طراحی سایت در ایران

در سالهای گذشته شاهد تغییرات جالبی در جامعه ایرانی بودیم و تفکر مصرفکنندگان اینترنت و بازار اینترنتی نسبت به طراحی سایت ایران تغییر کرده است. در ابتدا اکثر مخاطبینی که تمایل به سفارش طراحی سایت داشتند سؤالاتی که میپرسیدند به این صورت بود.
- هزینه طراحی سایت در ایران چقدر است؟
- چطور میتوانم برای خودم سایت بسازم؟
- آیا شما آموزش میدهید که چگونه از وب سایت استفاده کنم؟
حالا به مرور زمان سؤال تغییر کرده است، برای مثال :
- امکانات سایتی که به ما میدهید چیست؟
- سایت ما با چه روشی و با چه سیستمی اجرا و طراحی میشود؟
- آیا سایتی که طراحی میشود در نتایج خوب گوگل قرار خواهد گرفت؟
در اوایل دوران طراحی سایت در ایران از دید افراد جامعه تفاوتی بین بسترهای آماده و طراحی سایت ایرانی از پایه وجود نداشت و مخاطبان عموماً فقط یک طراحی سایت ارزان و ساده میخواستند و حتی نمیدانستند که دقیقاً چه امکاناتی از سایت خود میخواهند، اگر طراح از آنها میپرسید که دقیقاً چه امکاناتی در سایت خود میخواهید، هیچ ایدهای در این زمینه نداشتند!
سیستم های مدیریت محتوا در طراحی سایت در ایران
عبارات تخصصی مانند سیستم های مدیریت محتوا وردپرس، جوملا، دورپال و یا زبان های برنامه نویسی سایت مانند aps.net و یا php و… برای آنها نامفهوم بود و اگر با شرکت طراحی سایت تماس میگرفتند هیچ اطلاعاتی در مورد سایت خود نداشتند و بعد از اتمام طراحی سایت نمیدانستند که قرار است چهکاری با آن انجام دهند. یکی دیگر از مشکلات در آن دوره این بود که افراد بیشتر تمایل داشتند تا خودشان سایت خود را طراحی کنند و به دنبال آموزش طراحی سایت بودند تا واگذاری کار به شخص یا شرکتی خاص، چون فکرمیکردند که میتوانند این کار را خودشان انجام دهند و نیازی نیست که به طراحان حرفهای سایت مراجعه کنند.
امروزه با گذر زمان و پیشرفت فرهنگ مصرفی مردم، مخاطبین میدانند که داشتن یک سایت به تنهایی به دردی نمیخورد و سایت تنها یک ابزار برای ارائه اطلاعات و برقراری ارتباط با مخاطب هدف است و تا زمانی که نتوانیم بیننده را به سمت سایت هدایت کنیم و او را جذب کنیم به هیچچیز نرسیده ایم.
امروزه در دنیا اکثر مجموعه ها و افراد موفق میدانند که خودشان بهتنهایی نمیتوانند تخصصهای لازم برای طراحی سایت، مدیریت سایت، بازاریابی اینترنتی، طراحی UI و UX و سئو را داشته باشند و به همین دلیل، به دنبال این هستند که انجام این امور را به شرکتها و افراد متخصص واگذار کنند و از نتیجه کار لذت ببرند، بهجای اینکه وقت خود را صرف یادگیری چنین کارهایی بکنند یا نیرویهای داخلی شرکت را برای انجام این کارها قرار دهند.
شغل مدیریت سایت، بازاریابی محتوا و بازاریابی در رسانههای اجتماعی، شغلی ناشناخته در ایران است و انجام چنین کارهایی در اکثر مجموعهها یا توسط مدیر مجموعه انجام میشود یا توسط منشی مجموعه و درنهایت نیز به فراموشی سپرده میشود، زیرا این تصور وجود دارد که چنین کاری باید توسط خود مجموعه انجام شود تا در هزینهها صرفهجویی شود! اما در واقعیت اینطور نیست و هزینههایی که برای آزمون و خطا باید صرف شود به مراتب هزینههای بیشتری را به دنبال خواهد داشت.
این تغییرات ادامه خواهد داشت و آنچه گذر زمان نشان داده است این است که میزان درک افراد نسبت به طراحی سایت ایرانی و کسب و کارهای مرتبط با طراحی و مدیریت وبسایت در ایران رو به بهبود است.
نظر شما در مورد میزان این پیشرفتها چیست؟ در قسمت نظرات با ما در ارتباط باشید.