نقشه سایت چیست: آموزش ساخت سایت مپ (Sitemap)
نقشه ها برای ما مزایای زیادی دارند. مثلاً، نقشه گنج راه ثروتمند شدن را نشانمان میدهد. لمس نقشه های توپوگرافی سرگرم کننده است و نقشه جهان عظمت هستی را یادآور می شود. اما نقشه سایت یا سایت مپ شاید پیمایش وب سایت ما را ساده کند!
هر وقت صحبت از نقشه می شود خیال همه راحت می شود، چون صحبت یک راهنما در میان است که راه را بلد است و مقصد دست یافتنی خواهد بود. حالا اما وقتی صحبت نقشه سایت می شود اول گوگل خوشحال می شود چون مسیریابی سایت شما را با آن راحت تر انجام می دهد. به این ترتیب یک سایت مپ اهمیت زیادی پیدا می کند.
در این مقاله تلاش کردم با توضیحات لازم بعلاوه ویدیوها به توضیح کامل نقشه سایت چیست بپردازم. در بخشهای پایین تر آموزش ساخت نقشه سایت و آموزش نقشه سایت در گوگل را خواهید دید. با من تا پایان این مقاله همراه شوید.
نقشه سایت چیست؟
نقشه سایت یک فایل است که خزنده های موتورهای جستجوگر را در صفحات وب سایت شما فعال می کند و به آنها می گوید که کدام صفحه را فهرست کنند. با ارائه این اطلاعات به گوگل، شما شانس بیشتری برای فهرست شدن در موتورهای جستجوگر و قرارگرفتن در رتبه های بالاتر موتورهای جستجوگر برای معرفی محصولات و خدمات خود به کاربران جستجوکننده خواهید داشت.
نقشه سایت برای سئوسایت بسیار مهم است و به گوگل کمک می کند تا صفحات شما را سریعتر و موثرتر کشف و فهرست (نمایه سازی) کند.
انواع نقشه سایت
زمانی که در مورد نقشه سایت صحبت میشود، دو نوع نقشه سایت مدنظر است: یکی نقشه سایت XML و دیگری نقشه سایت HTML است که هر یک دارای استفادهها و اثرات مختص به خود در سئو هستند. هر یک از این نقشههای سایت دارای معایب و مزایایی هستند اما درنهایت هردوی آنها دارای اثر مهمی در افزایش میزان بازدهی سایت شما خواهند داشت. پیشنهاد می کنیم در این مقاله با بزرگترین لیست اصطلاحات سئو نیز آشنا شوید.
۱. نقشه های سایت با فرمت XML
نقشه های سایت XML در قالب خاصی (با فرمت ایکس ام ال) برای خوانش توسط خزنده های موتورهای جستجو طراحی میشوند.
۲. نقشه وب سایت HTML
نقشه HTML شبیه صفحات معمولی سایت است و به کاربران وب سایت شما کمک می کند تا در وب سایت پیمایش کنند. بیایید نگاهی دقیق تر به هر یک از این دو نوع بیاندازیم.
نقشه سایت XML
ساختار کلی نقشههای سایت XML تفاوت چندانی با ساختار HTML ندارد. تنها تفاوت آن ساختار نوشتاری آن است که برای رباتهای موتورهای جستجو قابل خواندن است. ساختار HTML محتوای متنی و تگها را در برمیگیرد اما در ساختار XML بیشتر URLها و محتوای مرتبط با آنها مدنظر است. ساختار XML یک سایت بهصورت زیر است:
تنها مورداستفاده XML برای موتورهای جستجو است. این نقشه همانند یک برگه درخواست است که برای رباتهای خزنده موتورهای جستجو ارسال میشود تا این رباتها بر اساس این لیست صفحات تشکیلدهنده وبسایت شمارا بررسی کنند و اطلاعات وبسایت شمارا ذخیرهسازی کنند.
شاید این مطلب هم برای شما مناسب باشد: lazy loading چیست؟
محدودیتهای نقشه سایت XML
- استفاده از نقشه XML به معنای تضمین ایندکس شدن URLهای شما نیست. نقشه سایت XML در واقع فهرست را به رباتهای موتور جستجوگر پیشنهاد میدهد و هیچ اجباری برای رباتها برای ایندکس کردن وجود ندارد
- نقشههای XML قابلیت احراز هویت صفحات شما را برای لینک های مقصد، همانند آدرسهای HTML ندارند.
- نقشههای سایت XML قدرت زیادی در بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو ندارند. برای مثال درصورتیکه لینک تنها از طریق نقشه XML قابلمشاهده شدن باشد، شاید در موتورهای جستجو شناسایی شود اما در افزایش رتبه هیچ تأثیری ندارد و توانایی انتقال هیچگونه هویتی را برای لینک ها ندارد.
نقشه سایت HTML
نقشه سایت HTML متشکل از لینکهای دسترسی به بخشهای گوناگون سایت است. این سایت مپ بهعنوان بخشی استاندارد در ساختار وبسایت و بهطور معمول در قسمت پایین سایت قابل مشاهده است.
قدیما (که خودم بزور یاد میاد) پیش از ابداع منوهای شناور و کرکرهای در قسمت هدر سایت که قابلیت در برگیری تعداد بسیار زیادی از لینکهای دسترسی به بخشهای مختلف سایت را دارند، نقشه سایت HTML یکی از بخشهای بسیار مهم در ساختار هر سایت بود که دارای اثری بسیار بزرگ در افزایش بازدهی SEO سایت میشد.
آموزش ساخت نقشه سایت بدون افزونه
آموزش ساخت سایت مپ XML بدون افزونه
میتوانید به این سایت xml-sitemaps.com بروید و آدرس وب سایت خود را در آنجا وارد کرده و دکمه شروع را بزنید. در مدت کوتاهی نقشه سایت شما ساخته خواهد شد و با کلیک بر روی فایل غیرفشرده آنرا دانلود و بر روی دسکتاپ خود قرار دهید. یا به سایتهای دیگری بروید که در این ویدیو به آن پرداختم.
آموزش ساخت سایت مپ HTML بدون افزونه
به سایت mysitemapgenerator بروید و در بخش html sitemap آدرس وب سایت خود را وارد کرده و دکمه شروع را بزنید. در مدت کوتاهی نقشه سایت HTML شما ایجاد خواهد شد و آنرا دانلود کنید. در این ویدیو می توانید مراحل را ببینید.
آموزش ثبت نقشه سایت در گوگل
وقتی شما یک فایل نقشه سایت XML آماده دارید یعنی می توانید ثبت نقشه سایت در گوگل را آغاز کنید. ابتدا فایل XML را بر روی هاست خود در فلدر Public_html آپلود کنید و بعد می توانید به URL آن از طریق آدرس:
domain.com/sitemap.xml
دسترسی داشته باشید. این آدرسی است که باید در سرچ کنسول در بخش sitemaps وارد کنید و دکمه ثبت را بزنید تا فرآیند کامل شود.
کلام آخر
من خیلی دوست دارم این مقاله را بروزرسانی کنم و هر وقت موضوع مناسبی در مورد آموزش نقشه سایت و آموزش ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول وجود داشت، بهش اضافه کنم. در آخر از شما دوستانم می خواهم که من را در این بخش یاری کنید و نظرات خودتان را با ما و خوانندگان این مطلب در مورد سوال نقشه سایت چیست و چه کاربردی دارد؟ مطرح کنید.
نظرات کاربران
سلام
من سايتم از قبل طراحي شده ميتونم از شما براي ثبت نقشه سايت كمك بگيرم؟ پشتيباني در اين زمينه داريد؟
سلام وقت بخیر
بله در صورتی که مشکل یا سوالی در زمینه ثبت یا ساخت نقشه سایت دارید در خدمت هستیم.
سلام نقشه سایت رو اضافه میکنم به کنسول گوگل اما ارور میگیره؟ دلیلش چیه
سلام : ممکنه در قسمت وضعیت نقشه سایت تو سرچ کنسول، خطای “Couldn’t Fetch” دریافت کنید که معمولاً خودش به موفقیت آمیز تبدیل می شه. اما اگر URL نقشه سایت را اشتباه وارد کرده باشید، ممکن است این خطا رخ دهد. بررسی کنید که مسیر URL در قسمت ورود نشانی نقشه سایت در سمت چپ هم درست باشه.
مقالات دیگر
سئو کلاه خاکستری چیست ؟ معجزه ای با Gray hat SEO
راهنمای کامل سئو داخلی سایت [چک لیست 1403]
سئو کلاه سفید یا White hat seo چیست؟ +22 تکنیک برتر
بزرگترین لیست اصطلاحات سئو، بیش از 190 اصطلاح بهینه سازی سایت
سئو محتوا چیست؟ راهنمای گام به گام بهینه سازی محتوا
32 تا از بهترین تکنیک های سئو در سال 2024
سئو کلاه سیاه چیست ؟ 5 تکنیک سئو کلاه سیاه
سئو تکنیکال چیست؟ 5 چک لیست ناجی ممیزی سئو فنی
سئو چیست ؟ به زبان ساده با استراتژی و کاربرد سئو سایت آشنا شوید
8 راهکار ارتقا رتبه سایت در گوگل و بهبود رتبه سایت
خدمات ما