7 قدم در فعالیت موثر درون شبکه های اجتماعی

تا به امروز بارها در مورد اهمیت بلاگ نویسی و نقش مثبت آن در کسب و کارها در فضای وب منتشر شده است. همواره تأکید بر کیفیت مطالب و کاربردی بودن آنها بوده است، اما این تمام داستان برای موفقیت در جذب مخاطب نیست.
به فرض تولید مطالب کاملاً جدید و با کیفیت و جذاب، برای اینکه بلاگ واقعاً موفق باشد، هیچ چارهای جز حضور مؤثر در شبکههای اجتماعی نداریم. تأثیرگذاری فعالیتهای کسب و کار ما در شبکههای اجتماعی به فاکتورهایی وابسته است که رعایت نکردن آنها، میتواند به شدت بر روی نتیجه کار شما اثرگذار باشد. به همین دلیل در این مقاله به هفت نکته مهم که میتواند به افزایش میزان بازدهی کار شما کمک کند اشاره می کنیم:
انتخاب تیتر مناسب
حداقل نیمی از زمان را باید صرف نوشتن عنوان یا تیتر کرد. زیرا از هر۱۰ نفر، ۸ نفر عنوان را میخوانند و نسخه برداری میکنند، و فقط ۲ نفر دیگر بقیه آن را میخوانند. آیا این موضوع مضحک است؟ در واقع نه! خوانندگان تنها میتوانند تعدادی مقاله را در روز بخوانند، پس اگر بخواهند یک صفحه از صدها صفحه در خبرنامه خود را مطالعه کنند، باید بتوانند در ۵ثانیه آن را بازگو کنند؟
خواندن مطلب شاید با ارزش باشد یا نباشد. به عبارت دیگر، عنوانی که خواننده را کنجکاو کند شاید بتواند بخشی را نجات دهد اما عنوانی که کمی کسل کننده است راهی مطمئن برای کنار گذاشتن مقالات خوب دیگر است.برای افزایش میزان توانایی تیتر نویسی خود میتوانید مقاله را که در اینجا قرار دارد مطالعه کنید.
حداقل از یک تصویر استفاده کنید
بر اساس گفته مالوان، یک دانه برنج میتواند مقیاس را عوض کند، یک تصویر نیز ممکن است باعث تفاوت بین پیروزی و شکست شود. شگفت آور است که چگونه یک تصویر میتواند باعث به اشتراک گذاشتن بیشتر مطالبتان شود.
طبق تحقیقات موسسه OkDork، مطالبی که حاوی تصویر هستند، دو برابر بیشتر از باقی مطالب امکان به اشتراک گذاشتن در فیس بوک و توییتر دارند. به علاوه، مطالبی که از متا تگ Open Graph استفاده میکنند، سه برابر احتمال به اشتراک گذاشته شدن دارند. چون این تگها به شما این اجاره را میدهد که Thumbnails که توسط رسانه اجتماعی ایجاد شده را تغییر دهند. اگر از افزونه سئویYoast به عنوان پلاگین سئوی خود استفاده میکنید، این تگ در این پلاگین موجود است.
تصویر موردنظر را با دقت انتخاب کنید
تنها اینکه عکس داشته باشید کافی نیست. تصویر شما باید:
– مرتبط باشند. اگر متن شما درباره آموزش آشپزی است، نمیتوانید از تصویری استفاده کنید که شامل جنگ ستارگان است! مگر اینکه از عنوان ۵راه برای تهیه لازانیای مورد علاقه لوک اسکای واکر استفاده کنید!!
– سر راست و ساده باشد. زمانی که تیتری با عنوان (۱۰راه برای فرار از مسابقه موش صحرایی!) دارید، بهتر است از عکسی شامل مردی که با عجله در حال گذر از خط پایان است استفاده کرد، تا عکسهای معمول نظیر فردی که در دفتر کار پشت میز خوابش برده.
– با کیفیت باشد. آیا شما عکاس خوبی نیستید؟ منابع عکس را از کسانی که نیستند میگیرید؟ بهتر است این راه را کنار بگذارید. هزاران عکس با کیفیت بالا و رایگان موجود است و حتی میتوان از ابزاری برای جستجوی آنها استفاده کرد.
– برای تمامی دستگاهها مناسب باشد. افزونه به نام Hammy در این مورد میتواند به شما کمک کند.
– سر کیسه را شل کنید. این میتواند تقلب باشد. اگر مراقب نباشید، ممکن است مانند این نویسندههایی که کپی میکنند، برای یک عکسی که ۱۰دلار میارزد ۴۰۰۰دلار پرداخت کنید. پس بهتر است در جستجوی عکسهایی خلاقانه که به اسناد نیاز دارد باشید و یا عکسهایی معمول که نیازی به سند ندارند.
بر روی تصویر، متن قرار دهید
آیا می دانید عکسهایی که شامل نقل قول هستند، از چشماندازهای زیبا بهتر هست؟ امثال این، مثالهای خوبی از قرارد دادن متن بر روی عکس میباشد. چون افراد به طور طبیعی به سمت عکس کشیده میشوند. همچنین به آسانی میتوان آن را ایجاد کرد. ابزارهای زیر میتوانند کمک کنند:
Canva: با ویژگیهای کاربر پسند مانند، قالبها، سایز عکس دلخواه و رابط Drag and Drop، این ابزار برای کسانی که امکان استخدام طراح حرفهای را ندارند، مناسب است.
Pablo:در اینجا کافی است تنها متن خود را وارد کنید، و عکس زمینه را نیز انتخاب کنید. گزینههای دیگر نظیر اندازه فونت و فرمت در دسترس هستند.
PicMonkey: اگر ویژگیهای اصلی تمام پیزی است که نیاز داریدف این ابزار به صورت رایگان موجود است. ویرایش، بریدن، و انجام تغییرات اساسی بر روی تصویر در مرورگر شما موجود است.
ReciteThis: همانند PicMonkey است، رایگان است و ابزار مبتنی بر وب دارد. رابط بصری آن تضمین میکند که شما به درستی با آن کار خواهید کرد.
اگر خواهان اضافه کردن عکسها و تصاویر خلاقانه هستید، این روش برای یادگیری بسیار خوب است.
سایز عکس را برای رسانههای اجتماعی مختلف بهینه کنید.
بله، سایز تصویر مهم است. به عنوان مثال، عکس بلند و عمودی برای Pinterest مناسبتر است تا فیسبوک. وبسایتBuffer در این مورد قوانینی را برای سایز تصویر در این شبکههای اجتماعی بیان کرده و قوانین عمومی نیز در زیر آورده شده است:
پیکسل Facebook: ۶۲۸×۱۲۰۰
پیکسل Twitter: ۵۱۲×۱۰۲۴
پیکسلGoogle+: ۱۲۰۰×۸۰۰
پیکسل LinkedIn: ۸۰۰×۸۰۰
پیکسل Pintrest: ۱۱۰۲×۷۳۵
پیکسل Instagram: ۱۲۰۰×۱۲۰۰
اگر از این قوانین استفاده کنید به راحتی میتوان صفحه نمایش را در این رسانهها بهینه کرد تا تصویر شما مخدوش و تحریف نشود.
از قدرت اعتماد استفاده کنید
درباره ترفندهای ذهنی صحبت نمیکنیم، بلکه منظور از این عنوان این است که به مخاطبان خود علامت و راهنمای بزرگ و واضح بدهید. مثلاً: آیا میتوانید این کار را برای من انجام دهید؟ رایگان است. پس به راحتی میتوان نقل قول را از مقالهتان با کلیک بر روی توییت، توییت کرد، یا از خوانندگان درخواست کرد.
با رنگها مخاطبانتان را هدایت کنید
افراد به طور ناخودآگاه به رنگها پاسخ میدهند. برای مثال: زرد با خوشبینی همراه است و قرمز با شور و علاقه همراه است. اگر بدانید که چطور رنگها را باهم ترکیب کنید، میتوانید بر سندرم یونیفورم مدرسه که شامل رنگهای مکمل اما کسل کننده است، غلبه کنید.
مراقب باشید معنای رنگها را ساده نگیرید. به قول Gregory Ciotti استراتژیست بازاریابی: “عناصری مانند ترجیحات شخصی، تجربیات، روش آموزش، تفاوت فرهنگها، محتوا و …اثر فردی رنگها بر ما را کمرنگ میکند. پس ایدهای که رنگهایی مانند زرد و بنفش دارند، میتوانند بعضی احساسات خاص را برانگیزند.”
این قوانین آیه قرآن نیستند که نتوان آن را تغییر داد. تجربیات میتواند در استفاده از آن تأثیر گذار باشد، همچنین به مرور زمان میفهمید که کدام بیشتر مناسب است. چیزی که اهمیت دارد آنالیز و پیاده سازی مواردی است که بیشتر مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است. همچنین، به یاد داشته باشید که همواره چیزهای جدید بیاموزید، در این صورت یکی از پیشگامان صنعت خود خواهید بود.