5 نکته استفاده از قدرت گوگل آنالیز

امروزه تمامی افرادی که با فروشگاههای اینترنتی یا هر نوع کسب و کار وابسته به تجارت الکترونیکی سر و کار دارند گوگل آنالیز را میشناسند و از کاربرد آن برای وبسایت خود با خبر هستند. در این مقاله ما به بیان 5 نکته مهم برای استفاده از بیشترین ظرفیت این سرویس پر کاربرد گوگل اشاره می کنیم.
درک مفهوم نرخ پرش از سایت و یا نرخ خروجی در گوگل آنالیز
Bounce Rate یا درصد نرخ پرش از سایت نشان دهنده تعداد افرادی که از سایت شما خارج شدهاند نیست بلکه نشان دهنده تعداد افرادی است که بدون بازدید از دیگر صفحات وبسایت از آن خارج شدهاند. برای مثال اگر سایت شما تک صفحهای باشد بانسریت شما همیشه بالا است، زیرا تنها راه مشاهده یک صفحه جدید در وبسایت تک صفحهای شما رفرش کردن آن است.
در صورتی که بانسریت وبسایت شما بالا است شما باید با استفاده از نظر مشاورین کار آزموده و با تجربه بر روی ساختار طراحی و محتوائی آن کار کنید و این موضوع را بهبود بخشید.
درک مفهوم مدت یک دوره کاربری یا Session Duration
موتورهای گوگل آنالیز مدت زمان استفاده یک فرد را بر اساس مقدار زمانی که افراد در سایت سپری می کنند اندازهگیری نمی کند، بلکه با بررسی فاصله ورود به اولین صفحه وبسایت و آخرین صفحه عدد مربوط به SD را به شما نمایش میدهد. اما اگر شما اِونت خاصی را راهاندازی کرده باشید، گوگل به جای بررسی اولین ورود به صفحه اول، آخرین خروج از صفحه آخر را ملاک محاسبه خود قرار میدهد.
در برخی از موارد مقدار این عدد صفر است که دلیل آن عدم استفاده افراد از لینکهای موجود در صفحه مورد نظر و ماندن افراد درهمان صفحه بدون انجام کار خاصی است.
تمام منابع Adwords بصورت خودکار لینکهای شما را تگ نمیکنند
تگ کردن یک لینک به معنای اضافه کردن یک آدرس URL است که با استفاده از آن شما میتوانید میزان وروردیهای سایت خود را بدون ایجاد هر گونه اثر جانبی بر روی کاربری سایت بررسی کنید. برای مثال فرض کنید که شما یک خبرنامه هفتگی با استفاده از ایمیل برای کاربران خود ارسال میکنید. برای اینکه بفهمید که کاربران شما تا چه حد به این ایمیل توجه میکنند میتوانید با تگ کردن یک لینک از وبسایت خود در این ایمیل، این امکان را برای خود فراهم کنید. برای ساخت این گونه URL های هدفمند میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
اهداف آنالیز خود را وارد AdWordها کنید
گوگل آنالیز به شما این امکان را میدهد تا برای خود اهدافی را مشخص کنید و برای پیگیری پیشروی این اهداف، آنها را وارد AdWordها کنید. اما این امکان یک محدودیت کوچک دارد. ابن محدودیت امکان مشاهده اطلاعات بدست آمده از این آنالیز را با تاخیری 24 ساعته برای شما فراهم میکند. البته ابن موضوع چندان هم بد نیست، چون به شما این امکان را میدهد تا با تفکر بیشتر تصمیمات نهائی خود را برای ادامه راه بگیرید.
گوگل آنالیز را به AdWordها متصل کنید و بلعکس
متصل کردن گوگل آنالیز به AdWordها به شما امکان پیگیری تمامی اطلاعات مربوطه به کمپینهای شما را می دهد و در طرف مقابل با با متصل کردن AdWordها به گوگل آنالیز، ستونهای اطلاعاتی جدید در AdWordها ایجاد میشود که این ستونها شامل: بانسریت، دوره کاربری، تعداد صفحات مشاهده شده و …. میباشد.