submit xml sitemap to google

نقشه سایت چیست: آموزش ساخت سایت مپ (Sitemap)

زمان مطالعه 4 دقیقه
ثبت نقشه سایت XML در گوگل

فرقی ندارد که یک طراح سایت تازه کار هستید یا یک صاحب شغل که به دنبال بازاریابی در اینترنت می باشد، دانستن نقش بهینه سازی سایت و سئو سایت در هنگام طراحی سایت از اهمیت بسیاری برخوردار است. مراحل و تکنیک های زیادی برای ارتقا رتبه سایت در موتورهای جستجوگر وجود دارد که یکی از آنها ارائه نقشه XML سایت به گوگل می باشد.

نقشه سایت (Sitemap) چیست؟

نقشه سایت یک فایل است که خزنده های موتورهای جستجوگر را در صفحات وب سایت شما فعال می کند و به آنها می گوید که کدام صفحه را فهرست کنند. با ارائه این اطلاعات به گوگل، شما شانس بیشتری برای فهرست شدن در موتورهای جستجوگر و قرارگرفتن در رتبه های بالاتر موتورهای جستجوگر برای معرفی محصولات و خدمات خود به کاربران جستجوکننده خواهید داشت.

نقشه سایت برای سئوسایت بسیار مهم است و به گوگل کمک می کند تا صفحات شما را سریعتر و موثرتر کشف و فهرست (نمایه سازی) کند.

انواع نقشه سایت

زمانی که در مورد نقشه سایت صحبت می‌شود‌، دو نوع نقشه سایت مدنظر است: یکی نقشه سایت XML و دیگری نقشه سایت HTML است که هر یک دارای استفاده‌ها و اثرات مختص به خود در سئو هستند. هر یک از این نقشه‌های سایت دارای معایب و مزایایی هستند اما درنهایت هردوی آن‌ها دارای اثر مهمی در افزایش میزان بازدهی سایت شما خواهند داشت.

۱. نقشه های سایت با فرمت XML

نقشه های سایت XML در قالب خاصی (با فرمت ایکس ام ال) برای خوانش توسط خزنده های موتورهای جستجو طراحی می‌شوند.

۲. نقشه های سایت HTML

نقشه HTML شبیه صفحات معمولی سایت است و به کاربران وب سایت شما کمک می کند تا در وب سایت پیمایش کنند. بیایید نگاهی دقیق تر به هر یک از این دو نوع بیاندازیم.

نقشه سایت XML

ساختار کلی نقشه‌های سایت XML تفاوت چندانی با ساختار HTML ندارد. تنها تفاوت آن ساختار نوشتاری آن است که برای ربات‌های موتورهای جستجو قابل‌ خواندن است. ساختار HTML محتوای متنی و تگ‌ها را در برمی‌گیرد اما در ساختار XML بیشتر URLها و محتوای مرتبط با آن‌ها مدنظر است. ساختار XML یک سایت به‌صورت زیر است:

نمونه نقشه سایت xml
نمونه نقشه سایت xml

تنها مورداستفاده XML برای موتورهای جستجو است. این نقشه همانند یک برگه درخواست است که برای ربات‌های خزنده موتورهای جستجو ارسال می‌شود تا این ربات‌ها بر اساس این لیست صفحات تشکیل‌دهنده وب‌سایت شمارا بررسی کنند و اطلاعات وب‌سایت شمارا ذخیره‌سازی کنند.

محدودیت‌های نقشه‌ سایت XML

  • استفاده از نقشه XML به معنای تضمین ایندکس شدن URLهای شما نیست. نقشه سایت XML در واقع فهرست را به ربات‌های موتور جستجوگر پیشنهاد می‌دهد و هیچ اجباری برای ربات‌ها برای ایندکس کردن وجود ندارد
  • نقشه‌های XML قابلیت احراز هویت صفحات شما را برای لینک های مقصد، همانند آدرس‌های HTML ندارند.
  • نقشه‌های سایت XML قدرت زیادی در بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو ندارند. برای مثال درصورتی‌که لینک تنها از طریق نقشه XML قابل‌مشاهده شدن باشد، شاید در موتور‌های جستجو شناسایی شود اما در افزایش رتبه هیچ تأثیری ندارد و توانایی انتقال هیچ‌گونه هویتی را برای لینک ها ندارد.

نقشه سایت HTML

نقشه سایت HTML متشکل از لینک‌های دسترسی به بخش‌های گوناگون سایت است. این سایت مپ به‌عنوان بخشی استاندارد در ساختار وب‌سایت و به‌طور معمول در قسمت پایین سایت قابل‌ مشاهده است.

نمونه سایت مپ HTML
نمونه سایت مپ HTML

قدیما (که خودم بزور یاد میاد) پیش از ابداع منوهای شناور و کرکره‌ای در قسمت هدر سایت که قابلیت در برگیری تعداد بسیار زیادی از لینک‌های دسترسی به بخش‌های مختلف سایت را دارند، نقشه سایت HTML یکی از بخش‌های بسیار مهم در ساختار هر سایت بود که دارای اثری بسیار بزرگ در افزایش بازدهی SEO سایت می‌شد.

آموزش ساخت نقشه سایت بدون افزونه

آموزش ساخت سایت مپ XML بدون افزونه

میتوانید به سایت xml-sitemaps.com بروید و آدرس وب سایت خود را در آنجا وارد کرده و دکمه شروع را بزنید. در مدت کوتاهی نقشه سایت شما ساخته خواهد شد و با کلیک بر روی فایل غیرفشرده آنرا دانلود و بر روی دسکتاپ خود قرار دهید. یا به سایت دیگر بروید که در این ویدیو به آن پرداختم.

آموزش ساخت سایت مپ HTML بدون افزونه

به سایت mysitemapgenerator بروید و در بخش html sitemap آدرس وب سایت خود را وارد کرده و دکمه شروع را بزنید. در مدت کوتاهی نقشه سایت HTML شما ایجاد خواهد شد و آنرا دانلود کنید. در این ویدیو می توانید مراحل را ببینید.

آموزش ثبت نقشه سایت در گوگل

وقتی شما یک فایل نقشه سایت XML آماده دارید یعنی می توانید ثبت نقشه سایت در گوگل را آغاز کنید. ابتدا فایل XML را بر روی هاست خود در فلدر Public_html آپلود کنید و بعد می توانید به URL آن از طریق آدرس:

domain.com/sitemap.xml

دسترسی داشته باشید. این آدرسی است که باید در سرچ کنسول در بخش sitemaps وارد کنید و دکمه ثبت را بزنید تا فرآیند کامل شود.

به گوگل وبمستر بروید و یک حساب برای خود بسازید، می توانید این کار را با ایمیل Gmail خود انجام دهید.

به حساب گوگل وبمستر خود وارد شوید و دکمه Add a Site را در پایین صفحه انتخاب کنید.

در این مرحله شما باید مالکیت وب سایت خود را به گوگل اثبات کنید. این مرحله با انتخاب دکمه “Upload an HTML File” انجام می شود. قبل از کلیک بر روی دکمه “Verify” فایل HTML Verification را دانلود کرده و هر جایی که راحتتر پیدا می کنید دانلود نمایید و سپس بر روی هاست وب سایت خود آپلود نمایید.

بعد از اینکه نقشه XML سایت بصورت کامل آپلود شد به حساب گوگل وبمستر خود بروید و دکمه “Verify” را بزنید.

سپس دکمه “Submit a Sitemap” را زده و آدرس فایل نقشه XML سایت آپلود شده روی سایت که معمولاً اسم آن Sitemap.xml  می باشد را انتخاب کنید.

خوب حال نقشه XML سایت شما به گوگل داده شده است و شما می توانید پس از 7 الی 10 روز به گوگل وبمستر خود بازگشته و تعداد صفحات فهرست شده در گوگل را ببینید.

این 7 مرحله در ارتقا رتبه سایت در موتورهای جستجوگر شما تاثیر زیادی خواهد داشت اما بخاطر داشته باشید که این تازه شروع مراحل بهینه سازی سایت و سئو سایت می باشد.