طراحی گرافیکی قوی، احساسات قوی، تجربه کاربری عالی

هنر یک رشته چندبعدی وابسته به احساسات و ذهن است اما رشته طراحی گرافیک، بیشتر یک رشته فکری و با حساب و کتاب است. یک طراحی گرافیکی مؤثر، طراحی است که افراد را به سمت یک احساس و رفتار معین جذب کند. در این مقاله میخواهیم تا اصول طراحی جاذب صفحات وب را برای شما بیان کنیم.
به طور کلی این اصول به شرح زیر میباشند: تعریف اهداف، تأکید بر کاربران، طراحی بر مبنای احساس، دنبال کردن قوانین برای طراحی بصری، ایجاد طراحی شفاف، ترتیب پارامترهای دیداری، ثبات و عدم تبعیت از قوانین در صورت نیاز، تقلب و کپی نکردن و در نهایت آزمایش و ارزیابی و بهبود.
تعیین اهداف طراحی گرافیکی در شروع
از همان ابتدا باید اهداف خود را مشخص کنند. توجه به کاربران را فراموش نکنند. در همه وبسایتها یک قسمت برای گذاشتن اهداف شفاف و واقعی وبسایت در نظر گرفته میشود که انجام این کار میتواند اهداف شمارا به تحقق بپیوندند.
بیایید نگاهی به آمازون بیندازیم. هدف آن، بالا بردن فروش محصولات خود است. آنها میتوانند برای به حداکثر رساندن فروش محصولات خود، قدرت خرید را برای هر کاربر بالابرده و این فرآیند را خیلی آرام و کند انجام میدهند. آمازون، برخلاف بسیاری از رقبای خود، کلید” الان بخرید” را در نتایج جستجو وبسایت خود قرار داده است. کاربران هرروز قبل از خرید محصولات مدنظر خود، از این وبسایت بازدید میکنند. این مثال نمونه بارزی از طراحی وبسایت است که اهداف را بهصورت بهینه در راستای کار خود قرار میدهند.
بسیاری از وبسایت های تجاری، کلید” الان بخرید” را در وبسایت خود حذف کردند. اگرچه که خیلی از استانداردهای آن پابرجا مانده است.

توجه وبسایت خود را به سمت کاربران جلب کنند
شما در وهله اول میبایست یک تعریفی از کاربران و اولویتهای آنها داشته باشید. نکته کلیدی که طراحان باید به آن توجه داشته باشند، این است که آنها باید کاربران خود را بشناسند و آنها باید از این قضیه مطمئن شوند که طراحی وبسایت آنها، جلوی روند پیشرفت محصولات را نمیگیرد.
احساس را با طراحی ترکیب کنند
شما باید از این مسئله مطمئن شوید که کاربران وبسایت، چه احساسی به برند تجاری وبسایت شما دارند. شما بهتر است تا آنجایی که امکان دارد روی این مسئله فکر کنند. یک سری سؤالات از کاربران خود بپرسید و از همه مهمتر، احساس کاربران خود را مدنظر قرار دهید. طراحان وبسایت، هیچوقت نباید از کاربران خود بپرسند که آیا آنها، طراحی شمارا دوست دارند؟ در عوض شما باید سؤالات زیر را از آنها بپرسید.” چه ویژگیهای از وبسایت ما، برای شما جالب بوده و حرفهای طراحی شدند؟
زمانی که شما طراحی وبسایت ما را با دنیای مدرن مقایسه میکنند، به نظر شما کدامیک، پویاتر هستند؟ کدامیک از این طراحیها برای شما مهمتر است؟
حال شما باید با توجه به احساس کاربران وبسایت خود، بررسی کنند که چه طراحی میتواند احساسات کاربران شمارا به وجد آورد؟
به نظر شما کدام یک از این سازمانها طراحی بهتری دارند؟ کدام یک طراحی نوآورانهتر، شلوغتر یا واقعی دارد؟
برای طراحی وبسایت خود، به قوانین زیر توجه کنند
در اینجا یک سری پارامترها وجود دارد که کاربران وبسایت میتوانند از طریق آنها بهصورت آگاهانه، از وبسایت استفاده کنند. البته به این شرط که آنها به وبسایت اعتماد داشته باشند. مهمترین پارامترها به شرح زیر میباشند:
برش قسمت موردنظر از عکس: کاربران میتوانند عکسی را انتخاب کنند و سپس قسمتی از عکس موردنظر را برش دهند و آن را در یک طراحی ظاهری قرار دهند.
فاصله منوها: به حاشیهها، فاصلهها، جداکنندهها و خطوط توجه کنند که با توجه به نوع هر قلم باهم تفاوت دارند.
نوع قلم: هر فردی، یک نوع قلم خاص دوست دارد. اما طراحان حرفهای از قلمهای حرفهای خیلی سریع استفاده میکنند. اما آنها برای طراحی وبسایت خود، فقط از یک، نهایت دو نوع قلم استفاده میکنند تا سرعت وبسایت آنها پایین نیاید (البته این تعداد برای طراحی لوگوها صحت ندارد).
رنگ: انتخاب رنگ، یکی از مهمترین پارامترها برای طراحی صفحات وبسایت میباشد. بسیاری از قوانین به شما میگویند تا از رنگهای خوبی برای صفحات وبسایت خود استفاده کنند تا توجه کاربران را به سمت وبسایت خود جلب کنند. شما میتوانید از ابزارهای انتخاب رنگ برای طراحی وبسایت خود استفاده کنند. برای اینکه رنگ خوبی را برای صفحات وبسایت خود انتخاب کنند، باید وقت زیادی را برای این کار در نظر بگیرید.
طراحی ظاهری: وبسایت خود را طوری طراحی کنند تا کاربران از همان زمان که وارد وبسایت شما میشوند، جذب طراحی وبسایت شما شوند.
وبسایت خود را بهصورت ترتیبی کاملاً مشخص طراحی کنند
کاربران وبسایت، صرفاً یک نگاه اجمالی به وبسایت میاندازند و اصولاً مطالب را نمیخوانند. تا آنجایی که امکان دارد توجه کاربران خود را به سمت مطالب وبسایت خود، آنهم بهصورت ترتیبی جلب کنند. ترتیب طراحی وبسایت ما به شکل زیر است: site > page > section. این ترتیب توجه کاربران را سریعاً به سمت صفحاتی میکشاند که موردنظر آنهاست. کاربران باید بتوانند یک نگاه اجمالی به صفحه وبسایت انداخته و در چند ثانیه، مطالب وبسایت را درک کنند.
به مثال زیر توجه کنند. پیدا کردن مطالب و اینکه این وبسایت راجع به چه موضوعی طراحیشده، واقعاً سخت است.
من در طراحی ظاهری زیر، خطهایCSS را تغییر میدهم تا ترتیب صفحات طراحی را به شرح زیر قرار دهم:
عنوان مقاله مهمترین قسمت یک صفحه است. توجه داشته باشید که اندازه سر فصلها باید کمی بزرگتر از اندازه خود متن مطالب باشد. من در طراحی خود، عنوان مقاله را بزرگ کرده و اندازه قلم سرفصل را کم میکنم.
سرفصلهایی که در قسمت زیر مقاله قرار دارند، به محتوای مطالب ربطی نداشته و فقط برای دیدن گذاشته شدند. من برای سر فصلهای قسمت پایین، فاصلهای را در نظر میگیرم. به سرفصل بالا فاصله نداده تا کاربران بفهمند که این سرفصل پاراگراف زیر است.
من همچنین از تصاویر کوچک در قسمت راست عنوان مقاله و نه قسمت چپ آن استفاده میکنم. چراکه زمانی که کاربران به مطالب نگاه میکنند، ناگهانی چشمشان به تصاویر قرار دادهشده میافتد.
من در وب سایت زیر، قابهای آبی را برداشتم. چراکه آنها هیچ ربطی به سر فصلها نداشته و من حاشیههای بالایی را نیز حذف کردم. به نظر من انتخاب رنگ خاکستری در اینجا عالی است.
من عمداً تبلیغات را که کدگذاری شدند را کنار گذاشتم. این امر قسمت بسیار مهمی در طراحی وبسایتها محسوب میشود.
ثبات طراحی داشته باشید
لطفاً کاربران خود را گیج نکنند و طراحی ثابتی داشته باشید. شما باید آیکون ها، عکسها و تصاویر را بهصورت منسجمی در طراحی خود استفاده کنند. عدم ثبات، حواس کاربران را از وبسایت شما دور کرده و مفاهیم وبسایت را برای آنها مبهم میکند. بیش از ۳ قلم در طراحیهای خود استفاده نکنند. بهترین کار این است که قلمها را از یک نوع انتخاب کنند. لطفاً فقط از ۵، ۶ رنگ در طراحی وبسایت خود استفاده کنند.
در مواقع لازم از قوانین سرپیچی کنند
اگر قرار است که شما طراحی منحصربهفردی داشته باشید، شما میتوانید به بعضی قسمتها بیشتر توجه کرده و قوانین را در نظر نگیرید. شما میتوانید از دو رنگ متضاد برای کمک به برجسته کردن پارامترها استفاده کنند. بهطور مثال، وبسایت، در قسمت زیر به نرخ مالیات توجه کرده و آن را با قلم بزرگتر و رنگ خاصی نشان داده است.
زمانی که افراد از این وبسایت بازدید میکنند، VATtax، طراحان GOV.UK، مطمئن هستند که اطلاعات موردنیاز افراد در قسمت جلو و وسط صفحه وبسایت قرارگرفته است.
طراحی بخش موبایل وبسایت خود، را به خوبی انجام دهید
شما باید وبسایت خود را طوری طراحی کنند که برای افراد جالب باشد و همه پارامترها بتوانند از وبسایت شما پشتیبانی کنند. بهطور مثال، Inze، سایت بسیار زیبایی است که برای موبایلها طراحیشده است. من وقتی برای اولین بار از این وبسایت در دسکتاپ کامپیوتر خودم استفاده کردم، واقعاً گم شدم. من زمانی که با این وبسایت کار میکردم، یک سری منوهای مخفی را دیدم که متأسفانه باعث میشدند من مرتباً اسکرول کنم و بیشتر توجه خودم را به سمت صفحات پایین جلب کنم. درنتیجه من اصلاً جذب منوهای بسیار زیبای بالای صفحه نشدم. من مجبور بودم که مرتباً اسکرول کنم تا در آخر فهمیدم که یک منو در بالای صفحه قرار دارد. منوی “مخفی” افکت بسیار زیبایی دارد، اما طراحی وبسایت طوری بود که حواس من را کاملاً پرت میکرد.
تست، مقیاس دهی و بهبود
طراحی وبسایت باید هم انعطافپذیر و هم سازشپذیر باشد. شما باید برای بهبود طراحی وبسایت خود، دادهها را تجزیهوتحلیل کرده و آنها را مورد ارزیابی قرار دهید. به خاطر داشته باشد که شما باید برای داشتن طراحی موفق، در راستای اهداف خود جلو بروید.
نتیجهگیری
طراحان باید برای داشتن طراحی مؤثر، احساس کاربران را مدنظر قرار داده و دقیقاً اهداف آنها را در راستای اهداف طراحی خود قرار دهند.