شناسایی لینکهای بی کیفیت سئو

لینکها در یک وبسایت همانند جریان خون در بدن هستند و در افزایش بازدهی جستجوی ارگانیک تاثیر چشمگیری دارند. اما خوب یا بد بودن این لینکها میتواند باعث بالا و یا از بین رفتن امتیاز وبسایت شما شود. در این مقاله ما راههائی را به شما پیشنهاد میدهیم که با استفاده از آنها شما میتوانید کیفیت لینک ها را بررسی کنید.
اهمیت لینکها
الگوریتمهای مورد استفاده توسط موتورهای جستجو به لینکهای یک سایت اهمیت زیادی میدهند و اساساً ارزش سایتی که تبادل لینک با آن انجام شده است نوعی معیار ارزشسنجی برای وبسایت شما است.
موتور جستجوی گوگل پایه گذار ارزش سنجی کیفیت لینکهای یک سایت بود. پیش از این موتورهای جستجوی گوناگون تنها به تعداد لینکهای سایت شما توجه میکردند اما گوگل با ساختار الگریتمی جدید خود علاوه بر تعداد لینکها به میزان کیفیت آنها نیز توجه میکند و بر اساس رتبه سایت لینک مورد نظر به وبسایت شما امتیاز میدهد. این الگوریتم جدید همان الگوریتم گوگل پنگوئن است که با بی رحمی تمام امتیاز وبسایتهائی را که دارای لینکهای کم کیفیت هستند نابود میکند.
ساختار یک لینک ضعیف و کم کیفیت
اساساً تعریف یک لینک کم کیفیت کمی دقیق نیست. لینک ضعیف از سایت ضعیف بوجود میآید و سایت ضعیف سایتی است که بدلیل مشکلات زیاد ساختاری و تولید محتوائی امتیاز بالائی را در موتورهای جستجو دریاقت نمیکند. در این موارد وبسایتهائی که دارای تیم تولید محتوای قوی و طراحی صحیح هستند ارزش بیشتری در مقایسه با دیگر سایتها پیدا میکنند.
از مواردی که باعث میشود سایت دارای جایگاه پائینتری در موتورهای جستجو همانند گوگل شود میتوان به مواردی همچون: منحصربفرد نبودن محتوای درج شده سایت، زیاد بودن لینکها تبلیغاتی در هدر سایت، تبادل لینک با سایتهائی با رتبه کم، استفاده از کلمات کلیدی ضعیف در ساختار سئو و بسیاری دیگر از موارد گوناگون اشاره کرد. نکته اصلی در مورد تمامی این موارد این است که هیچ راه و یا مقیاس معینی برای اندازهگیری هر یک از این موارد وجود ندارد و به همین خاطر صاحبان وبسایتها در مورد این مشکلات و میزان اثر آنها تصویر دقیقی ندارند.
در این میان متخصصان آنالیز اطلاعات با استفاده از بازه گستردهای از اطلاعات جمعآوری شده از منابع مختلف و آنالیز این اطلاعات در مورد جایگاه سایت و کیفیت لینکهای آن اظهار نظر کنند. از منابع مورد استفاده برای این موضوع شامل: امتیازهای گوگل تولبار، رنکینگ الکسا و …… اشاره کرد.
این اطلاعات برای شناسائی سایتهائی با لینک دهی ضعیف استفاده میشوند اما نتیجه نهائی بدست آمده از بررسی این اطلاعات بصورت آنی قابل استفاده و قابل اطمینان نیست. همانطور که همه ما میدانیم اثرات محتوای تولیدی بر روی سئو و امتdاز یک سایت نیازمند گذشت زمان میباشد و از این رو زمانی که شما قصد بررسی بازدهی لینکهای یک وبسایت را دارید، پس از استفاده از لینک وبسایت مورد نظر کمی به آن زمان دهید تا بازدهی محتوای آن سایت مشخص شود. در بسیاری از موارد در ابتدای امر یک سایت شاید زیاد قوی و خوب به نظر نرسد اما نوع محتوای تولیدی آن در یک بازه زمانی میتواند جایگاه این سایت را بطور کلی دگرگون کند. برای این بررسی شما میتوانید بصورت شخصی و دستی اطلاعات را جمعآوری کرده و بررسی نمائید و یا اینکه میتوانید از ابزارهای گوناگونی که برای انجام این کار وجود دارد استفاده کنید.
ابزار Google Webmaster Tools Link Domain Report
با استفاده از ابزار گوگل شما میتوانید گزارش مربوط به 1000 دامنهای را که به وبسایت شما لینک شدهاند دریافت کنید. “Links”تعداد لینکهائی را که به هر یک از صفحات شما متصل شدهاند را به شما نمایش میدهد. “Linked Page”تعداد سایتهائی را که دامین شما به آنها متصل شده است را نشان میدهد.
توجه: در گزارشات ارائه شده توسط این سرویس تعداد بالای لینکها و صفحات بطور معمول به معنای کیفیت کم سایت است.
ابزار Niels Bosma’s SEO Tools

این سرویس در واقع یک افزونه برای نرمافزار اکسل است که نرمافزار شما را به یک ماشین جمعآوری اطلاعات سئو تبدیل میکند.
برای بررسی کیفیت ساختاری یک سایت از ابزارهای زیر استفاده کنید:
– Home page Google PageRank: این گزینه امتیاز گوگل تولبار را به شما نمایش میدهد اما هر 3 ماه یک بار بروزرسانی میشود دو از این رو زیاد قابل اعتماد نیست اما در کنار اطلاعات دیگر کارآمد است. در اینجا اعداد بزرگتر بهتر است.
– Google indexation: تعداد صفحاتی که گوگل برای ارئه گزارشات انتخاب میکند به دامین ایندکس میشوند. تعدادی را که گوگل گزارش میدهد بطور معمول عدد واقعی نیست و عددی است که به عدد واقعی نزدیک است. به همین دلیل اطلاعات زیاد قابل اعتماد نیست اما در کنار اطلاعات دیگر کارآمد است. در اینجا اعداد بزرگتر بهتر است.
– Google link count: تعداد لینکهائی که به یک دامین متصل شدهاند. در کنار اطلاعات دیگر کارآمد است. در اینجا نیز اعداد بزرگتر بهتر است.
– Alexa Reach: تعداد کاربرانی را که مجهز به نوارابزار الکسا هستند و به سایت شما وارد شدهاند را نمایش میدهد. در اینجا نیز اعداد بزرگتر بهتر است.
– Alexa Link Count: طبق گزارش الکسا تعداد لینکهائی که به یک دامین متصل شدهاند. در اینجا نیز اعداد بزرگتر بهتر است.
– Wikipedia entries: تعداد دفعاتی که یک دامنه در مقالات ویکیپدیا استفاده شده است. در اینجا نیز اعداد بزرگتر بهتر است.
– Facebook Likes: تعداد لینکهای فیسبوک به یک دامین. در اینجا نیز اعداد بزرگتر بهتر است.
– Twitter Likes: تعداد لینکهای توئیتر به یک دامین. در اینجا نیز اعداد بزرگتر بهتر است.
حواستان باشد که در این ابزار هر یک از سلولها برای یک سرور جدید استفاده میشوند و در صورتی که میزان اطلاعات شما خیلی زیاد است این ابزار برای شما ناکارآمد است. به این خاطر که با حجم بالای اطلاعات اکسل نمیتواند به شما گزارش صحیحی را ارائه نماید و در بسیاری از موارد هم نرمافزار از کار میایستد. برای جلوگیری از این مشکل پیشنهاد میشود این مراحل را دنبال کنید:
– محاسبه دستی را در فرومول منو فعال کنید:
Formulas > Calculation > Calculate Manually
با فعال کردن این گزینه از محاسبه فرمول با هر بار ورود اطلاعات جدید جلوگیری میشود و این موضوع باعث صرفهجوئی بسیاری در وقت و توان پردازشی میشود.
– اطلاعات هر فرمول را در یک ستون و هر بار تا 100 گروه وارد کنید. با استفاده از این روش شما تمامی اطلاعات هر متغیر در فرمول را بطور منظمتری وارد کردهاید و با این روش محاسبت سریعتر انجام میشود.
– زمانی که تمامی اطلاعات مورد نیاز یکی از متغیرهای شما جمع شد، مطالب را کپی کنید و سپس با گزینه Past Special در همان سلول یا ستون قرار دهید. با این کار فرمول شما حذف میشود و تنها اعداد باقی میمانند. با انجام این کار شما فقط یک فرمول دارید و آن هم در بالای ستون است.
بررسی دستی اطلاعات
اتکا به راهکارهای خودکار برای پردازش اطلاعاتی از این درست، میتواند خطاهای زیادی را در خو داشته باشد و به همین دلیل در بسیاری از موارد همانند وقتی که امتیاز یک سایت قوی در ابزار وبمستر گوگل کم است باید بصورت دستی بررسی کرد که علت این موضوع چه چیزی میتواند باشد.