8 نکته کلیدی در مسیر موفقیت سایت شرکتی

وب سایت یک شرکت هسته فعالیتها و حضور اینترنتی آن تجارت محسوب می شود. در واقع، تحقیقات موسسه بورل (Borrel) نشان داده است که اکثر تجارت های محلی کوچک، بیش از نیمی از هزینه های بازاریابی اینترنتی خود را صرف بهبود حضور آنلاین (طراحی سایت، هاستینگ و غیره ) می کنند. اما اکثراْ برای طی مسیر موفقیت سایت تجاری خود با مشکل روبرو می شوند.
آنها نمی توانند سایتی را طراحی کنند که به راحتی در جست و جو ها پیدا شده و اطلاعات مناسبی به بازدیدکنندگان ارائه کنند. سایت یک شرکت خدمات باید در بازدیدکنندگان تعهد ایجاد کند و به مشتریان اطمینان دهد که به جای درستی آمده اند.
طبق تحقیقات شرکت vSplash یک چهارم وب سایت های شرکتی به خوبی در جستجوهای اینترنتی قابل مشاهده نیستند، زیرا این وب سایتها در گوگل امتیاز رتبه بندی صفر دارند و یا اصلاً چنین معیار سنجشی را برای خود اعمال نکرده اند. بیش از 90 درصد وب سایت شرکت های کوچک حتی آدرس ایمیل تماس با مسئولین ندارند و نیمی از آنها نیز شماره تلفن تماس نیز در صفحه اصلی قرار نداده اند!
هر کدام از این نواقص به معنای از دست رفتن فرصت جذب مشتریان محسوب می شود. مسئله اینجاست که شرکتها، مشتریان اینترنتی خود را از دست خواهند داد. توجه داشته باشید که امروزه افراد در اینترنت به دنبال رفع نیازهای خود هستند و از دست دادن چنین مشتریانی به معنای از دست دادن کانال اصلی جذب مشتری خواهد بود.
در بخش زیر 8 نکته کلیدی یادآوری می شود که تمام تجارت های محلی باید برای در طی مسیر موفقیت سایت شرکتی خود از آنها پیروی کنند.
1. اطلاعات تماس با شرکت را در جایی قابل مشاهده قرار داده و سعی کنید کانال های ارتباطی خود را تغییر ندهید.
هر کسی باید توانایی تماس گرفتن هر چه راحت تر با شما را داشته باشد. این کار باعث می شود بازدیدکنندگان وب سایت شما به راحتی به مشتری تبدیل شوند زیرا می توانند اطلاعات لازم را دریافت کرده و زودتر تصمیم بگیرند. این مسئله به افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو نیز کمک می کند. مطمئناً هر کسی می داند باید اطلاعات تماس را در سایت خود قرار دهد، اما آمار موجود نشان می دهد که بسیاری از تجارت های کوچک، در انجام صحیح چنین کاری غفلت می کنند که خللی در رسیدن به نقطه آرامش مسیر موفقیت سایت است.
یکی از نکات مهم در نحوه نمایش اطلاعات تماس، این است که شما نباید اطلاعات تماس را تنها در صفحه تماس با ما قرار دهید. این کار باعث می شود پیدا کردن اطلاعات سخت تر شود. اطلاعات تماس باید در تمام صفحات نشان داده شوند. این کار به بازدیدکننده نشان می دهد که او به راحتی می تواند در هر زمانی که خواست با شما ارتباط برقرار کند. برای مثال اگر کانال ارتباطی اصلی شما تلفن است، شما باید شماره تلفن (همراه با کد منطقه) را به صورت برجسته در بالای هدر خود قرار دهید.
اگر مشتری باید حتما به مکان حضوری شرکت/فروشگاه شما مراجعه کند، آدرس دقیق، با فونتی خوانا (همراه با کد پستی) باید حتماً در سایت قرار داده شود. در ضمن شما می توانید نقشه کروکی فروشگاه/شرکت خود را در سایت قرار دهید تا مشتری بتواند راحتتر، شما را پیدا کند. سایر اطلاعات مانند آدرس ایمیل، یا لینک به شبکه های اجتماعی نیز الزامی هستند.
قرار دادن کانال های ارتباطی متفاوت به مشتریان اجازه می دهد، از کانال هایی با شما ارتباط برقرار کنند که در آن راحتتر بوده و بیشتر از آن استفاده می کنند. همینطور باید بررسی کنید که اطلاعات قرار داده شده در سایت با اطلاعات Google places و سایر لیست های رسمی مانند Yelp و YP.com یکسان باشد.
این مسئله باعث افزایش رتبه شما در موتورهای جستجوگر می شود. بروزرسانی اطلاعات در سایت و لیست های دایرکتوری تنها به زمان کمی نیاز دارد، اما می تواند برای تجارت شما بسیار مفید باشد و باعث دسترسی آسان مشتریان به شما و بهبود رتبه های صفحات وب سایت شرکتی شما در صفحات نتایج موتورهای جستجوگر می شود.
2. ارتباط مداوم در چت های زنده و فرومها با مشتریان
شرکت ها نباید برای شروع مکالمه با مشتریان و تشویق آنها به خرید احتمالی منتظر تلفن آنها باشند. چت های زنده در برنامه های متفاوت مثل چت واتزاپ و سایر شبکه های اجتماعی به تجارت های محلی اجازه می دهد به طور مداوم با مشتریان احتمالی خود در ارتباط باشند.
این کار نه تنها به شرکت ها اجازه می دهد به نگرانی های احتمالی مشتریان رسیدگی کنند که باعث می شود از شما خرید نکنند، بلکه باعث ایجاد رابطه قوی و مستمر بین تجارت و مشتریان می شود که می تواند به ایجاد تعهد در مشتریان منجر شود. یکی از کانال های دیگر برای ارتباط مستمر با مشتریان احتمالی استفاده از فرمهای تماس است که براحتی می توانند تعهد به مشتریان را افزایش دهد.
مشتریان می توانند با استفاده از این فرم ها، اطلاعات و مکالمات جالب با شرکت شما را به اشتراک بگذارند. همین طور شما می توانید پیام های مشتریان را دسته بندی کرده تا بتوانید هر چه راحت تر به مشتریان پاسخ دهید. فواید چت های زنده و فرم های تماسی هر دو از الزامات تماس با مشتریان محسوب می شوند. هر دو این کانال های ارتباطی باعث ایجاد تعهد در مشتریان شده و به آنها این احساس را می دهد که مورد احترام هستند.
3. طراحی گرافیکی زیبا و ایجاد تجربه کاربری دلپذیر سایت شرکتی
شاید شما تنها از ظاهر کتاب آن را قضاوت نکنید اما مشتریان شما به اولین چیزی که نگاه می کنند، ظاهر و طراحی گرافیکی سایت شما است. صرف هزینه برای طراحی وب سایت جذاب و زیبا و ایجاد تجربه کاربری دلپذیر نه تنها باعث افزایش ترافیک وب سایت شما می شود، بلکه قدرت حرفه ای و علاقه شما به زیبا انجام دادن کارها نیز به مشتری ثابت می شود.
یکی از روش های مورد استفاده برای افزایش جذابیت سایت، استفاده از انیمیشن است. انیمیشن را می توانید در تصاویر و یا در نمایش حرکت های متون استفاده کنید. از تلفیق طراحی گرافیک سایت و انیمیشن های جذاب شما می توانید تجربه کاربری مناسب و چشم نوازی را به کاربران خود هدیه دهید و مسیر موفقیت سایت خود را تضیمن کنید.
4. کلمات کلیدی آنالیز شده بر اساس اهداف کاربران
برای این که افراد بتوانند وب سایت شرکت شما را در موتورهای جستجوگر پیدا کنند، وب سایت شما باید از کلمات کلیدی استفاده کند که مشتریان برای پیدا کردن محصول و خدمات بیشتر از آنها استفاده می کنند. قبل از قرار دادن محتوا در سایت، شما باید آنالیز کلمات کلیدی را انجام دهید و لیستی از آن را مشخص کنید که در تجارت شما قابل استفاده باشد و مطمئن باشید که مشتریان برای پیدا کردن خدمات و محصولات شما از آن استفاده می کنند.
البته بهتر است برای این اطمینان از ابزارهای آنالیز کلمات کلیدی استفاده کنید تا در مسیر موفقیت سایت شرکتی خود بدون هیچگونه تردیدی قدم برداشته باشید. می توانید از برنامه کاربردی گوگل ادوردز برای آنالیز کلمات کلیدی خود استفاده کنید. این برنامه به شما کمک می کنند روندهای موجود در انتخاب کلمات کلیدی مناسب خود را تشخیص دهید. این کلمات باید بتواند خدمات و محصولات سایت شرکتی شما را توضیح دهید و نشان دهنده تجربه حرفه ای شما باشد.
البته بخشی از این مسئله به محتوای موجود در سایت مربوط می شود. در زمان قرار دادن محتوا در سایت، باید از این کلمات کلیدی استفاده کنید. اگر کلمات به طور نسنجیده در محتوا گنجانده شوند، استفاده کردن از این کلمات ارزشی نخواهد داشت. مشتری تجربه حرفه ای شما را زیر سوال خواهد برد و رتبه شما نیز در موتورهای جستجو ضعیف خواهد شد. استفاده بیش از حد کلمات می تواند به اشتباه، در نظر خواننده و موتور جستجوگر اسپم در نظر گرفته شود.
نکات مهم دیگر که باید در نظر داشته باشید:
- از کلمات کلیدی برای تعیین عنوان صفحه خود استفاده کنید. برای مثال، به جای تعیین نام هر صفحه به اسم ساده “تعمیر موتور” می توانید از کلمات کلیدی قابل جستجو مثل “قیمت تعمیر موتور ماشین، شرکت خدمات تعمیرات خودرو رامفرد در تهران” برای یک صفحه و “قیمت تعویض روغن | خدمات مکانیک رامینفرد، تهران” برای صفحه دیگر استفاده کنید. البته حواستان باشد که تعداد کلمات عنوان صفحه بیشتر از 70 کلمه نشود.
- از کلمات کلیدی آنالیز شده پرجستجو و محبوب در لینکهای URL استفاده کنید، تا موتورهای جستجو بتوانند مرتبط بودن سایت شما با عبارت های خاص را تشخیص دهند.
- موتورهای جستجو نمی توانند عکس هایی که در سایت قرار می دهید را تشخیص دهند، اما می توانند نام و توضیح عکسها را بررسی کنند. بنابراین توضیح و نام عکس هایی که استفاده می کنید، باید به دقت انتخاب شده و از کلمات کلیدی در آنها استفاده شود تا رتبه سایت شرکتی شما در موتورهای جستجو ارتقا پیدا کند.
- بازاریابی ویدیویی پیشنهاد شما را بهتر به مشتریان توضیح می دهند. مطمئن شوید که عناوین این ویدیوها نیز بیان کننده خدمات شرکت شما بوده و از کلمات کلیدی در آنها استفاده شده است.
رعایت نکات بالا به طی مسیر موفقیت سایت شما کمک شایان خواهد کرد.
5. بروزرسانی و تولید محتوا باکیفیت
اکثر اوقات، شرکت ها فکر می کنند، وقتی سایت آنها راه اندازی شد، دیگر موفقیت آنها حتمی است. واقعیت این است که نگهداری از وب سایت یک فرآیند مداوم است و برای اینکه در جستجوها، وب سایت مرتبط باقی بماند، شما باید به طور منظم سایت را بروز رسانی کنید تا موتورهای جستجو شما را فعال در نظر بگیرند.
و مهمتر اینکه وب سایت شما باید به بهترین نحو بازتاب دهنده تجارت شما باشد. این به معنای به روز رسانی مداوم سایت است، زیرا تجارت شما همیشه در حال تغییر بوده و بنابراین سایت نیز باید به طور مداوم تغییر پیدا کند. شما باید هر چند هفته یک بار، صفحه اصلی خود را تغییر دهید تا محصولات جدید ارتقا پیدا کرده و مشتریان جدید بتوانند با محصولات و خدمات جدید شما آشنا شوند.
در ضمن شما باید به طور مداوم اخبار شرکت را به گوش مشتریان خود برسانید. شما نمی خواهید مشتری وقت خود را تلف کرده و برای خرید محصولی به شما زنگ بزند که دیگر ارائه نمی کنید. یکی دیگر از ایده های خوب ایجاد بلاگ و به روز رسانی مداوم آن است.
این بلاگ می تواند مطالب مربوط به تجارت شما را منتشر کرده، خدمات و محصولات جدید را معرفی کرده و با مشتریان خود در ارتباط باشید. همین طور شما می توانید در مورد محصولات و خدمات خود افراد را راهنمایی کرده و بهترین روش مصرف آنها را بیان کنید.
بسیاری از افراد در اینترنت به دنبال کاربردهای محصول های متفاوت بوده و بلاگ شما می توانید بهترین کانال برای جذب این افراد باشد. همین طور بلاگ می تواند شما را به عنوان یک متخصص در صنعتتان جا بیاندازد و محبوبیت شما را در شبکه های اجتماعی افزایش دهد.
6. حضور فعال در شبکه اجتماعی
یکی از نتایج قابل توجه مطالعه vSplash این بود: از وب سایت هر 10 شرکت، 9 شرکت آیکن های شبکه های اجتماعی و لینک به آن را در وب سایت خود قرار نداده است. برای آن دسته از تجارت های محلی که برای حضور فعال در شبکه های اجتماعی و بازاریابی شبکه اجتماعی سرمایه گذاری می کنند، قرار ندادن لینک و آیکن شبکه های اجتماعی، یک ایراد محسوب می شود. مشتریان امروزه به دنبال ارتباط با شرکت ها هستند و نداشتن این امکان در وب سایت خللی در طی مسیر موفقیت سایت شرکتی است.
ارتباط از طریق لیندکین، فیسبوک، توییتر، اینستاگرام و سایر پلتفرم های شبکه اجتماعی صورت می پذیرد. اگر شما در این سایت ها حضور دارید، مطمئن شوید که مخاطبان سایت شرکتی شما به راحتی در این شبکه ها شما را پیدا کنند. از آنجا که محتوای رسانه های اجتماعی براحتی و با سرعت بالا آپدیت می شود، قرار دادن چنین لینکهایی در وبسایت به معنای انتشار محتوای مرتبط با موضوع کسب و کار آنلاین شما است.
در ضمن شما می توانید از محتوایی استفاده کنید که کاربران (شامل مشتریان) در رابطه با تجارت شما منتشر کرده اند.
توجه داشته باشید که استفاده کردن از URL های مشابه در شبکه های اجتماعی نیز می تواند ارتباط و رتبه شما در موتورهای جستجو را افزایش دهد. در مقاله چند روز قبل در مورد وب سایت و ارتباط موثر با شبکه های اجتماعی صحبت کردیم.پیشنهاد می کنیم این مقاله را نیز مرور کنید.
7. مطمئن شوید که وب سایت شما در موبایل قابل مشاهده و استفاده است.
یک تحقیق توسط برک و موسسه جست و جو محلی (LSA) در سال 2012 نشان داده است که 25 درصد برای پیدا کردن محصولات یا خدمات در اینترنت از موبایل خود استفاده می کنند. در ضمن 7 درصد دیگر نیز از تبلت های خود برای پیدا کردن محصولات استفاده می کنند. این آمار رو به رشد بوده و در آینده نزدیک، تعداد بیشتری از این دو روش برای جست و جوی اینترنتی استفاده خواهند کرد. LSA اخیرا نتایج مطالعه خود را منتشر کرده است.
در این تحقیق، نه تنها استفاده از موبایل برای فعالیت های آنلاین روند رو به رشد سریعی دارد، بلکه بسیاری از استفاده ها به منظور جست و جوی خدمات و محصولات است. این آمار نشان می دهد که تجارت های محلی باید حتما وب سایت خود را طوری طراحی کنند که در موبایل ها قابل مشاهده و استفاده باشند. طبق نتایج این مطالعه تقریبا 95 درصد وب سایت های تجارت های محلی برای موبایل بهینه سازی نشده اند.
تجارت های کوچک باید حتماً یک سایت رسپانسیو با قابلیت نمایش در موبایل و تبلت را داشته باشد.
با اینکه طراحی سایت موبایل نباید تمام محتوای موجود در سایت های کامپیوتری را در خود جای داده باشد، باید نکات کلیدی مانند اطلاعات تماس، لینک های موجود به بخش خرید، ساعت کار کردن و بازنگری بر محصولات و خدمات حتما در آن گنجانده شود. توجه داشته باشید که استفاده از فلش، یکی از معضلات اصلی در سایت های موبایلی است.
8. نتایج را پیگیری کنید!
مایه شگفتی است که 75 درصد تجارت های کوچک که به مطالعه SiteApps پاسخ داده اند، بیان کرده اند که از ابزار آنالیتیک مانند Google Analytics برای سنجش عملکرد وب سایت خود استفاده نمی کنند.
این در حالی است که 60 درصد آنها احساس می کنند این ابزار هیچ سودی برای آنها نداشته و نمی تواند مشکلات آنها را رفع کند. بررسی نکردن عملکرد وب سایت(َشامل ردیابی ترافیک وب سایت، و سایر آمارهای آنالیتیک) مانند این است که شما با چشمان بسته ماشین خود را هدایت کنید.
اگر شما ندانید چه تعداد مشتری از سایت شما دیدن کرده، از کجا به سایت شما وارد شده، چه کلمات کلیدی را جست و جو کرده، و به چه محتوایی پاسخ داده اند، تنها به ضرر شما خواهد بود. زیرا نخواهید توانست مشکلات خود را رفع کرده و عملکرد سایت را افزایش دهید.
تجارت های محلی باید به طور منظم نتایج آنالیتیک سایت خود را بازنگری کرده تا بتوانند نقاط ضعف را پیدا کرده و با رفع آنها، قابلیت عملکرد و مشاهده سایت را افزایش دهند.