فرم ورک لاراول چیست؟ بررسی مزایا و معایب Laravel
لاراول چیست؟ تاریخش از کجا آمده؟ دقیقا چه کار می کند؟ چه مزایا و معایبی دارد؟ چرا باید از لاراول استفاده کنیم؟ اینها سوالاتی است که در این مقاله سعی کردیم به آن پاسخ بدیم.
طراحی وب سایت یا وب اپلیکیشن با تصمیم گیری های دشواری همراه است. آسان نیست، به خصوص اگر برنامه توسعه نرم افزار تا آخرین جزئیات تمام نشده باشد و شما یک فرد فنی نباشید. زبان برنامه نویسی که برای طراحی سایت PHP یا طراحی وب اپلیکیشن خود انتخاب می کنید ضروری است.
فریم ورک لاراول چیست؟
Laravel یک فرم ورک PHP چند پلتفرمی برای ساخت اپلیکیشن های تحت وب است. یک پلت فرم مبتنی بر سرور است که داده ها را با استفاده از الگوی طراحی Model-View-Controller (MVC) مدیریت می کند و معماری باطنی برنامه را به بخش های منطقی تقسیم می کند.
اکنون که این تعریف از این فرم ورک را داریم بهتر است بدانیم یک فرم ورک PHP چیست. یک فرمورکPHP مجموعهای از کتابخانههای کد با قابلیتهای ارزشمند از پیش برنامهریزیشده مانند ابزار احراز هویت، ابزار روت کردن یا قالبهای HTML است که به کاربران اجازه میدهد تا اپلیکیشنها را سریعتر بسازند. بهترین فریم ورک PHP یعنی لاراول روند توسعه وب را سرعت می بخشد و کیفیت محصول نهایی را بهبود می بخشد. روش هایی بصورت پیش فرض برای استفاده از جاوا اسکریپت در قالب Blade تعبیه شده است.
برنامه های تحت وب ساخته شده با این فرم ورک قوی، بسیار مقیاس پذیر هستند و دارای کدهای ساختاری خوبی هستند. سیستم بسته بندی ماژولار و مدیریت وابستگی قوی به توسعهدهندگان اجازه می دهد تا عملکرد برنامه های خود را به سرعت گسترش دهند.
تاریخچه مختصر فرم ورک لاراول
Taylor Otwell این فرم ورک را به عنوان جایگزینی پیچیدهتر برای چارچوب CodeIgniter ایجاد کرد که فاقد ویژگیهای خاصی مانند تأیید هویت داخلی کاربر و پشتیبانی مجوز بود. اولین نسخه بتا لاراول در 9 ژوئن 2011 منتشر شد و لاراول 1 در اواخر همان ماه منتشر شد. توسعه دهندگان لاراول هنوز در حال اصلاح باگ ها و بهبود عملکرد در بروز رسانی ها و نسخه های جدید هستند.
جدیدترین نسخههای لاراول با معرفی هزاران ابزار جدید مانند model factory classes، migration squashing، job batching، improved rate-limiting یا حتی Laravel Jetstream به پیشرفتهای صورت گرفته در نسخههای قبلی ادامه میدهد.
لاراول برای توسعه بکاند است یا فرانتاند؟
لاراول یک فرمورک توسعه بک اند است. همچنین دارای برخی از قابلیت های فرانت اند است. این فرمورک دارای ابزارهای ساخت فرانتند مانند Validation Systems، Dynamic Queries و صفحه بندی است تا توسعه دهندگان بتوانند روی چیزهای جذاب تر در کد تمرکز کنند.
فرم ورک لاراول چه کار می کند؟
لاراول ابزارهایی دارد که به شما کمک می کند وب اپلیکیشن ها را آسان تر و سریع تر بسازید و وقتی کارتان تمام شد، کدها به خوبی ساختار یافته و نگهداری از آن آسان است. برای درک بهتر تفاوت لاراول با php این مقاله را بخوانید.
این فرمورک پی اچ پی توسط توسعه دهندگان وب شناخته شده و به میل خود مورد استفاده قرار می گیرد. وبسایتهای زیادی با کمک فرمورک لاراول شده است که نشان میدهد که انتخاب تصادفی نبوده است.
این راه حل توسط شرکت هایی مانند 9GAG، Pfizer یا TourRadar استفاده می شود. این فرم ورک به عنوان یکی از معدود فرمورک های PHP، میتواند تطبیق پذیری و جهانی بودن قابل توجهی داشته باشد. Laravel توسط شرکت های متخصص در فناوری اطلاعات، پزشکی، مالی، مسافرت، فروش، سرگرمی و غیره استفاده می شود. به لطف این تطبیق پذیری، آنها می توانند انواع مختلفی از وب سایت و اپلیکیشن را طراحی کنند:
- طراحی و برنامه نویسی سایت شبکه اجتماعی
- برنامه نویسی و طراحی سایت فروشگاهی
- طراحی وب اپلیکیشن های تک صفحه ای و چندصفحه ای (MPA و SPA)
- طراحی وب سایت های استاتیک و پویا
- طراحی برنامه های کاربردی در سطح سازمانی
- برنامه نویسی و ساخت سیستم مدیریت محتوا و موارد دیگر
برای اطلاعات بیشتر در مورد طراحی سایت فروشگاهی با لاراول کلیک کنید.
فرم ورک لاراول شامل چیست؟
بسیاری از فرمورک های مدرن PHP شی گرا هستند. خوب است قبل از استفاده از کلاسها و اشیاء، برخی از اصول اولیه این فرمورک ها را بهتر است، درک کنیم.
اگر تصمیم دارید یک فروشگاه با لاراول بسازید حتماً نگاهی به مقاله آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی با لاراول داشته باشید.
مطالعه ی بیشتر : کاربرد پایتون در طراحی سایت چیست؟
معماری MVC
الگوی معماری Model-View-Controller (MVC) مجموعه ای از قوانین است که نحوه ساخت وب اپلیکیشن های موفق را براحتی و به طور مستقیم توضیح می دهد. این الگو اصلی این فرم ورک است و به نظم کدهای بدون ساختار کمک می کند. به لطف پشتیبانی MVC، روند توسعه برنامه های کاربردی وب سریع و راحت است، فرقی نمی کند بزرگ یا کوچک باشند.
Artisan CLI
رابط خط فرمان Artisan (CLI) ابزاری برای توسعه دهندگان وب است که به آنها در انتقال داده ها، مدیریت پایگاه های داده، ایجاد کد اصلی، کنترلرها، مدل ها و سایر بخش های یک برنامه کمک می کند. با CLI در این فرم ورک، توسعه دهندگان وب می توانند فایل های MVC ایجاد کرده و دستورات خود را صادر کنند. به طور قابل توجهی فرآیند توسعه را ساده و کوتاه می کند.
موتور قالب Blade
موتور قالب Blade یک موتور قالب ساده اما قدرتمند است. این امکان را برای اتصال مدل های داده، پردازش کد برنامه در قالب های منبع، هدایت خروجی به یک فایل متنی یا جریان خاص فراهم می کند. که کل فرآیند را بسیار راحت تر می کند. این موتور قالب سریع، امن و آسان برای استفاده است.
Elequent ORM
Eloquent Object-Relational Mapper (ORM) ابزاری برای کار با پایگاه های داده است و به ایجاد و حفظ ارتباط ضروری بین معماری یک وب اپلیکیشن و پایگاه داده آن کمک می کند. ORM از یک سینتکس رسا PHP استفاده می کند که یکپارچه با زبان این فرم ورک است، که به معنای صرفه جویی در زمان و تلاش بیش از اندازه است.
ردیس (Redis)
Redis یک پایگاه داده منبع باز و پیشرفته بر اساس Key-Value است. از آنجایی که کلیدها می توانند شامل رشته ها، هش ها، لیست ها، مجموعه های مرتب شده باشند، معمولاً به عنوان سرور ساختار داده شناخته می شود. از Redis برای اتصال به یک جلسه موجود و کش همه منظوره استفاده می کند. Redis به طور مستقیم با جلسه ها تعامل دارد.
مزایای فرم ورک لاراول
لاراول یکی از بهترین فریم ورک های وب PHP است. لیست مزایایی که توسعه دهندگان ذکر می کنند اغلب بی پایان است، اما این بدان معنا نیست که نقص های خود را ندارد. در اینجا ابتدا یک اینفوگرافیک از ده مزایای برتر فرم ورک لاراول ببینید و سپس توضیحات لازم را بخوانید.
هنگام انتخاب ابزار توسعه برنامه وب، باید نیازهای خود را درک کنید و ابزاری را برای برآورده کردن این الزامات انتخاب کنید. این فرم ورک در چه چیزی خوب است و عملکرد آن به کجا ختم می شود؟ مزایای آن کدامند؟
مستندات عالی
یکی از مهمترین مزیت های این فرم ورک این است که این فریم ورک Developer-Friendly است. از آنجایی که سازندگان آن را برای توسعه دهندگان ایجاد کردند، آنها مطمئن شدند که همه چیزهایی که در کار آنها وجود دارد قابل درک و به خوبی توصیف شده باشد. تنوع ها با دستورالعمل های واضح کلاس ها، سبک کدنویسی، متدها و تغییرات ایجاد شده در مستندات عالی همراه است.
پشتیبانی پی اچ پی
زبان PHP به طور مداوم در حال تغییر است و ویژگی های جدیدی به آن اضافه می شود که توسط ابزارهای توسعه قدیمی پشتیبانی نمی شوند. در لاراول اینطور نیست. به لطف نسخه 5.5 و جدیدتر، می توانید از توابع جدید ارائه شده توسط PHP استفاده کنید، به عنوان مثال، new interface, overloading, shorter array syntax, or namespaces.
آرتیسان (Artisan)
اگرچه قبلاً این ابزار را در این نوشته معرفی کردیم ، اما به دلیل صرفه جویی در کارهای وقت گیر برای ایجاد اسکلت کدها، آرتیسان در این فرم ورک به عنوان یک مزیت بزرگ همیشه یاد می شود که به شما امکان می دهد وقت خود را بهینه استفاده کنید و به ساخت کدهای پیش فرض بیش از این نپردازید و بتوانید بقیه کارها را انجام دهید.
برای مطالعه بیشتر : ترندهای طراحی سایت در سال ۲۰۲۳
اتصال به سرویس ایمیل
یکی از مزیتهای این فرم ورک، قابلیت اتصال به سرویس های ایمیل بدون هیچ مشکل یا نگرانی در مورد کدنویسی و یا مسائل امنیتی است. وب اپلیکیشنها باید با کاربران خود در ارتباط باشند و آنها را از اطلاعات و پیشنهادات جدید مطلع کنند.
این چارچوب به جای کتابخانه SwiftMailer از API استفاده می کند. همچنین شامل درایورهای SMTP، Mailgun، SparkPost، Mandrill، تابع “mail” PHP، Amazon SES و “Send an email” است که به شما امکان می دهد از طریق سرویس های محلی یا پلتفرم های مبتنی بر ابر، ایمیل ارسال کنید.
این مزایای لاراول توسعه دهندگان نرم افزار را متقاعد می کند که از آن استفاده کنند.
معایب فرم ورک لاراول
Composer ضعیف
برخلاف بسیاری از زبانهای برنامه نویسی دیگر، کامپوزر این فرم ورک در مقایسه با Ruby gems، npm (node.js)، pip (برای پایتون)، پکیج منیجر قدرتمندی نیست.
نوسانات با کیفیت
همه عناصر فریمورک در مقایسه با بقیه محتوا کاملاً ایجاد نشده یا حتی به اندازه کافی خوب نیستند. به عنوان مثال، تزریق وابستگی ممکن است گاهی اوقات به طور غیر ضروری پیچیده شود. در نتیجه، این فرمورک برای آماتورها ساخته نشده است و نیاز به یادگیری مداوم دارد.
بروزرسانیهای تلخ و شیرین
این مشکل نه تنها برای لاراول بلکه برای فریمورک های PHP نیز وجود دارد. گاهی اوقات به روز رسانی به طور قابل توجهی عملکرد برنامه وب شما را بهبود می بخشد، اما گاهی اوقات ما رویای بازگشت به نسخه قبلی را داریم زیرا نمی توانیم خود را در نسخه جدید پیدا کنیم. بهتر است قبل از رفتن به نسخه بعدی همه چیز را دو بار ذخیره کنید.
نگاه اجمالی به لاراول
این فرمورک قوی، یک ابزار توسعه وب فوق العاده است و از بسیاری جهات هیچ رقیبی ندارد، دارای یک اکوسیستم گسترده است که به طور مداوم در حال رشد است، به لطف آن، راه های بیشتری برای استفاده از این فرم ورک برای توسعه وب پیدا می کنند.
این فرم ورک به طور قابل توجهی با سایر فرمورک های وب متفاوت است، که یک نقطه ضعف نیست. علاوه بر این، دقت سازندگان آن به شما این امکان را می دهد که با روش کارآمد آن آشنا شوید و استفاده از آن لذتی ناب است.
پروژه با فرم ورک لاراول و هزینه آن
اگر می خواهید در مورد پروژه طراحی سایت لاراول خود صحبت کنید، یک مشاوره رایگان با متخصصان ما برای اطلاعات از روند پروژه و هزینه اجرای پروژه لاراول ترتیب دهید. ما طیف گسترده ای از پروژه های موفق و نمونه کار لاراول داریم و خوشحال خواهیم شد که در راه اندازی وب اپلیکیشن یا راه اندازی استارتاپ شما و یا پشتیبانی سایت لاراول ی شما کمک کنیم. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.
پرسش و پاسخ لاراول
چرا لاراول اینقدر محبوب است؟
لاراول یک چارچوب PHP منبع باز است که به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. لاراول به دلیل سینتکس قوی و ساده اش شناخته شده است که به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا برنامه های کاربردی وب پیچیده ایجاد کنند.
هدف اصلی لاراول چیست؟
لاراول یک چارچوب PHP منبع باز است که از قابلیت های داخلی برای ساختن وب سایتها و برنامههای تخت وب امروزی آسان تر و سریع تر استفاده می کند.
آیا میتوان از آن برای ساخت برنامههای مقیاسپذیر استفاده کرد؟
بله. لاراول به شما این امکان را میدهد که برنامههای بومی ابری توزیعشده و مقیاسپذیر با ویژگیهایی مانند حافظه پنهان، ذخیرهسازی ابری، درایورهای جلسه و جداسازی خواندن و نوشتن پایگاه داده و موارد دیگر بسازید. تجربه توسعه سفارشی این فرم ورک در آوادیس شامل ساخت برنامه های وب بسیار مقیاس پذیر است که می تواند میلیون ها کاربر را مدیریت کند.
ایجاد یک وب سایت در لاراول چقدر ایمن است؟
هزاران توسعهدهنده در سرتاسر جهان از این فرم ورک استفاده میکنند و این فریم ورک در برابر خطراتی مانند جعل بین سایتی و تزریق SQL به لطف پشتیبانی قوی جامعه Laravel، ایمن است. از پایه کد محافظت می کند , به وب سایت اجازه می دهد بدون ایجاد خطر امنیتی به درستی اجرا شود. علاوه بر این، این فرم ورک دارای کتابخانه های داخلی است که به ایمن کردن داده های حساس از دسترسی غیرمجاز کمک می کند. همه اینها سطح بالایی از امنیت را فراهم می کند.
یادگیری این فرم ورک آسان است؟
یکی از بهترین جنبههای این فرم ورک این است که فرمورکی آسان برای یادگیری است و هر آنچه را که برای شناختن آن از درون و بیرون نیاز دارید به شما میآموزد. منحنی یادگیری کوتاه آن، آن را به یک گزینه عالی برای توسعه دهندگان PHP تبدیل می کند که می خواهند پروژه های جدید خود را شروع کنند! بسیاری از منابع، آموزشها و دستورالعملها در وب در دسترس هستند و بسیاری از برنامههای منبع باز در حال حاضر در دسترس هستند. این منابع میتوانند به شما کمک کنند تا گردش کار خود را به نحو احسن انجام دهید.
نظرات کاربران
سلام برای بکندنویسی استفاده از لاراول خوبه؟ من میخوام اولین پروژم رو باین فریمورک تست کنم
درود
لاراول یه فرم ورک بکند که به شما روتینگ قوی ارائه میده، قابلیتهای زیادی داره مثل کشینگ، مدیریت صف، ذخیره سازی فایل و … که کارتون رو برای بکندنویسی راحت می کنه