mobile content marketing strategy

بازاریابی محتوایی موبایل ( تولید و توزیع ) و مرغ مگس خوار

زمان مطالعه 5 دقیقه
استراتژی بازاریابی محتوایی موبایل و مرغ مگس خوار گوگل

کسب و کارها با این واقعیت که سایت آنها باید قابل اجرا در موبایل باشد تا افراد بتوانند در هر موقع به آن دسترسی داشته باشند و انواع متفاوت بازدیدکنندگان جذب آن شوند. الگوریتم Hummingbird (مرغ مگس خوار ) نشان دهنده این واقعیت بود.

بازاریابی محتوایی موبایل جزئی از الزامات در تولید محتوا است. گوگل نمی خواهد از پیشرفت سریع دستگاه های موبایل و تلفن همراه عقب بیافتد. هر کسب‌و‌کاری باید به فکر پاسخ به نیازهای کاربران جستجو کننده در موبایل باشد. کسب و کارها که با ترندهای بروز پیش می‌روند، به دنبال راه هایی هستند که وب سایت آنها را تا حد امکان با موبایل تطبیق دهد. معمولاْ این کار به سه روش انجام می شود:

  • ایجاد مدل و ورژن موبایل مجزا از وب سایت
  • ساخت اپ موبایل
  • طراحی سایت رسپانسیو

آیا به یک استراتژی جداگانه بازاریابی محتوایی موبایل نیاز است؟

تا زمانی که بر تولید محتوا با کیفیت و اصیل تمرکز دارید (که مطمئناً از طریق موبایل قابل دسترسی است)، تنها کار لازم به روز رسانی و اصلاح استراتژی محتوای فعلی شماست.
جنبه هایی از استراتژی بازاریابی محتوایی موبایل، مثل ایجاد کردن یک جدول زمان بندی ویرایشی، مشخص کردن پیام ها و هدف ها، و سنجش نتیجه ها به تغییرات زیادی نیاز ندارند. اگر شما هنوز برنامه ریزی را شروع نکرده‌اید و در حال اجرای استراتژی محتوا هستد، می توانید از منابع زیر برای تسهیل شروع کار استفاده کنید:

  • چطور اولین استراتژی بازاریابی محتوایی موبایل خود را مشخص کنید؟
  • چطور استراتژی محتوای سازگار با شبکه های اجتماعی طراحی کنیم؟
  • چطور برند خود را با استراتژی محتوایی رشد دهید.
  • چطور استراتژی محتوای موبایل را با محتوای حاضر ترکیب کنیم؟

شما می توانید با استفاده از روش های خاص، علاوه بر عدم اعمال تغییر کلی بر استراتژی محتوای فعلی، استراتژی خود را همسو با روندهای موجود نسبت به موبایلی شدن اینترنت کنید. روش کار بدین شکل است :

طراحی و تولید محتوای مناسب موبایل

در زمان طراحی و تولید محتوا (چه ایمیل، چه کتاب الکترونیک، و چه مقاله در بلاگ) همیشه به یاد داشته باشید که بسیاری از خوانندگان از طریق تلفن همراه به آن دسترسی پیدا خواهند کرد. همین طور توجه داشته باشید که تعداد این افراد سریعاْ رو به افزایش است.

این بدین معناست که برای شما توانایی خوانده شدن عمودی محتوا برای کاربران تبلت و موبایل بسیار مهم باشد. در ضمن باید توجه داشته باشید که در موبایل افراد توانایی خواندن مقالات بزرگ را ندارند. پس دیگر نمی توان گفت هر چه محتوا طولانی تر باشد بهتر است. مقالات موبایلی باید خلاصه و مفید باشند. سریعاْ نکات اصلی را بیان کنید تا کاربر از خواندن خسته نشود.

اگرچه ما می دانیم، مقالات طولانی تر از نظر سئو مناسب است، اما مقالات کوتاه و مفید می توانند به عنوان منبعی برای ایجاد سرنخ های فروش عمل کنند که گاهاْ بهتر از مقالات عمقی عمل می‌کنند. شما می توانید از رویکرد میانه‌روی استفاده و از هر دو نوع مقالات کوتاه و بلند بر اساس استراتژی بازاریابی محتوایی موبایل خود استفاده کنید.

برای اینکه یک مرحله فراتر بروید: در زمان دسته بندی لیست ایمیل مارکتینگ، ایمیل های کوچک و تیزر مانند خود را به کاربرانی بفرستید که از طریق موبایل ثبت نام کرده اند و مقالات بزرگ خود را به کاربرانی بفرستید که از کامپیوتر شخصی در سایت ثبت نام کرده اند.

در آخر، از آنجا که بازاریابی محتوای موبایل باید توانایی رقابت با انحرافات ذهنی خواننده را داشته باشد، محتوا باید بدون هیچ تلاشی و به‌راحتی در اختیار کاربران قرار گیرد. بدین معنا که:

  • فونت های بزرگ ( که مطمئناً باید از قبل در طراحی صفحات پاسخگو از آن استفاده کرده باشید)
  • استفاده تصاویر چشم نواز
  • استفاده از ویدیوهای باکیفیت و موثر
  • فرم های ساده که جاهای خالی آن بزرگ بوده و به راحتی پر می شود.
  • تولید محتوای موبایل کاربردی دقیق
  • جستجوی صوتی در موبایل
  • زبان طبیعی و جستارهای پیچیده

جستجوی صوتی در محتوای موبایل

اپل سیری را خریداری کرد زیرا آنها فهمیدند که آینده جستجو در موبایل به طور فزاینده ای صوتی خواهد بود. سیری در حال حاضر پر استفاده ترین رسانه برای جستجوی صوتی موبایل است. گوگل تصدیق می کند که مردم به دنبال رابط های بصری و ساده‌تر مانند جستجوی صوتی هستند.

زبان طبیعی و جستارهای پیچیده

جستجو با استفاده از صوت بیشتر از جستجوهای متنی از زبان طبیعی استفاده می‌کنند. یعنی جستجوها طولانی‌تر و پیچیده‌تر خواهد بود. گوگل این را تشخیص می‌دهد و الگوریتم مرغ مگس خوار برای ارائه نتایج بهتر برای کاربران موبایل که با صدای بلند سوال می‌پرسند طراحی شده است. گوگل تشخیص می‌دهد که مردم به‌دنبال یک کلمه کلیدی نیستند، بلکه چیزی پیچیده‌تر مانند پاسخ به یک سوال را جستجو می‌کنند. بازاریابان محتوای موبایل به همان اندازه باید هدف جستجوی کاربر را درک کنند تا مطمئن شوند محتوای آنها این نیاز را برطرف می کند.

توزیع محتوای موبایلی

یک استراتژی بازاریابی محتوایی موبایل شامل چند کانال برای توزیع آن است: معمولاً این کانال ها شبکه های اجتماعی، بلاگ نویسی و ایمیل مارکتینگ هستند. بگذارید نگاهی دقیق تر به هر کدام از این کانال ها داشته باشیم.

شبکه های اجتماعی

خوشبختانه در تمام استراتژی های بازاریابی محتوایی، توزیع و اشتراک محتوا از طریق رسانه های اجتماعی، از الزامات محسوب می شود. پس مطمئناً شما از قبل به چنین کاری دست زده اید. اگر هنوز در رسانه های اجتماعی ثبت نام کرده اید به مقاله “وب سایت و ارتباط موثر با شبکه های اجتماعی” مراجعه کنید.

بلاگ نویسی

بلاگ شما باید روش اصلی برای انتشار و توزیع محتوا باشد. اگر علت این مسئله را نمی دانید مقاله “راه اندازی یک بلاگ بعنوان بهترین راهکار سئو” را بخوانید. در استراتژی ایمیل مارکتینگ و بازاریابی در شبکه های اجتماعی شما نیز بازدیدکنندگان را به وبلاگ خود هدایت می کنید تا در مراحل قیف بازاریابی به مرحله بعدی (پایین تر) رهسپار شوند.
اگر می خواهید مطمئن شوید که کاربران موبایل می توانند از تمام جنبه های وبلاگ شما استفاده کنند، نکات زیر را رعایت کنید:

  • هر پست باید شامل نمادهای اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی باشد.
  • وب سایت باید توانایی دریافت نظرات کاربران را داشته باشد.
  • هر کسی باید بتواند به راحتی وبلاگ شما را پیدا کند. معمولاً باید لینک بلاگ شما در منو اصلی سایت باشد.

ایمیل

دو مسئله در ساخت ایمیل های مناسب برای موبایل موثر است. اول اینکه شما باید از قالب وب سایت قابل اجرا در تلفن های همراه استفاده کنید. دوم اینکه شما باید زمانی ایمیل های موبایل محور را بفرستید، که کاربران بیشتر از تلفن همراه استفاده می کنند. آیا به نظر شما روش دیگری نیز برای حمایت از موبایل محور بودن ایمیل وجود دارد؟

بخشی از نکات لازم (فونت بزرگ، محتوای کمتر و غیره) در بخش بالا توضیح داده شدند. علاوه بر مسایل بیان شده، روش های زیر نیز می توانند باعث دسترسی به نتایج بهینه در توزیع محتوای موبایل محور شوند:

  • کلیک کردن بر لینک ها را ساده کنید. ( نکته: هر چه لینک بزرگتر، بهتر)
  • موضوع باید گیرا باشد و از کلمات جذاب استفاده شده باشد.
  • هدلاین ایمیل را به 60 حرف خلاصه کنید. در‌غیر این صورت محدودیت فضایی، باعث بروز مشکل برای شما می شود.
  • صفحات لندینگ موبایلی را مجزا از لندینگهای دسکتاپ طراحی کنید.

به طور خلاصه، استراتژی محتوای موبایل شما تنها بخش توسعه یافته و اصلاح شده استراتژی محتوایی فعلی شما محسوب می شود. اگر از قبل، یک استراتژی بازاریابی محتوایی قوی بکار برده اید، سوالات زیر را از خود بپرسید:

  1. آیا محتوای من از تمام دستگاه‌ها قابل دسترسی است؟
  2. چطور می توانم محتوا را برای کاربران موبایلی جذاب تر کنم؟
  3. بهترین زمان برای انتشار محتوا، با توجه به زمان استفاده از دستگاه های متفاوت کدام است؟
  4. آیا فرمت و لحن محتوانویسی حاضر نیاز به تغییر دارد؟

این سوالات روشن می‌کنند که باید در استراتژی بازاریابی محتوایی موبایل خود تغییر ایجاد کرده یا به کار خود به روال گذشته ادامه دهید. با پیشرفت زمان بهتر است همیشه این سوالات را از خود بپرسید. توجه داشته باشید که دنیای امروزی که هر ثانیه تغییرات مهمان ما هستند، تنها راه عقب نیفتادن از سیر تحولات است.

آیا شما برای بازاریابی محتوای موبایلی خود استراتژی دارید؟ نظر خود را با ما در میان بزارید.