باغ وحش الگوریتم گوگل و متدهای مدیریت

موتور جستجوی گوگل به عنوان بزرگترین موتور جستجوی اینترنتی که بیش از ۷۰ ٪از سهم جستجوی کل اینترنت دنیا را به خود اختصاص داده است، به مرور زمان برای بهبود کیفیت نتایج نمایش داده شده در صفحه نتایج جستجوی خود، اقدام به بروز رسانی الگوریتمهای جستجوی خود کرده است.
در سیر تکامل الگوریتمهای جستجو، این مهندسان گوگل بودند که برای اولین بار برای بهبود دقت نمایش نتایج جستجو بر روی محتوای وبسایتها و سلیقه کاربران تمرکز کردند. یکی از کارهای اصلی آنها جلوگیری از افراد سودجو برای تقلب در افزایش رتبه در موتور جستجوی گوگل بوده است. در حال حاضر بیش از صد فاکتور متنوع در افزایش رتبه صفحات وبسایت دخیل هستند.
در گذشته، الگوریتمهای گوگل به ندرت تغییر میکردند. همین موضوع باعث میشد تا در صورتی که وب سایت شما به خاطر یک کلمه خاص کلیدی خاص دارای رتبه بالائی میشد، این تضمین شده بود که وبسایت شما در این جایگاه باقی بماند تا بهروزرسانی بعدی از راه برسد که ممکن بود تا هفتهها یا ماهها از آن خبری نباشد. بعد از رسیدن بهروزرسانی جدید همه چیز تغییر میکرد.
این مسئله با راه اندازی کافئین در سال ۲۰۱۰ تغییر کرد. از زمانی که کافئین راه اندازی شد، نتایج موتور جستجو گوگل به جای تغییراتی با فرکانس تکرار و طولانی مدت، چندین بار در یک بازه زمانی کوتاه تغییر میکنند.
گوگل در هر سال حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ بار الگوریتمهای جستجوی خود را بروز رسانی میکند تا تجربه کاربری بهتری به کاربران بدهد. بعضی از الگوریتمهای جستجوی گوگل از اهمیت ویژهای برخوردار هستند و گوگل خبر بروز رسانی آنها را به طور رسمی منتشر میکند.
در طول چندین سال گذشته، چهار تغییر اساسی در ساختار الگوریتمهای گوگل ایجاد شده است که این تغییرات با نامهای الگوریتم پاندا، پنگوئن، مرغ مگس خوار و کبوتر شناخته میشوند.
رعایت اصول پیشنهادی الگوریتمهای گوگل برای بهینه سازی ساختار سئو وبسایت مورد استفاده قرار میگیرد. الگوریتمهای گوگل شامل معادلات گوناگون و متفاوت و توابعی است که برای کاربر نمایش داده شود. رباتهای خزنده موتورهای جستجو همه اطلاعات و دادههای قرار گرفته در هر صفحه را گرد آوری،بهصورت طبقهبندی ذخیره و نگهداری میکنند و زمانی که کاربری به این دادهها احتیاج داشته باشد، آنها را بهصورت لیستی در صفحه نمایش نتایج جستجو نمایش داده میدهد.
صاحبان کسب و کارهای اینترنتی که فعالیتهای خود را از راه وبسایتشان انجام میدهند، برای افزایش میزان بازدید وبسایت خود نیاز به رتبه بالاتری هستند که این موضوع نیازمند ساختار یکتا و محتوای خاص است که بهطور معمول باید توسط سایت مورد نظر تولید و منتشر شود.
یکی از اصلیترین فاکتورهای مورد استفاده الگوریتم گوگل، کلمات کلیدی استفاده شده در ساختار متنی قسمتهای مختلف هر صفحه است. بر اساس تعداد و میزان تکرار هر کلمه بکار رفته در هر صفحه، موتور جستجو به آن صفحه امتیاز میدهد و این امتیاز همان رتبه وبسایت است که اولویت نمایش نتایج موضوع درخواستی توسط هر کاربر بر اساس این رتبه نمایش داده میشود.
به هر حال برای تمام مدیران کسب و کارهای اینترنتی مهم است که در نتایج جستجوی گوگل سایت آنها در رتبه بالاتری قرار بگیرد چون قرار گرفتن در رتبه بالا بر روی بازدید کاربران از سایت اثر مثبتی دارد و این یعنی تعداد بازدید کنندگان و ترافیک وبسایت خیلی بالا است و موضوعی خوش حال کننده برای دارندگان سایت است.
الگوریتم پاندا گوگل
الگوریتم پاندا ابتدا در فوریه سال ۲۰۱۱ میلادی توسط گوگل مورد استفاده قرار گرفت. اسم این الگوریتم از روی نام خانوادگی یکی از مهندسین گوگل(Navneet Panda) که نقش مهمی در ایجاد این الگوریتم داشت، انتخاب شد. این الگوریتم به منظور جلوگیری از رسیدن وبسایت هایی با محتوای ضعیف به صدر نتایج جستجو، توسط گوگل طراحی و اجرا شد. اگر وبسایتی مورد جریمه الگوریتم پاندا گوگل قرار بگیرد، باید محتوای خود را بروز رسانی کرده یا آن صفحه خاص از وبسایتش را به طور کلی حذف نماید، تا دوباره بتواند در صفحه نتایج جستجوی گوگل قرار گیرد.
الگوریتم پاندا گوگل با محتوای کپی شده شدیداً مقابله میکند. شاید برایتان سؤال باشد که چگونه گوگل میتواند متوجه شود یک محتوای خاص ابتدا در چه وبسایتی منتشر شده است؟ پاسخ این سؤال دشوار نیست، گوگل با بررسی تاریخ انتشار یک محتوای خاص از روی سرورها، میتواند اصالت وبسایت منتشر کننده آن را بهراحتی تشخیص دهد. یکی دیگر از موارد تمرکز این الگوریتم، توجه به درصد محتوا (متن) در مقابل تبلیغات در یک صفحه خاص از وبسایت است. هرچقدر که میزان تبلیغات یک وبسایت زیادتر باشد، احتمال جریمه گوگل نیز افزایش مییابد.
بهبود تجربه کاربری وبسایت میتواند نقش مهمی در جلوگیری از جریمه شدن وبسایت ها توسط الگوریتم پاندا گوگل ایفا کند.
الگوریتم پنگوئن گوگل
الگوریتم پنگوئن ابتدا در آوریل سال ۲۰۱۲ میلادی مورد استفاده گوگل قرار گرفت. اسم این الگوریتم از روی یکی از شخصیتهای داستانی کتاب کمیک بتمن انتخاب شد. تمرکز این الگوریتم جلوگیری از نمایش اسپم در صفحه نتایج جستجوی گوگل است. همچنین این الگوریتم از رسیدن وبسایت هایی که به طور انبوه و غیر طبیعی لینک سازی کردهاند، به صدر نتایج جستجو، جلوگیری میکند.
وبسایت هایی که مورد جریمه الگوریتم پنگوئن گوگل قرار میگیرند، باید تا میتوانند لینکهای ورودی به وبسایت خود را که از سایر وبسایت ها با روشهای مختلف ایجاد کردهاند، حذف نمایند.
در لینک سازی حتماً باید مرتبط بودن (محتوایی) وبسایت های لینک دهنده به وبسایت تان را مورد بررسی قرار داده و از وبسایت های معتبر برای لینک سازی استفاده نمایید.
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل
الگوریتم مرغ مگس خوار ابتدا در سپتامبر سال ۲۰۱۳ میلادی مورد استفاده گوگل قرار گرفت. اسم این الگوریتم به خاطر صفت “دقیق و سریع” مرغ مگس خوار انتخاب گردید. تمرکز این الگوریتم بر کشف ارتباط معنایی میان واژهها و تشخیص کیفیت و دقت محتوای وبسایت ها است. این الگوریتم رتبه وبسایتهایی را که فقط از کلمات کلیدی به تعداد زیاد استفاده کرده بودند و محتوای با کیفیتی نداشتند، به شدت کاهش داد و وبسایت های با کیفیتتر را در صفحه نتایج جستجو گوگل جایگزین آنها کرد.
الگوریتم مرغ مگس خوار به معنای کل عبارت جستجو توجه میکند و سعی میکند وبسایت هایی را که دقیقترین شباهت را به عبارت جستجو دارند، در صدر نتایج جستجوی خود نمایش دهد. این الگوریتم باعث میشود نتایج جستجو فقط به یک کلمه کلیدی از عبارت جستجو شده توسط کاربران حساس نباشد و نتایجی نمایش داده شود که نزدیکترین ارتباط معنایی را با عبارت جستجو شده دارد.
این الگوریتم تا حد زیادی آینده سئو را تحت تأثیر قرار داد و آن را از تکنیکهای مختلف کلاه سفید و کلاه سیاه سئو که بیشتر در گذشته رایج بود، به سمت بازاریابی محتوا و تولید محتوای با کیفیت در وبسایت ها سوق داد.
الگوریتم کبوتر گوگل
الگوریتم کبوتر ابتدا در جولای سال ۲۰۱۴ میلادی مورد استفاده گوگل قرار گرفت. اسم این الگوریتم به خاطر تمرکز بر سئو محلی انتخاب گردید. این الگوریتم که در حال حاضر در آغاز راه قرار دارد، متمرکز بر ارائه نتایج جستجوی با کیفیت و مرتبط با مکان جستجو کننده است. در این الگوریتم سئو محلی یا لوکال اهمیت زیادی پیدا کرده است و برای مثال کسب و کارها میتوانند با ثبت نام و آدرس شرکت خود در فهرست کسب و کارهای گوگل، شانس پیدا شدنشان را در این موتور جستجو افزایش دهند.
در سال ۲۰۱۵ الگوریتمی در خصوص سازگاری وبسایت ها با صفحه نمایش موبایلها و تبلت ها منتشر شده و تأثیر بسیار مهمی در نتایج جستجوی گوگل گذاشت. بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط وبلاگ گوگل تغییر اساسی در الگوریتمهای موتور جستجو برای سازگاری وب سایتها با موبایلها و تبلت ها و … اعمال شده است و این تغییر، نتایج جستجو گوگل توسط موبایلها و تبلت ها و بهطور کلی تمامی دستگاههای همراه را به شدت تحت تأثیر قرار میدهد.
بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط گوگل، الگوریتمهای سازگاری وب سایتها با موبایل و تبلت و … بر نتایج جستجو گوگل تأثیر بسیار زیادی خواهد گذاشت، حتی بیشتر از الگوریتمهای پاندا و پنگوئن و …… دو الگوریتم از الگوریتمهایی که بیشترین تأثیر را در سالهای اخیر بر نحوه رتبه بندی وب سایتها در صفحه نتایج جستجو گوگل داشت.
بر اساس بررسیهای صورت گرفته، اکنون حدود ۶۰ ٪ از جستجوهای انجام شده موتور جستجو گوگل توسط موبایلها و تبلت ها و … است، پس منطقی به نظر میرسد که گوگل میخواهد بر این تعداد کاربر و افزایش رضایت آنها سرمایه گذاری کند و الگوریتمهای جستجو خود را تغییر دهد.