3 قدم پیدا کردن نقاط کور در برنامه مارکتینگ

مغز انسان ابزاری بسیار خارقالعاده و پیچیده است. به خاطر سیستم کارکرد مغز چشمان شما دارای نقاط کور هستند. نقاطی که در جلوی چشمان شما هستند اما مغز شما میگوید که چیزی در آنجا نیست. این موضوع در موارد دیگری ازجمله برنامهریزیهای بازاریابی شما نیز صادق است.
در برنامهریزیهای شما بخشهایی وجود دارد که از قلم افتادهاند و یا ایرادی دارند اما مغز شما میگوید که همه چیز مرتب است و به شما اجازه نمی دهد تا این مشکلات را مشاهده کنید. این موضوع یکی از وحشتناکترین مواردی است که هر کارشناسی بازاریابی با آن مواجه میشود.
در مقام یک کارشناس مارکتینگ، اینکه به شما گفته شود که شما در برنامهریزی خود نقاط کوری را دارید چیز چندان جالبی نیست اما اگر شما فردی باشید که این نقاط کور را تشخیص میدهد، موضوع جذاب میشود. یکی از دلایل این مورد این است که هرچه ما در زمینه مارکتینگ پیشرفت میکنیم از مقام یک مخاطب بیشتر فاصله میگیریم. در همین لحظه که شما این مقاله را مطالعه میکنید افرادی زیادی در سرتاسر دنیا هستند که در برنامهریزی مارکتینگ خود تصمیمهای اشتباهی را میگیرند و خودشان نیز از این موضوع اطلاع ندارند و دلیل آن نداشتن تجربه و یا بیاستعداد بودن آنها نیست. بلکه دلیل اصلی داشتن نقاط کور در برنامهریزی آنها است.
چگونه این مشکل را حل کنیم؟
راهحل این مشکل چیزی نیست که بهسادگی و در قالب یک مقاله کوتاه قابل بیان باشد اما در اینجا ما به برخی از نکات مهم برای حل این مشکل میپردازیم.
1- منبع روانی مشکل خود را پیدا کنید
زمانی که شما، بهعنوان یک کارشناس مارکتینگ در کار خود پیشرفت میکنید، به همان اندازه ذهن شما درزمینه درک یک مخاطب کمتوجه تر میشوید و این مشکل اصلی شما است. علاقه شخصی به مطلبی که شما بر روی آن کار میکنید یکی از بهترین اتفاقاتی است که میتواند برای ذهن شما بیفتد. به خاطر اینکه زمانی که شما در مورد یک موضوع بخصوص علاقه شخصی دارید، نگاه شما علاوه بر نگاه یک کارشناس مارکتینگ، نگاه یک مخاطب و علاقهمند در مورد آن موضوع است. در این حالت شما تمامی زوایای مربوط به یک موضوع را میبینید و نگاهی خلاقانهتر پیدا میکنید و به خاطر علاقه شما، مغز شما توانائی فریب نگاه شمارا نخواهد داشت. پس سعی کنید در مورد مطلبی که میخواهید بر روی آن برنامهریزی کنید نکاتی را پیدا کنید که برای شما جذابیت داشته باشد و نگاه شمارا از یک کارشناس به یک مخاطب کارشناس تبدیل کند. همچنین درصورتیکه شما توانائی این کار را ندارید، در گروه خود از افرادی استفاده کنید که نسبت به موضوع موردنظر شما علاقهمند باشند و با نگاه مخاطب گونه خود نقاط کور شمارا شناسایی و بررسی کنند.
2- قبول کنید که اعتمادبهنفس کاذب دارید
یکی از موارد مهمی که شما در کار خود باید در نظر داشته باشید نداشتن اعتمادبه نفس کاذب است. داشتن اعتمادبهنفس نسبت به کار خود مسئلهای است که پس از بررسیهای موردنیاز درزمینه کاری شما باید در شما به وجود بیاید. اعتمادبهنفس کاذب یکی از دلایل تشدید کوری نسبت به نقاط کور در برنامهریزی شما است.
3- با استفاده از یک روش سازگار با شخصیت خود دلایل را برسی کنید
با استفاده از این راهکار شما میتوانید مسیری که شمارا به نقطه کور برنامهریزی خود میرساند شناسایی کنید. در اینجا صحبت در مورد تجربه یا استعداد نیست، بلکه صحبت در مورد پیدا کردن روش صحیح و سازگار با شرایط شما است.