30 نکته تدوین استراتژی ایمیل مارکتینگ موفق

امروزه ایمیل مارکتینگ یکی از ارکان اصلی تبلیغات را تشکیل میدهد و حتی بهعنوان یک شیوهی تبلیغاتی انقلابی شناختهشده است. اما یک بازاریابی ایمیلی موفق به همین سادگیها هم که شما فکر میکنید نیست. برای اینکه ایمیلهای ارسالی شما میهمانان خوبی برای صندوق ورودی مخاطبان تان باشند، باید نکاتی را در ایجاد آنها در نظر بگیرید.
بهطورکلی بازاریابی از طریق ایمیل در سراسر جهان به ۵منظور انجام میشود:
- افزایش فروش
- تولید آگهی
- تقویت روابط
- افزایش ترافیک وبسایت
- ایجاد وفاداری برای نام تجاری
در این مقاله قصد داریم تا ۳۰نکته برای یک ایمیلمارکتینگ موفق را برای شما عنوان کنیم که میتوانند در موفقیت حداکثری ایمیلهای ارسالی شما مؤثر باشد.
۱- در قدم اول سعی کنید جنس مخاطبان خود را بشناسید و بدانید برای کدام قشر از مخاطبان جوامع مجازی ایمیل میفرستید. مثلاً اگر کار شما فروش دوربین است، باید گروهی را مدنظر داشته باشید که به حوزهی کاری شما نزدیکتر هستند.
۲- درازای اطلاعات تماسی که مشتریان در اختیار شما قرار میدهند، شما نیز چیزهایی باارزشی مانند خبرنامه، یک درس گروهی رایگان و یا اطلاعات بیشتر در مورد محصولات و خدمات خود را در اختیار آنها قرار بدهید.
۳- از پرسیدن اطلاعات غیرضروری در هنگام جمعآوری اطلاعات یا ثبتنام کاربران یا مشتریان خودداری کنید. زیرا این موضوع نوعی حس عدم اعتماد را در طرف مقابل ایجاد میکند.
۴- حتماً در ایمیلهای ارسالی گزینهای برای لغو اشتراک در نظر بگیرید. ایمیلهای ناخواسته یا هرزنامهها میتوانند ضربهای مهلک به شهرت برند شما بزنند.
۵- لیست مشترکان خود را بهگونهای مدیریت کنید که بهسرعت و به نحو احسن بتواند پاسخگوی درخواستهای مشترکان یا لغو اشتراک آنها باشد.
۶- ازآنجاییکه فهرستهای اطلاعات مشترکان میتواند تغییر کند، برای سرعت عمل بیشتر سعی کنید مخاطبان را با مشخصههایی خاص دستهبندی کنید.
۷- یک سیاست حفظ حریم شخصی تهیه کنید و به مشتریان و کاربران اطمینان دهید که اطلاعات تماس آنها نزد شما محفوظ خواهد ماند.
۸- به سیاست حفظ حریم خصوصی مشتریان احترام بگذارید و هرگز آن را نقض نکنید.
۹- ببینید دیگران چهکاری انجام میدهند. در قدم اول در خبرنامههای ایمیلی رقبا عضو شوید و پذیرای ایمیلهای آنان باشید. سپس نکات مثبت و منفی ایمیلهای ارسالی آنها را استخراجکنید. عضو شدن در خبرنامههای دیگر علاوه بر ایجاد ارتباط میتواند دیدی وسیعتر از نحوهی عملکرد سایرین به شما بدهد.
۱۰- هنگامیکه یک خبرنامه از دیگر کمپینها دریافت میکنید توجه داشته باشید که چه چیزی شمارا درباز کردن یا حذف آن ایمیل ترغیب میکند.
۱۱- قبل از ارسال هرگونه ایمیل تبلیغاتی، استراتژی بازاریابی خود را توسعه دهید و آن را متناسب با نوع کاربران تنظیم کنید.
۱۲- از ایمیلمارکتینگ برای مقاصدی چون افزایش درآمد، تولید آگهی، تقویت روابط میان مشتریان، افزایش ترافیک وبسایت و یا ایجاد آگاهی عمومی در مورد نام تجاری خود استفاده کنید. متأسفانه دیده میشود افراد سودجو از این روش بازاریابی برای ایجاد اخلال در سیستمهای کامپیوتری استفاده میکنند.
۱۳- از ارسال ایمیلهای تبلیغاتی بلند خودداری کنید؛ زیرا این روزها افراد به هر دلیلی حوصلهی خواندن مطالب بلند را ندارند.
۱۴- در صورت امکان با مشتریان محاورهای سخن بگویید. زیرا آنها میخواهند چهرهی پشت نقاب شرکت شمارا ببینند.
۱۵- مردم به ایمیلی توجه میکنند و پاسخ میدهند که توسط یک شخص نوشتهشده باشد نه توسط یک روبات. پس متن ایمیلها را خودتان بنویسید.
۱۶- میزان باز شدن ایمیلهای ارسالی خود را در طول یک دوره در نظر بگیرید و در صورت عدم بازگشایی ایمیلها جویا شوید که عیب کار از کجاست.
۱۷- از بکار بردن کلمهی «رایگان» در موضوع ایمیل جدا خودداری کنید. زیرا این امر نوعی حس بدگمانی یا اسپم بودن را به مخاطب القا میکند.
۱۸- در قسمت موضوع خود صادق باشید و مطمئن شوید که دقیقه منعکسکننده متن ایمیل است. عدم توجه به متن موضوع یکی از دلایلی است که ایمیلهای شما باز نمیشوند.
۱۹- از کلماتی در ایمیل استفاده کنید که میتواند باعث جلبتوجه مخاطب شود. مثلاً از بکار بردن عباراتی مانند «خبرهای مهم ماه گذشته» خودداری کنید و در عوض از عباراتی مانند «راه های افزایش درآمد فروشگاه اینترنتی» یا «تصاویر محصولات جدید» استفاده کنید.
۲۰- لینک های اتصال به شبکه های اجتماعی را فراموش نکنید.
۲۱- از کاربران خود بخواهید اگر پیشنهادی برای بهبود عملکرد سرویس شما دارند، آن را از طریق ایمیل به گوش شما برسانند. بازخوردهای کاربران میتواند نقاط ضعف و قوتتان را به شما بشناساند.
۲۲- به منافع مشتریان و مشتری مداری توجهی ویژه داشته باشید. مثلاً از کاربران بپرسید که نظرشان در مورد پیشنهادها ویژه یا خدمات جدید چیست.
۲۳- یک پیام در قالب HTML یا محتوای رسانهای صوتی و یا تصویری مانند صدا، ویدئو و انیمیشن میتواند نرخ پاسخ بسیار بالایی را برای ایمیلها ایجاد کند. اما یادتان نرود که هنوز بسیاری از افراد ایمیلهای نوشتاری و متنی را ترجیح میدهند و موفقیت شما در این زمینه به شناخت شما از مخاطبتان وابسته است.
۲۴- همیشه یک جدول شامل لینکهای مفید در قسمت هدر ایمیل بگنجانید. بهطوری افراد بهراحتی بتوانند به بخش موردنظرشان منتقل شوند. زیرا مطالعات نشان میدهد که اکثر مردم اگر چیزی توجه تان را جلب نکند به ادامهی ایمیل توجهی نخواهند کرد. پس دلیلی قانعکننده برای خواندن ایمیل به آنها بدهید.
۲۵- در صورتی که در ایمیل خود در مورد موضوع خاصی سوال پرسیده اید و خواستار پاسخ هستید، گزینه پاسخ خودکار را فراموش نکنید.
۲۶- برای نوشتههای خود فونت مناسب در نظر بگیرید و متنها را باقاعده و نظم مشخص در ایمیل جای دهید.
۲۷- برای تیترها از یک فونت بزرگتر و ضخیمتر استفاده کنید
۲۸- ایمیلهای ارسالی خود را از طریق سرویسهای مختلف ایمیل چک کنید تا از سالم بودن محتوای ارسالی مطمئن شوید.
۲۹- سعی کنید بهصورت هفتگی یا ماهانه یک بررسی جامع و کامل از عملکرد خود داشته باشید.
۳۰- خود را جای کاربرتان بگذارید؛ آیا اگر خودتان بودید آن ایمیل را باز میکردید؟
در نوشته فوق نکاتی را یادآوری کردم که میتوانند به بهبود بازاریابی ایمیلی شما کمک کنند. اگر شما هم پیشنهاد و یا تجربه خاصی دارید ممنون میشوم با من و کاربران به اشتراک بگذارید.