use google analytics content promotion

تجزیه و تحلیل ترافیک محتوا سایت با گوگل آنالایتیکس

زمان مطالعه 3 دقیقه
تجزیه و تحلیل ترافیک محتوا سایت با گوگل آنالایتیکس

یکی از سوالاتی که در بازاریابی شبکه های اجتماعی و به طور کلی در بازاریابی محتوا مطرح شده است این است که چطور تشخیص دهیم که یک محتوا ارزش به اشتراک گذاری دارد. آیا یک بلاگ به اندازه کافی مورد استقبال قرار می گیرد؟

پیش بینی آینده معمولاً سخت و هزینه‌بر است اما گذشته از آن، سازمان‌های کمی وجود دارند که برای درک این موضوع از تجزیه و تحلیل های ترافیک سایت برای پیش‌بینی و تجزیه و تحلیل ترافیک محتوا سایت استفاده می کنند چرا که به تکنولوژی و تخصص مورد نیاز آن دسترسی ندارند.

برخی از بازاریابان یا فروشندگان معمولاً در پایان هفته، ماه و یا فصل به تجزیه و تحلیل ترافیک نگاهی می اندازند. این کار درک روند محتوا را با مشکل رو به رو می کند. در این حالت، شما به یک سیستم هشدار دهنده نیاز خواهید داشت. به این منظور ، تنها چیزی که نیاز دارید گوگل آنالایتیکس و یک ساعت برای تنظیم هشدار در برنامه بازاریابی محتوایی شما است.

تجزیه و تحلیل ترافیک محتوای سایت چیست؟

چیزی که می خواهیم در مورد ترافیک محتوای سایت تجزیه و تحلیل کنیم این است که در چه زمانی محتوای سایت شروع به رشد و افزایش ترافیک برای وب سایت می کند. این بدان معناست که یک محتوا چه زمانی حرکت صعودی خود را آغاز می کند و یا اینکه یک مطلب در سایت چه زمانی خوب عمل می‌کند.

پیاده سازی استراتژی محتوا در گوگل آنالیز

برای شروع، لازم است بدانیم که میانگین ترافیک وب سایت در هر ساعت به چه صورت است. این کار توسط گوگل آنالایتیکس انجام می‌شود. هیچ ساعتی در روز به‌طور پیش فرض برای ارائه گزارش تنظیم نشده است. از این رو، می بایست به منو Customization رفته و یک گزارش جدید بسازید.

برای این کار، گزینه Create a new report  را انتخاب کنید که به موجب آن ارائه گزارش به صورت ساعتی قابل انجام است. در گزارش ایجاد شده، می توانید درصد ترافیک وب سایت خود را در هر ساعت ملاحظه کنید. همچنین می توانید جدول را به صورت گزارش در هر ساعت تنظیم کنید و نحوه نمایش را به صورت نمودار میله ای تنظیم کنید.

اکنون می توانید به اضافه کردن درصد بپردازید، درصد را تا زمانی که به 25% برسد اضافه کنید. ( این کار در آمار به چارک پائین معروف است و بدین معناست که 25% از پروسه انجام شده است) ساعت را یادداشت کنید و آن را به خاطر بسپارید. برای مثال ساعت 7 صبح را در نظر بگیرید. پس از آن از طریق audience overview به بررسی مخاطبان بپردازید. میانگین ترافیک سایت خود را به دست آورید. با تقسیم میزان بازدیدها بر کل روزها، میانگین بازدید روزانه حاصل می شود.

بر اساس تنظیماتی که انجام دادیم، 25% اولیه ترافیک سایت را انتخاب کرده بودیم که 25% عددی از بازدید روزانه است. با بررسی روزانه توسط شما، اگر وب سایت بیش از عدد بدست آمده قبلی بازدید داشت بدان معناست که یکی از آیتم‌ها رشد داشته است. یکی از اقداماتی که می توان انجام داد ، انجام تبلیغات کلیکی PPC است که به محتوای رو به رشد کمک خواهد کرد.

برای اینکه هر روز گوگل آنالیتیکس را در آن ساعت خاص چک کنید، بهتر است در موبایل خود، یک آلارم هشدار ست کنید و آن عدد بدست آمده را خط شروع تجزیه و تحلیل ترافیک محتوا سایت خود در نظر بگیرید.

کدام محتوا وب سایت رشد ترافیک داشته است؟

برای اطلاع از محتوای رو به رشد، کافیست به گوگل آنالایتیکس بروید و در جدول زمانی تاریخ امروز را بیابید. پس از آن از منوی Acquisition به Source/medium بروید. Secondry Dimension را بر طبق نمایش هر صفحه یا page قرار دهید و صفحاتی که بالاترین ترافیک را داشته اند چک کنید.

هنگامی که بدانید په چیزی مخاطب بیشتری دارد و میان کاربران وب سایت شما کدام صفحات داغتر است، می توانید تصمیم لازم را در ارتباط با آن محتوا بگیرید. برای مثال، مقاله ای که در توئیتر به خوبی عمل کرده است و بازدید خوبی دارد را می توان با تبلیغات کلیلی ارتقا داد.

جمع بندی

ممکن است این مدل از تجزیه و تحلیل ترافیک محتوا سایت مانند سیستم های پیش بینی گران‌قیمت موثر نباشد، اما برای شروع گزینه خوبی به شمار می‌آید، مقرون‌به‌صرفه است و اکثر افراد قادر به پیاده سازی آن هستند. پیشنهاد می کنیم این روش را امتحان کنید و پربازدیدترین محتوای سایت خود را پیدا کنید و کارتان را شروع کنید.