروری از فروشگاه اینترنتی شما است. صفحات عالی محصولات نه تنها محصولات را به خوبی مشتریان نمایش می دهد بلکه به رتبه بندی آن صفحه در موتور جستجوگر نیز کمک می کند. بهینه سازی صفحات محصولات از بهترین کارهایی است که برای افزایش فروش اینترنتی می توانید انجام دهید.

برخی از راهکارهای بهینه سازی صفحات محصولات در فروشگاه اینترنتی :

  • استفاده از تصاویر با کیفیت از محصول
  • توضیحات مناسب و روان، همراه با صداقت کافی و قانع کننده برای هر محصول
  • بررسی دقیق و بی کم و کاست همراه با مزایا و معایب آن محصول

خوب به این ترتیب اکنون با مراحل طراحی سایت فروشگاه اینترنتی آشنا شدیم. یادگیری نحوه ساخت یک سایت فروشگاهی به زمان، تلاش و اندکی هزینه نیاز دارد که در طول زمان سرمایه گذاری بسیار عالی خواهد بود. موفق باشید.

دیدگاه شما چیست؟