جاوا اسکریپت، CSS و تاثیرات آن در سئو

موتور جستجوی گوگل دستورالعملهای بخش وب مستر خود را بهروز کرده است. این تغییرات بر روی وبسایتهایی که JavaScript و CSS را بلاک کردهاند تأثیرگذار خواهد بود. طبق آخرین تغییرات و گفتههای وبلاگ اصلی Google Webmaster، گوگل با بهروزرسانی سیستم Indexing، سعی دارد تا از CSS و JavaScript بهره بیشتری بگیرد، هدف گوگل از این تغییرات نزدیک کردن مرورگرها به دنیای جدید میباشد.
گوگل صراحتاً در این تغییرات به روباتهای مخصوص خودش اجازه دسترسی به محتوای JavaScript, CSS را در وبسایتها داده است.گوگل در این دستورالعمل چنین گفته است:
“این بهروزرسانی به مدیران وبسایتها کمک میکند تا خیلی بهتر بتوانند محتوای مطالبشان را ایندکس کنند. محدود کردن و مسدود کردن دسترسی روباتها به JavaScript و CSS در robots.txt بهصورت مستقیم باعث میشود تا الگوریتمهای ما قادر به رندر کردن و ایندکس کردن مطالب شما نباشند و نتیجه نامناسب آن در رتبهبندیهای جستجوها برای وبسایت شما نمایان میشود.”
پیشنهادها و نصیحتهای گوگل در مورد Google Indexing جدید و به روز شده
یک سیستم بهروز شده و ارتقاءیافته شده نیاز به تغییراتی در همه بخشها برای مدیران وب سایتها دارد. گوگل مصرانه به کاربران هشدار میدهد تا سبک نمایش محتوای وبسایتشان را مطابق با نسل جدید مرورگرها کنند. در زیر به برخی از پیشنهادهای ارائهشده توسط گوگل در این مورداشاره میکنیم:
– موتور بارگذاری صفحات گوگل (Google’s Rendering Engine) تمام تکنولوژیها را پشتیبانی نمیکند. لذا انتخابهای صحیح وب مستر ها در این مورد حائز اهمیت است.
– طراحی و محتوای وبسایت شما باید به گونهای باشد که پایبند اصول افزایش مقطعی بوده (بهروزرسانی مستمر وبسایت و افزایش گامبهگام کیفیت و اصول بهینهسازی) تا موتورهای جستجو را مطمئن کند که میتوانند از محتوای مناسب و قابلاستفاده از وبسایت شما اطلاعات لازم را کسب کنند.
– سرعت بارگذاری صفحات همچنان یکی از مهمترین عوامل برای کاربران و همچنین برای ایندکس شدن بهتر است. از هر چیزی که برای افزایش سرعت بارگذاری البته بهصورت صحیح استفاده میشود بهرهمند شوید.
– مطمئن شوید که سرور شما قادر به پشتیبانی از خدمات مبنی بر فایلهایهای JavaScript و CSS میباشد. درواقع باید مطمئن شوید که Googlebot یا روباتهای گوگل میتوانند محتوای ارائهشده توسط وبسایت و سرور شمارا از فایلهایهای JavaScript و CSS دریافت کنند.
برای اطمینان از این موضوع راهکارهایی وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
Fetch & Render در وبمستر تولز چیست و چه کاربردی دارد؟
گوگل در بهروزرسانی اخیر، بخشهای زیادی از وبمستر تولز را آپدیت کرده است. یکی دیگر از این ابزارها که درزمینه ابزارهای Diagnostic Tools یا ابزارهای تشخیص و شناسایی هستند، گزینهای با عنوان Fetch میباشد. این ابزار به مدیران وبسایتها این امکان را میدهد تا نحوه آنالیز و بررسی گوگل از URL های یک وبسایت را شبیهسازی کنند.
اما این بخش چگونه کار میکند؟ به گفته بخش پشتیبانی گوگل این ابزار در روشهای مختلفی عمل میکند:
“وقتی ابزار Fetch Mode در Google tool فعال باشد، روبات گوگل هر URL که مطابق با آن چیزی که شما درخواست دادهاید باشد را بررسی (Crawl) میکند. اگر روبات گوگل در این فرآیند موفق باشد، شما میتوانید نتیجه واکنش وبسایت خود را مشاهده کنید.
این عملیات نسبتاً سریع انجام میشود و شما میتوانید درنتیجه آن مشکلات و مسائل مربوط به امنیت (Security) و اتصالات شبکه (Network Connectivity) را پیداکرده و آنها را اشکالزدایی کنید.
درواقع یکی از کارهای اصلی Fetch & Render این است که به روباتهای گوگل دستورالعملی بدهند تا آنها صفحات وبسایت شمارا طوری بررسی کنند که مرورگرها بتوانند به بهترین شکل محتویات وبسایت شمارا به کاربران نمایش دهند.
بهعبارتدیگر، روباتهای گوگل ابتدا تمام منابع موردنظر ها مثل تصاویر، فایلهایهای CSS و JavaScript را بررسی میکنند. سپس آنها را بهصورت کد در یک مجموعه جمعآوری میکنند تا درنهایت این کدها توسط مرورگرها بهصورت واقعی و منظم به نمایش دربیایند.
با این کار میتوانید متوجه اختلاف و تفاوت بین نمایش وبسایتتان ازنظر روبات گوگل و آنطور که مرورگر شما آن را پردازش میکند شوید.”
درواقع شما با استفاده از این ابزار میتوانید کلیه مشکلاتی که روبات گوگل در ایندکس کردن وبسایت شما با آن برخورد میکند را بهصورت دستی انجام داده و متوجه آن بشوید. همچنین پس از Fetch کردن مطالب میتوانید برای آنها درخواست ایندکس شدن نیز ثبت نمایید تا گوگل سریعتر به آن مطالب رسیدگی کند.
در ماه می سال ۲۰۱۴ گوگل یک مطلب برای اطلاعرسانی به وبمسترها ارائه کرد. در این مطلب گوگل نمونههایی از مسائلی که وب مسترها با آنها روبهرو شده و راههایی که آنها برای جلوگیری از ایجاد این مسائل امتحان میکنند را شرح داد. این نمونهها عبارتاند:
– اگر وبسایت شما JavaScript و CSS را بلاک (مسدود) کرده باشد، سیستم Indexing گوگل قادر به مطالعه و بررسی آن صفحه مثل کاربران معمولی نخواهد بود.
– ممکن است تأثیرات منفی زیادی بر روی وبسایت شما اعمال شود اگر سرور میزبان وبسایت شما فاقد تجهیزات مربوط به بررسی درخواستهای مختلف بهصورت دستهای باشد.
– وبسایت شما بهاحتمالزیاد قابلپردازش و پاسخگویی صحیح نیست اگر JavaScript بهکار گرفتهشده در آن بیشازحد با کد نویسی های زیاد و مختلف پیچیده شده باشد.
– در برخی موارد، ممکن است JavaScript محتوای اضافه نشده (محتوای در حال بررسی و نهایی نشده) را از صفحه حذف کند که این مورد باعث میشود که صفحه مربوطه بهدرستی ایندکس نشود.
درنهایت میتوان از این مطلب نتیجه گرفت استفاده از کدهای CSS و JavaScript در وبسایت باید کاملاً بهصورت صحیح و استاندارد باشد و همچنین نباید دسترسی روباتهای گوگل به آنها را مسدود نمود تا بتوان دقیقاً نتایجی که کاربران در وب وبسایت شما میبینند را برای گوگل نیز به نمایش گذاشت.
گوگل با این کار سعی دارد تا هرچه بیشتر بهینهسازی وبسایت برای کاربران و برای موتورهای جستجو را به هم نزدیک کند تا وبمسترها تنها یک مسیر را برای بهبود وبسایت خودشان در نظر بگیرند و آن بهینه کردن وبسایت برای کاربران آن وبسایت باشد.