نقشه سایت XML و HTML به زبان ساده

زمانی که در مورد نقشه سایت صحبت میشود، دو نوع نقشه سایت مدنظر است: یکی نقشه سایت XML و یکی نقشه سایت HTML که هر یک دارای استفادهها و اثرات مختص به خود در سئو هستند.
نقشه سایت HTML برای کمک به مخاطبان سایت در قسمت رابط کاربری مورداستفاده قرار میگیرد و نقشه سایت XML برای اطمینان از عملکرد صحیح رباتهای مورداستفاده توسط موتورهای جستجو ساخته میشوند. هر یک از این نقشههای سایت دارای معایب و مزایایی هستند اما درنهایت هردوی آنها دارای اثر مهمی در افزایش میزان بازدهی سایت شما خواهند داشت.
نقشه XML سایت و سئو
ساختار کلی نقشههای سایت XML تفاوت چندانی با ساختار HTML ندارد و تنها تفاوت آن ساختار نوشتاری آن است که برای رباتهای موتورهای جستجو قابلخواندن است. ساختار HTML محتوای متنی و تگها را در برمیگیرد اما در ساختار XML بیشتر URLها و محتوای مرتبط با آنها مدنظر است. ساختار XML یک سایت بهصورت زیر است:
تنها مورداستفاده XML برای موتورهای جستجو است. این نقشه همانند یک برگه درخواست است که برای رباتهای خزنده موتورهای جستجو ارسال میشود تا این رباتها بر اساس این لیست صفحات تشکیلدهنده وبسایت شمارا بررسی کنند و اطلاعات وبسایت شمارا ذخیرهسازی کنند.
محدودیتهای نقشههای XML شامل:
1- استفاده از نقشه XML به معنای تضمین ایندکس شدن URLهای شما نیست. نقشه سایت XML درواقع فهرست را به رباتها پیشنهاد میدهد و هیچ اجباری برای رباتها در میان نیست.
2- نقشههای XML قابلیت احراز هویت صفحات شمارا برای مراجع، همانند آدرسهای HTML ندارند.
نقشههای سایت XML قدرت زیادی در بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو ندارند. برای مثال درصورتیکه لینک تنها از طریق نقشه XML قابلمشاهده شدن باشد، شاید در موتورهای جستجو شناسایی شود اما در افزایش رتبه هیچ تأثیری ندارد و توانائی انتقال هیچگونه هویتی را برای مراجع مربوطه ندارد.
در مورد روش ساختن یک نقشه سایت XML در مقالههای قبلی صحبت کرده بودیم که با کلیک در لینک زیر قابلدسترس است. در این مقاله در مورد اهمیتهای نقشه سایت XML نیز صحبت شده است که این مزایا در صورتی صحیح است که نقشه سایت HTML سایت نیز کامل و بینقص باشد.
نقشه HTML سایت و سئو
نقشه سایت HTML که متشکل از لینکهای دسترسی به بخشهای گوناگون سایت است بهعنوان بخشی استاندارد در ساختار وبسایت و بهطورمعمول در قسمت پائین سایت قابلمشاهده است. پیش از ابداع منوهای شناور و کرکرهای در قسمت هدر سایت که قابلیت در برگیری تعداد بسیار زیادی از لینکهای دسترسی به بخشهای مختلف سایت رادارند، نقشه سایت HTML یکی از بخشهای بسیار مهم در ساختار هر سایت بود که دارای اثری بسیار بزرگ در افزایش بازدهی SEO سایت میشد. امروزه این روش ساختاری بیشتر بهعنوان یکبخشی یک بخش معمول در ساختار وبسایت قرار میگیرد.
بههرحال نقشه سایت HTML به خاطر اینکه تنها یک صفحه است قابلیت احراز هویت صفحات را برای مراجع فراهم میکند. اگر نقشه سایت HTML به فوتر لینک شده باشد، که بهطورمعمول نیز اینطور است، هر لینک در وبسایت مقداری از مرجعیت خود را به نقشه سایت HTML انتقال میدهد و در عوض، نقشه سایت HTML مقداری از مرجعیت خود را برای هر یک از این صفحات انتقال میدهد.
منوهای مدرن، قابلیت دسترسی مستقیم به تکتک صفحاتی را که در یک نقشه سایت HTML موجود است را فراهم میکنند. در تصویر زیر نقشه سایت HTML یک سایت را در کنار منو کرکرهای همان سایت مشاهده میکنید در قسمت موردنظر بسیاری از لینکها بهطور مشترک در هر دو قسمت قابلمشاهده هستند.
بهعنوان نتیجهگیری باید گفت که داشتن نقشه سایت HTML در کل چیز بدی نیست و درواقع یک نوع لینکدهی داخلی برای وبسایت است که درنهایت باعث افزایش بازدهی سئو سایت میشود.
درنهایت باید گفت که هر دو نقشههای سایت XML و HTML دارای مصارف ویژه خود هستند و بهنوعی برای یکدیگر نقش مکمل دارند. درصورتیکه ساختار سئو و نقشه سایت HTML دارای ساختار مناسبی نباشد میزان بازدهی نقشه سایت XML بسیار ناچیز است.