راهنمای اصطلاحات تخصصی سئو

برای تسلط به حوزه سئو و یافتن ایدههای بهتر حتماً بایستی با اصطلاحات تخصصی سئو آشنا باشید. افق فکری هر فرد به اندازه تعداد واژهایی است که میداند. بنابراین شما نیز هرچه بیشتر با واژههای تخصصی سئو آشنا باشید به همان میزان در انتخاب استراتژی و یافتن راه حل برای مشکلات پیش رو موفقتر عمل میکنید.
هرچند این واژه نامه کامل نیست اما مفاهیم بسیاری را در سئو شامل میشود. در واقع تهیه واژه نامهای که همه کلمات مورد استفاده در سئو تخصصی را توضیح دهد خود کتابی جداگانه خواهد بود. واژههای جدید همواره تولید میشوند بنابراین لازم است همیشه اطلاعات خود را بروزرسانی نمایید. جستوجوی راهنمای اصطلاحات سئو در گوگل حتماً مفید خواهد بود.
A:
Adwords : در تبلیغات گوگل به ازای هر کلیک به ازای دستمزد گفته میشود. گاهی اصطلاح Adwords گوگل را به عنوان پشتیبان در انجمن ها میتوانید ببینید. به دلیل اینکه Adwords گوگل به عنوان یک شبکه تبلیغاتی نام برده میشود ، دارای شریکهایی در هر منطقه میباشد.
Anchor Text: کلماتی که توست آنها برای خود بکلینک میگیرید Anchor Text نامیده میشود.
Alt Tag: Alt Tag یک کد Html است که برای تصاویر استفاده میشود. دیدن این تگ در مبحثهای سئو به این دلیل اهمیت نقش آن در سئو میباشد. گوگل قادر به خواندن اطلاعات تصاویر نمیباشد، به همین دلیل مهندسین سئو زمانی که به وبسایت یک تصویر اضافه میکنند.
Alexa: آلکسا آمارهای وبسایتها شما را مانند: زمان صرف کرده کاربر در سایت شما، یا آمارهای بازدید را به شما گزارش میدهد، و سیستمی است که تمام وبسایتهای دنیا را طبق الگوریتم خاصی طبقه بندی کرده است، با ورود به وبسایت آلکسا میتوانید رتبه خود را در جهان و در ایران مشاهده کنید.
Altavista: یک موتور جستجوگر مانند گوگل و حتی قدیمیتر از گوگل میباشد. با اینکه در زمینه سئو فقط روی گوگل کار میکنید و هدفتان موتور جستجو گوگل است با این حال توصیه میکنم که وبسایت خود را در موتور جستجوی Altavista نیز ثبت کنید.خزندههای گوگل Altavista را زیر نظر دارند.
Algorithm: موتورهای جستجو با عملیات ریاضی خاصی وبسایتهایش را طبقه بندی میکند که به آن Algorithm گفته میشود. در الگوریتم گوگل یک وبسایت از 200 نقطه مختلف تحت نظر قرار میگیرد و سپس رتبه بندی میشود و در رتبهای که باید قرار بگیرد جای میگیرد.
B:
Backlink: بکلینک شاهرگ سئو نسب گرفته است، و مفهوم بکلینک یعنی اتصال یک سایت با سایت دگر میباشد. بکلینکها عنوان مختلفی دارند.
Black-Hat سئو: روشی است که در انجمن های سئو بیشتر دیده میشود که مفهوم آن در زمان کوتاه به رتبه خوب رسیدن با روشهای غیر قانونی و یا شرح تکنیکهای تقلب برای جستجوگرها میباشد.
Broken Link: broken link یا شکست پیوند به این معنی میباشد که یک لینک از وبسایت توسط موتور جستجو Index شده است ولی این لینک به هر دلیل غیر قابل دسترسی باشد. لین مرده Dead link نیز نامیده میشود.
Bing: مایکروسافت در یکم ژوئن 2009 نسخه بتا موتور جستجو به نام Bing عرضه کرده است.
C:
Canonical: یک کد Html که توسط تمام موتورهای جستجوگر به ویژه گوگل اجرا و پشتیبانی میشود. ویژگی Canonical این است که: انتخاب یک صفحه از میان صفحاتی که دارای محتوای یکسان میباشند برای الویت اول از بین دیگر صفحات در لیست شدن در موتورهای جستجو میباشد.
Cloaking: به عنوان یک تکنیک Black – Hat سئو شناخته میشود، و کاربرد آن به این صورت میباشد که محتوای صفحات وبسایت را برای گول زدن Spider موتورهای جستجو تنظیم کنیم نه برای استفاده کاربران.
Cross Link: یک روش از روشهای بکلینک میباشد، به این صورت که دو مدیر وب از سایتهای متفاوت با هم تبادل لینک انجام دهند.
D:
Directory: به پایگاه داده وبسایت گفته میشود. سایتهای دایرکتوری یعنی سایتهای صنعتی در انجام سئو نقشه مهمی را ایفا میکنند.
Disallow: در تنظیم فایل Robot.txt مورد استفاده قرار میگیرد و زمانی که از disallow در یک صفحه استفاده میکنیم، مشخص میکنیم که خزند های گوگل googlebot ها به آن صفحه دسترسی نداشته باشند و آن را Index نکنند.
Description: به زبان فارسی شرح خوانده میشود، description یکی از متا تگهای مهم محسوب میشود و وبسایت خود را در یک یا دوسطر به صورت خلاصه شرح میدهد.
Depth Of Content: یعنی با حداکثر 1 یا دو کلیک کاربر را به موضوع مورد نظرش هدایت کنیم.
E:
Error Log Files: خطاهای مختلف موجود در زمان دسترسی به سایت شما در این فایل ذخیره میشود، حتی کارهای انجام شده بر روی سایت شما نیز دز این فایل موجود میباشد.
F:
FreshBot: برنامه گوگل، که تمامی اطلاعات کسب شده در لینکهای سایت شما توسط Crawler را در پایگاه داده خود ذخیره میکند.
G:
Google Caffine: یکی از تغییرات بزرگ الگوریتم گوگل میباشد، با الگوریتم Caffeine گوگل کیفیت محتوای وبسایت شما 2 برابر میشود. یکی از الگوریتمهای گوگل است.
Google Dance: معمولاً در انجمن های خارجی بیان میشود و ما میتوانیم آن را نوسانات گوگل بنامیم. این نوسانات گاهی میتواند به صورت ناگهانی در رتبه بندی سایت ما یا در page rank ما تغییرات ایجاد کند.
Google Bomb: گوگل با این الگوریتم به سایتهای جدید که در زمان کوتاه مقدار زیادی بکلینک گرفته باشند مجازات میکند. این مجازات به این صورت میباشد که وبسایتهایی که با یک کلمه کلیدی در رتبه اول بودند دیگر صاحب آن رتبه نخواهند شد و به صفحات آخر انتقال داده میشوند.
Google Page Rank: یکی از تکنولوژیهای گوگل در حال توسعه پیچ رنک میباشد که وبسایتها را از 0 تا 10 امتیاز بندی میکند.
Google SandBox: بدترین مجازات گوگل به سایتهای متغلب که محتوای خود را برای موتور جستجو تنظیم میکنند. این مجازات میتواند سایت شما را کلاً از موتور جستجوی گوگل حذف کند.
Google Ban: گوگل سایتهای که از چهارچوب قوانینش پیروی نکند را میتواند از دایرکتوری خود حذفشان کند.
Google Panda: یکی از الگوریتمهای جدید پاندا میباشد، گوگل توسط این الگوریتم وبسایتهای SPAM و یا هرز بی محتوا را از نتیجه جستجو حذف و یا در رتبههای آخر قرار میدهد.
H:
Header Tag: تگ H1,H2 که تا H6 ادامه دارد و عنوان مطالب با آن مشخص میشود.معمولاً در انجام سئو کلمههای کلیدی خود را از داخل این تگها انتخاب میکنیم.
Hidden Text and Hidden Link: یکی از تکنیکهای black Hat سئو میباشد. متن پنهان یا متنهای پنهان. دیو این متنها یا لینکها به صورت پنهان میباشد و یا متنهایی که با رنگ پس زمینه یکسان میباشند و دیده نمیشوند.
I:
Inbound Links: لینکهایی که یک سایت به سایت شما داده است.
Image Map: کارهایی که باعث میشود تا خزنده گوگل تصاویر داخل سایت شما را به خوبی Index کنند و در Google Image رتبه خوبی داشته باشید.
IP Adress: آدرس آی پی،شمارههای است که به هر وبسایتها و یا سیستمهای که وارد اینترنت می شون داده میشود، در سئو دارای اهمیت زیادی میباشد.
Index: در سئو index به معنی این میباشد که Spider هلی گوگل وبسایت را زیر و رو و از جوانب مختلف بررسی کرده و اطلاعات مورد نظر را در پایگاه داده گوگل ذخیره و صفحه مورد نظر را در گوگل ثبت کنند.
K:
Keyword: کلمهای که میخواهید توسط آن در موتورهای جستجوی Google.Bing,Yahoo دارای رتبههای اول شوید کلمه کلیدی یا Keyword نامیده میشود.
Keyword Density: میانگین استفاده یک کلمه داخل یک متن، چگالی کلمه کلیدی گفته میشود.
Keyword Research: خدمات سئو برای سایت شما که به موتورهای جستجو گر بفهماند کدام کلمه کلیدی هدف شماست گفته میشود. به زبان ساده بیان اینکه انسانها با چه کلماتی وبسایت شما را در موتور جستجو بیابند.
L:
Linkbait: روشی برای افزایش آمار بازدید و بکلینک گرفتن برای وبسایتتان میباشد، که معمولاً توسط بلاگ های سپر این کار انجام میپذیرد.
Link Popularity: به مقدار لینکها و ارزش لینکهای داده شده به یک سایت گفته میشود. مقدار تبادل لینک در سایت شما میباشد. در فاکتورهای رتبه بندی نیز بسیار مهم میباشد.
Link Wheel: زنجیرهای از بکلینکهای ایجاد شده در انجمن ها, RSS، وبلاگها، وبسایتهای چندرسانهای که برای بالا بردن امنیت وبسایت و رتبه و PR بسیار مؤثر میباشد.
M:
Meta Tags: در نمایش سایت دیده نمیشود و در داخل تگ نوشته میشوند و اطلاعات زیادی در مورد صفحه سایت دارا میباشند. برای مثال (Description,Keyword..)
N:
Nofollow: به spider های موتورهای جستجو میگوید که: یک صفحه و یا یک لینک را بررسی نکند. برای تنوع در انواع بکلینک مهم است.معمولاً لینکهای که در قسمت نظرات مقاله مینویسید بکلینک nofollow هستند.
Noindex: برای اینکه موتورهای جستجو یک صفحه را Index نکند استفاده میشود.
O:
On Page سئو: به بهینه سازی محتوای داخلی سایت گفته میشود، On Page سئو در زبان ساده بهینه سازی هر صفحه از وبسایت شما که نسبت به کلمه کلیدی آن صفحه بهینه میشود.
Optimization: بهینه سازی در مبحث سئو.
Outbound Link: به پیوند یا اتصال داده شده توسط یک وبسایت به وبسایتدیگر گفته میشود، لینک خارجی.
P:
Page Rank: ارزش صفحات وبسایت را درجه بندی میکند، یکی از فاکتورهای مهم در داشتن رتبههای اول در موتور جستجو میباشد، لینک گرفتن از سایتها نیز امتیاز برای page rank محسوب میشود.
R:
Rank: رتبه یک سایت در مقدار نتیجههای جستجو یک کلمه برای سایت در موتورهای جستجو گفته باشد.
Referrer: لینکها و صفحات و سایتهایی که بازدید کننده سایتمان را تأمین میکنند، به زبان ساده بازدید کنندگانی که از طریق تبادل لینک به سایت شما رجوع میکنند.
Robots.txt: توسط دستورات این فایل قادر هستیم Spider های موتورهای جستجو را به صفحات خاص و یا پوشههای مورد نظرمان محدود کنیم. یکی از کاربردهای دیگر این فایل کمک کردن به spider های موتور جستجو برای گشتن هرچه سریعتر در سایت ما میباشد.
RSS: Rich Site Summer-Really Simple Syndication کار RSS به این صورت میباشد که بدون ورود دوباره به سایت امکان میدهد تا پیگیر مطالب جدید ایجاد شده در سایت شویم. از فرمت Xml استفاده میکنند و همیشه بروز میشود.
RSS Reader: برنامهای برای خواندن RSS سایتهایی که از تکنولوژی Rss استفاده میکنند.
S:
Scraper Site: سایتهایی که توسط تکنیک Black-hat سئو طراحی میشوند و برای کاربر مفید نمیباشند و هدفی ندارند، سایت زاید گفته میشوند.
(سئو(Search Engine Optimization: بهینه سازی بر اساس موتورهای جستجو، برای اینکه یک سایت در نتایج جستجو در رتبهای که لایق آن است قرار بگیرد یکسری بهینه سازی در طراحی سایت و رفع خطاهای سایت انجام میدهیم، به این کارهای انجام شده که نتیجه مطلوبی برای رتبه ما در موتور جستجو دارد سئو گفته میشود.
(SERP(Search engine results page: یعنی موتورهای جستجو به وسیله الگوریتمهای خاص خود نتایج جستجو را در صفحات خود برای ما نشان میدهد.
Site Map: نقشه سایت به موتورهای جستجو این امکان را میدهد که صفحات وبسایت ما را سریعتر Crawler بخزند ، و مسلماً وبسایتهای که دارای نقشه سایت میباشد برای موتور جستجو محبوب خواهند بود، نقشه سایت تشکیل شده از:Lastmod آخرین به روز رسانی، Change Freg فرکانس بروز رسانی، Priority به این معنا میباشد که چند روز در میان بروز میشود، و به صورت فایل XML ایجاد میشود.
SPAM: فقط برای گرفتن رتبه بالا در موتور جستجو طراحی شده باشد و دارای محتوایی که مورد پسند کاربر نباشد، هرز و بی ارزش باشد.
T:
Trunst Tank: تکنولوژی جدید گوگل به نام Trunst Tank یا میتوانیم به اسم وبسایتهای امن گوگل بنامیم. این نوع وبسایتها معمولاً در گروه وبسایتهای دانشگاهی و یا سایتهای دولتی هستند یعنی دامین های.gov و یا.edu. گرفتن بکلینک در قسمت انجمن این نوع وبسایتهای بسیار با ارزش و برای سایت شما مفید خواهد بود.
Title: یکی دیگر از شاهرگ های سئو عنوان و یا Title سایت شما می باشد.موضوع وبسایت خود را به وسیله عنوان سایت برای موتورهای جستجو معرفی می کنیم ، با استفاده از تگ <title> .
U:
URL: همان آدرس وبسایت شما میباشد. مانند: www.Exif.ir
Unique Visitor: به معنی بازدید کنندگان خاص است. که در سئو توجه کردن با این دیدگاهها ی مختلف مهم میباشد.
W:
White Hat سئو: کاملاً برعکس تکنیکهای Black Hat سئو و مخالف این تکنیکها میباشد. انجام سئو به صورت قانونی و استاندارد میباشد.
W3C: کنسرسیوم جهانی وب که استانداردهای طراحی وب جهانی را ارائه میدهد، در سئو موفق استفاده از استانداردهای W3C مهم و مفید میشود.