what is webdesign hosting and domain

مفاهیم طراحی سایت، هاست و دامنه و نرم افزارها

زمان مطالعه 5 دقیقه
دامنه، هاست، طراحی سایت و نرم افزارهای مورد نیاز

وب سایت اصطلاحاً به مکانی در اینترنت گفته می شود که یک صفحه یا تعداد بیشتری از صفحات را در خود جای داده است. به بیان دیگر به مجموعه ای از صفحات در اینترنت که متعلق به مکان خاصی هستند، اصطلاحاً وب سایت گفته می شود.

وب سایت

محتویات وب سایت ها عموما بر روی کامپیوتری به نام سرور قرار دارد و مجموعه ای از سرورها، شبکه جهانی وب را تشکیل می دهند. هر سرور می تواند یک یا تعداد بیشتری از سایت ها را درون خود جای دهد. همانند دنیای واقعی که هر انسانی برای خود یک نام منحصر بفردی دارد، در دنیای مجازی یا اینترنت نیز اوضاع به همین منوال است. هر سرور (یا کامپیوتر) برای آنکه از سرورهای دیگر متمایز شود و نیز هر وب سایت برای آنکه از وب سایت های دیگر متمایز شود، توسط یک شماره شناسایی منحصر بفرد یا IP مشخصی می شود.

طراحی سایت

طراحی سایت، به روند برنامه ریزی و ساخت یک سایت گفته می شود. متون، تصاویر، فایل های صوتی و تصویری و المان های برنامه نویسی، توسط طراحی سایت برای تولید صفحه ای قابل رویت در مرورگر، فرمت دهی می شوند. طراحان سایت ها برای ساخت صفحاتی که بتوانند توسط مرورگرها خوانده شوند، از زبان های نشانه ای که اکثراً برای ایجاد ساختار از HTML و برای نمایش از CSS هستند، استفاده می کنند. در دنیای Web 2.0، زبان های برنامه نویسی دیگر نظیر جاوا اسکریپت، Ruby on Rails، PHP، ASP.net و Perl برای ساخت صفحات سایت ها استفاده می شوند تا تعامل کاربر با سایت بوجود آید.
در کل، پروسه طراحی سایت شامل، مفهوم سازی، طرح ریزی، پیش تولید، تحقیق، تبلیغات، و همچنین مدیریت فایل های صوتی، تصویری و دیگر فابل های چند رسانه ای مورد استفاده در صفحات سایت می باشد. این کار می تواند توسط طراح، یا گروهی از طراحان با وظیفه ای مشخص، صورت گیرد.
وب سایت می تواند شامل صفحه اصلی، که همچنین به آن خانه نیز گفته می شود و نیز بخش های متفاوت دیگری باشد که هرکدام برای هدف خاصی گرد هم آمده اند. صفحه اصلی سایت در مورد هدف اصلی سایت و همچنین بروز رسانی های روزانه آن صحبت می کند که می تواند شامل لینکی باشد که کاربران را به بخش های سایت مربوطه هدایت می کند.

همانطور که گفته شد، یک سایت، از چندین صفحه تشکیل می شود. تنها سوالی که در اینجا مجهول است آنست که یک صفحه، از چه چیزی تشکیل می شود و چطور می توان آن را ساخت؟ در حالت عمومی، یک صفحه اینترنتی، چیزی فراتر از یک فایل کامپیوتری که در کامپیوتر سرور قرار گرفته است، نمی باشد. این فایل برای آنکه به درستی روی مرورگر شما نشان داده شود، نیاز دارد تا از قوانینی تبعیت کند. و آن قوانین، همان کدهای HTML می باشند. کدهای HTML، سنگ بنای هر صفحه اینترنتی می باشد و سوای از اینکه واقعا از چه زبانی برای برنامه نویسی و طراحی صفحه صفحه اینترنتی استفاده شده باشد، بر ماهیت وجودی و محوری زبان HTML تاثیری نمی گذارد.

نرم افزارهای مورد نیاز برای طراحی سایت

برای طراحی یک سایت موفق، مثل انجام کارهای روزمره دیگر، نیاز به ابزارهایی می باشد. طراحی وب سایت، عمدتاً به دو قسمت تقسیم می شود. قسمتی از آن، طراحی فایل های گرافیکی مورد نیاز برای پوسته سایت و دیگر المان مورد نیاز در سایت می باشد و قسمت دیگر طراحی، مربوط به برنامه نویسی و چیدمان کدهای HTML و دیگر کدهای مورد نیاز در طراحی سایت می باشد. به بیان دیگر، طراحی سایت، شامل طراحی و برنامه نویسی می باشد. برای این منظور نیز، شخص طراح، دست کم باید از حداقل دو نرم افزار متفاوت در طراحی سایت استفاده نماید.

نرم افزارهای مورد نیاز طراحی فایلهای گرافیکی

چنانچه شما با طراحی گرافیکی آشنایی مختصری داشته باشید حتما برخی از اسم ها نظیر Photoshop، CorelDraw، Adobe Illustrator، PaintShop Pro، FireWorks و غیره، برایتان آشنا می باشند. اینها برخی از نرم افزارها و مهمترین نرم افزارهایی می باشند که در طراحی فایلهای گرافیکی در یک وب سایت، مورد استفاده قرار می گیرند.

توجه به این نکته داشته باشید که لزوماً دلیلی وجود ندارد تا یک طراح، بر تمامی این نرم افزارها تسلط داشته باشد و یا آنکه تمامی این نرم افزارها در طراحی یک وب سایت، می بایست مورد استفاده قرار گیرند. بلکه استفاده از یکی از آنها، معمولا می تواند کار را به سرانجام برساند.

نرم افزارهای مورد نیاز در برنامه نویسی صفحات اینترنتی

وقتی صحبت از برنامه نویسی می شود، تجربه نشان داده است که معمولا مردم نه تنها رغبت زیادی از خود نشان نمی دهند، بلکه حتی از آن گریزان هستند. عموما برنامه نویسان خرفه ای، مادر زادی و ژنتیکی برنامه نویس هستند. آنها طرز تفکری دارند که بسیار شبیه به منطق کامپیوتری و کدهای برنامه نویسی می باشد و این مهارت و علاقه، چیزی نیست که اکتسابی بدست آمده باشد بلکه در ذات یک برنامه نویس حرفه ای ار بطن تولد قرار داشته است، همانند نقاشی که با رفتن به دانشگاه، نمی تواند هنر کسب کند.

هنر ذاتی است و کلاسهای دانشگاهی، تنها یک تقویت کننده برای استعدادهای یک هنرمند می باشد. در هرحال، به بحث اصلی باز می گردیم. نرم افزارهای مورد نیاز برای برنامه نویسی کدهای مورد نیاز در یک طراحی وب سایت شامل موارد زیر می باشد:

  • DreamWeaver
  • FrontPage
  • VisualStudio

اینها مهمترین نرم افزارهای مورد نیاز در کد نویسی برای طراحی وب سایت هستند. در مجموع، شاید بتوان گفت که نرم افزارهای بسیار دیگری نیز وجود دارند که در امر کد نویسی سایت کمک بزرگی برای یک طراح می باشند ولی سعی ما بر آن بود تا مهمترین و مرسوم ترین آنها را لیست نماییم.

هاست چیست؟

هاست در اصطلاح، به سرور، یا کامپیوتری گفته می شود که توانایی ذخیره و نگهداری فایل های وب سایت شما را دارا می باشد. این فایلها می توانند صفحات وب سایت، عکسها، فایلهای CSS، جاوا اسکریپت و یا هر نوع فایل دیگری باشند. در عمل، بسیاری از شرکت هایی که خدمات ثبت دامنه را انجام می دهند، خدمات هاست نیز ارائه می دهند. ولی لزوما این به آن معنا نیست که شما پس از ثبت دامنه، بایستی حتما هاست نیز خریداری نمایید.

بسیاری از مواقع، یک دامنه خریداری می شود ولی بنا بر دلایلی از آن استفاده نمی شود. یکی از این دلایل می تواند پارک کردن دامنه برای مدتی کوتاه یا بلند باشد. پارک کردن دامنه به این معناست که شما دامنه ای را خریداری می کنید ولی از آن استفاده نمی کنید. یکی از دلایل دیگر ثبت دامنه و نخریدن هاست می تواند آن باشد که دامنه تنها برای آن خریداری شده است تا فرد دیگری نتواند آن را خریداری کند. دلایل این موضوع نیز متنوع است ولی اکثرا به خاطر جلوگیری از سوء استفاده از نام دامنه است. برای آشنایی بیشتر در خصوص آنکه هاست چیست، لطفا به مقاله دیگر ما در خصوص سرور مراجعه نمایید.

توصیه ما به شما آن است که در خرید هاست بیشتر دقت نمایید و از شرکتی هاست خریداری نمایید که خدمات خوبی را در این خصوص در گذشته به مشتریانش داده است. همچنین به این نکته نیز توجه داشته باشید که برخی از شرکت های ارائه دهنده خدمات هاست، از قرار دادن مطالبی که خلاف قوانین حق تکثیر است جلوگیری بعمل می آورند. و این موضوع در مواقعی ممکن است منجر به بسته شدن حساب هاست شود.

دامنه چیست؟

هاست در اصطلاح، به سرور، یا کامپیوتری گفته می شود که توانایی ذخیره و نگهداری فایل های وب سایت شما را دارا می باشد. این فایل ها می توانند صفحات وب سایت، عکسها، فایلهای CSS، جاوا اسکریپت و یا هر نوع فایل دیگری باشند. در عمل، بسیاری از شرکت هایی که خدمات ثبت دامنه را انجام می دهند، خدمات هاست نیز ارائه می دهند. ولی لزوما این به آن معنا نیست که شما پس از ثبت دامنه، بایستی حتما هاست نیز خریداری نمایید.

بسیاری از مواقع، یک دامنه خریداری می شود ولی بنا بر دلایلی از آن استفاده نمی شود. یکی از این دلایل می تواند پارک کردن دامنه برای مدتی کوتاه یا بلند باشد. پارک کردن دامنه به این معناست که شما دامنه ای را خریداری می کنید ولی از آن استفاده نمی کنید. یکی از دلایل دیگر ثبت دامنه و نخریدن هاست می تواند آن باشد که دامنه تنها برای آن خریداری شده است تا فرد دیگری نتواند آن را خریداری کند.

دلایل این موضوع نیز متنوع است ولی اکثرا به خاطر جلوگیری از سوء استفاده از نام دامنه است. برای آشنایی بیشتر در خصوص آنکه هاست چیست، لطفا به مقاله دیگر ما در خصوص سرور مراجعه نمایید. توصیه ما به شما آن است که در خرید هاست بیشتر دقت نمایید و از شرکتی هاست خریداری نمایید که خدمات خوبی را در این خصوص در گذشته به مشتریانش داده است. همچنین به این نکته نیز توجه داشته باشید که برخی از شرکت های ارائه دهنده خدمات هاست، از قرار دادن مطالبی که خلاف قوانین حق تکثیر است جلوگیری بعمل می آورند. و این موضوع در مواقعی ممکن است منجر به بسته شدن حساب هاست شود.