ریدارکت 301، 302 و اثرات آن در سئو

فرق اساسی بین تولید محتوای عامهپسند و کپی رایتینگ در هدف آنها از نوشتن نهفته است. کپی رایتینگ محتوا بیشتر بهعنوان ابزاری برای نوشتن در حوزه تبلیغات و بازاریابی مورداستفاده قرار میگیرد. هدف ازتولید محتوای عامهپسند جلب نظر و سرگرم کردن مخاطبان آنلاین است تا آنها زمان بیشتری را در وبسایتها صرف کنند (افزایش نرخ پرش ) و نتیجه این کار چیزی جز تعامل بهتر مخاطب با نام تجاری نخواهد بود.
از زمانی که وب کار خود را برای نخستین بار آغاز کرد، تمامی مدیران وب را وسوسه کرد تا آدرس وبسایت خود را با www که مخفف کلمه World Wide Web است شروع کنند، تا به وسیله آن بتوانند کاری کنند که آدرس وبسایت خود به راحتی در خاطر مردم نقش بندد.
خب آیا مهم است که آدرس وبسایت شما با www شروع شود؟ آیا این کار بر سئو وبسایت یا وبسایت شما تأثیری دارد؟ آیا باز شدن وبسایت با www و بدون www با هم فرقی دارد؟
در این خصوص باید بگوییم که خیر هیچ فرقی بین باز شدن وبسایت یا وبسایت با www و بدون www وجود ندارد.
در ابتدا شما یک دامنه ثبت میکنید مانند: avadis.net آیا این دامنه با www ثبت میشود؟ www یک استاندارد جهانی برای آدرس وبسایتها است. اگر وبسایت شما بدون www باز شود ممکن است در نگاه بیننده یک وبلاگ باشد. مثلاً: Blog.Avadis.net که بدون www است.
در صورتی که شما آدرس وبسایت را با www و بودن www تایپ کنید، مرورگر یک وبسایت و یک محتوا را به شما نشان میدهد. پس فرق بین باز شدن وبسایت با www و بودن www نیست.
این کار برای مخاطبینی که از یک وبسایت استفاده میکنند فرقی ندارد. اما برای موتورهای جستجوگر این امر صادق نیست و کاملاً متفاوت است.
زمانی که وبسایت شما بدون www است، موتورهای جستجوگر محتوای وبسایت و لینکها را بررسی و ثبت میکنند حال اگر آدرس وبسایت خود را تغییر دهید به گونه ایکه آدرس وبسایت شما با www باز شود. این کار باعث خطا در موتورهای جستجوگر میشود و لینکهای گذشته شما دچار مشکل میشود.
اما خوشبختانه میشود بدون از دست رفتن لینکهای شما، آن ها رو به www تبدیل کنید. اما چگونه؟
در چنین شرایطی سئو وبسایت شدیداً تحت تأثیر قرار میگیرد. چرا که یک وبسایت قدیمی که شاید به سئو آن بسیار توجه شده باشد از بین میرود و یک وبسایت تازه جای آن را میگیرد که صفحات آن هنوز حتی ایندکس نشده است. البته راههایی برای افزایش ایندکس صفحات وبسایت وجود دارد، اما روش مؤثر و منطقیتر برای جلوگیری از صدمات وارده به سئو وبسایت، استفاده از ریدایرکت (تغییر مسیر) است.
استفاده از ریدایرکت سبب حفظ شدن اعتبار صفحات وبسایت شما میشود و از هدر رفتن زحماتی که برای سئو وبسایت خود کشیدهاید جلوگیری میکند. اگر برای انتقال صفحات وبسایت خود به دامنه جدید از Redirect استفاده نکنید، رتبه و اعتباری که وبسایت قدیمی شما بهدستت آورده بود به طور کامل از دست خواهد رفت.
روش اصولی استفاده از چند آدرس برای یک وبسایت استفاده از Redirect میباشد. همچنین برای انتقال صفحات داخلی نیز کاربرد دارد. برای مثال، اگر صفحهای حذف میشود، بهتر است آدرس آن صفحه، به صفحه مرتبط دیگر Redirect شود.
انتقال موجب میشود اعتبار و رتبه صفحات شما حفظ شود. اگر قصد انتقال دامنه یا صفحه از وبسایت خود را به آدرس دیگری دارید و آدرس قبلی خود را Redirect به آدرس جدید نکنید، کل رتبه شما و اعتباری که صفحات شما بهدست آورده بودند، نابود خواهد شد!
وقتی خزندهها، به صفحهای میرسند که به صفحهای دیگر Redirect شده است، خزندهها، هم مقصد تغییر کرده را دنبال میکنند و متوجه میشوند، که صفحهای که به آن مراجعه کردند، به آدرس جدید منتقل شده است. لذا اعتبار آدرس قبلی را به آدرس جدید منتقل میکنند.Redirect با دو کد وضعیت 301 و 302 همراه است که تفاوت آنها به شرح زیر است.
ریدایرکت 301
Redirect 301 که تغییر مسیر دائمی نیز خوانده میشود کاربرد خواهد داشت که اگر بخواهید یک مسیر از وبسایت خود را به مسیر دیگر به صورت دائمی منتقل کند که با این کار کلیه افرادی که وارد آدرس اولیه شوند به طور خودکار به آدرس دوم هدایت خواهند شد. این مورد زمانی که شما بخواهید دامنه وبسایت خود را عوض کنید بسیار به کار خواهد آمد، چون میتوانید کلیه کاربران وبسایت خود را به آدرس جدید هدایت کنید.
Redirect 301 برای آدرسهای داخلی وبسایت نیز بسیار کاربرد دارد. نمونه ساده از آن انتقال آدرسهای بدون ;;WWW;; به با;;WWW;; و حذف صفحات تکراری است که در سئو وبسایت مؤثر خواهد بود.
این نوع تغییر مسیر همانطور که تمام کاربران وبسایت را از یک آدرس به آدرس دیگر منتقل میکند، رباتهای خزنده را از آدرس قدیمی به آدرس جدید انتقال میدهد. درواقع انتقال دائمی به موتور جستجو میگوید که آدرس جدید را به جای آدرس قدیمی ایندکس کن، که با این کار تمام ترافیک و رتبه آن آدرس نیز به آدرس جدید منتقل خواهد شد.
ریدایرکت 302
Redirect 302 که با نام ریدایرکت موقت نیز شناخته میشود و به علت اینکه موتورهای جستجو رفتار متفاوتی را نسبت به آن نشان میدهند کمتر مورد استفاده قرار میگیرد. اما موقتی یعنی چه؟ فرض کنید یکی از صفحات وبسایت یا وبلاگ شما که روزانه بازدید زیادی هم دارد دچار مشکل میشود یا تصمیم دارید که تغییراتی در آن انجام دهید که منجر به عدم در دسترس بودن آن صفحه خواهد شد. در این گونه موارد به دلیل اینکه آن صفحه قرار نیست کلاً حذف شود، Redirect 301 کاربردی نخواهد داشت وRedirect 302 راه معقولانهای است. موتور جستجو با دیدن آدرسی که به صورتRedirect 302 به آدرس دیگری منتقل شده است، آدرس اولیه را حذف نمیکند بلکه آدرس اولیه را بر اساس رنک و با محتوای آدرس دوم ایندکس میکند و در واقع محتوای آدرس دوم به پای آدرس اول نوشته میشود. این موضوع تا زمانی ادامه پیدا خواهد کرد که صفحه اولیه وبسایت شما آماده شده وRedirect 302 را از روی آدرس اولیه حذف کنید و به این ترتیب مجدداً کاربران به همان صفحه اولیه هدایت خواهند شد و رنک آن صفحه در موتور جستجو حفظ میشود.
در سالهای قبل هکرها از این روش سوء استفادههایی کردند. این روش هک کهHijack 302 نام دارد به گونهای بود که هنگام ورود ربات موتور جستجوی گوگل به وبسایت،Hijack 302 هکرها را به یک وبسایت با رتبه بالا هدایت میکردند که در این صورت کلیه مطالب آن وبسایت برای دامنه هکرها ثبت میشد.
به همین دلیل گوگل برای رفع این مشکل، Redirect 302 را فقط محدود به دامنه فعلی وبسایت کرد، یعنی اگر از دامنه خود به دامنه دیگریRedirect 302 داشته باشید، موتور گوگل آن را به صورتRedirect 301 فرض خواهد کرد و به این ترتیب رنک وبسایت شما به دامنه مقابل منتقل خواهد شد. بنابراین تنها میتوانیدRedirect 302 را از صفحهای به صفحه دیگری که مربوط به یک دامنه است انجام دهید.
در حال حاضر تنها موتور جستجوی گوگل بهRedirect 302 توجه میکند اما موتورهایی مثل YahooوBing این روش تغییر مسیر را مانندRedirect 301 فرض میکنند و به همین دلیل است که این نوع ریدایرکت استفاده زیادی ندارد.
تشخیص نوع ریدایرکت توسط موتور جستجو
اگر توجه کرده باشید در هر دو روش تغییر مسیر وقتی کاربر آدرس اولیه را وارد میکند، خودکار به آدرس دوم منتقل میشود و در مرورگر نیز تنها آدرس دوم نمایش داده خواهد شد، پس یک موتور جستجو چگونه فرق بین این دو را تشخیص میدهد؟
به طور مثال فرض کنید وارد صفحهای از یک وبسایت میشوید که آن صفحه وجود ندارد، در این حالت مرورگر شماCan Not Display یا صفحه ۴۰۴را نمایش میدهد. وقتی صفحهی درخواستی شما بر روی سرور موجود نباشد، از طرف سرور یک کد ۴۰۴به مرورگر ارسال میشود که مرورگر از طریق این کد متوجه میشود که صفحه وجود ندارد. در مورد تغییر مسیرها هم روش به همین صورت است با این تفاوت که وقتی یک ربات موتور جستجو وارد صفحهای میشود که آن صفحه به جای دیگری انتقال پیدا کرده است، بسته به نوع انتقال یک کدHTTP Status از نوع ۳۰۱یا ۳۰۲دریافت میکند که از طریق این کد نحوه عملکرد موتور جستجو مشخص میشود.
استفاده از تغییر مسیر هنگامی که قصد دارید آدرس صفحهای از وبسایت خود را به هر دلیلی عوض کنید و یا صفحهای را حذف کنید که مشابه آن وجود دارد، به شدت توصیه میگردد. زیرا با این کار ترافیک قبلی خود را از دست نمیدهید و اعتبار و رتبه آن صفحه در گوگل و موتورهای جستجو نیز حفظ میشود.